سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستبافته‌های عشایری تاریخ اردبیل را در سطح جهانی معرفی می‌کند

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: با تولید و صادرات دستبافته‌های عشایری و روستایی تاریخ و فرهنگ منطقه در سطح جهانی معرفی می‌شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، ناصر محمودی، سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت:‌ هر منطقه از ایران صنایع دستی مخصوص به خود دارد که براساس ذوق و قریحه هنری صنعتگران و هنرمندان تولید می‌شود.»

او با اشاره به تولید انواع زیراندازها اعم از قالی، گلیم و ورنی توسط فعالان صنایع دستی در استان اردبیل افزود: در خود استان اردبیل نیز در مناطق مختلف هنرهای دستی زیادی وجود دارد که حتی به مرحله صادرات رسیده است.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: صنایع دستی ما علاوه بر اینکه یک کسب و پیشه برای درآمدزایی فعالان این بخش به شمار می‌رود، با صادرات آنها در کنار ارزآوری این تولیدات، تاریخ، فرهنگ و تمدن منطقه نیز با نقش‌ها و طرح‌های به کار گرفته شده در این صنایع در سطح جهانی معرفی می‌شود.

محمودی با اشاره به تولید انواع بافته‌های داری در مناطق مختلف استان اردبیل افزود: ورنی مغان جزو ۷ رشته صنایع دستی بود که در سال ۹۸ حائز نشان جغرافیایی بین‌المللی از سازمان یونسکو شد.

 او تصریح کرد: این دست‌بافته که عمدتا تولید و صادر می‌شود مختص عشایر و ایل بزرگ شاهسون است که در بافت آن از ابریشم هم استفاده می‌شود و به کشورهای ارو‍پایی، آسیای غرب و شرق و آمریکا صادر می‌شود.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گلیم را از دیگر دست‌بافته‌های مهم استان برشمرد و گفت: گلیم در قشلاقات عشایری و روستاهای استان به صورت وسیع تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شود‌ که البته نوعی کمک معیشت برای زنان روستایی و عشایری نیز به شمار می‌رود.

محمودی این دست‌بافته‌ها را حاصل دسترنج زنان در اوقات فراغت آنها عنوان کرد و افزود: معمولا عشایر کوچ‌رو در ییلاق به دامپ‍روری و تولید لبنیات مشغول هستند و در قشلاقات فرصت برای تولید این صنایع اعم از ورنی و گلیم دارند.

او بیان کرد: در روستاها و مناطقی که امور کشاورزی انجام می‌شود نیز معمولا زنان روستایی در فصول پاییز و زمستان که فارغ از کارهای کشاورزی می‌شوند به تولید قالی و گلیم روی می‌آورند و ذوق و قریحه هنری خود را در قالب این بافته‌ها به نمایش می‌گذارند.

انتهای پیام/ع

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.