زهره هراتیان، رئیس مرکز ایفمارک ایران و عضو کمیته پزشکی، در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص خانه نشینی و مشکلاتی که در پی دارد، گفت: به هر حال روزهای قرنطینه، سخت و سنگین است به خصوص برای افراد و بانوانی که شاغل بودند و در حال حاضر در منزل هستند. علاوه بر نگهداری از کودکان، نیاز دارند که برای خودشان هم سرگرمیهایی داشته باشند. دیدن فیلم یا خواندن کتاب، معمولا استفاده از تنقلات را هم همراه دارد، با این شرایط، ممکن است در پایان قرنطینه با اضافه وزن رو به رو شوند.
او ادامه داد: اضافه وزن علاوه بر این که باعث میشود ساختار بدن مانند زانوها و کمر، تحت فشار قرار بگیرند، باعث بروز بیماریهایی مانند دیابت، فشار خون و یا بیماریهای قلبی – عروقی میشود.
هراتیان افزود: با توجه به این مسائل، باید علاوه بر ورزش، به نوع و میزان تغذیهی خودمان هم توجه لازم را داشته باشیم.
او دربارهی چگونگی ورزش در منزل گفت: اگر فضای منزل اجازه میدهد، روزی نیم ساعت ورزش هوازی را در برنامهی خود داشته باشند. اگر تردمیل دارند، از آن استفاده کنند. اگر هیچ کدام از این شرایط فراهم نیست، با پخش یک موسیقی که ضربان قلب را بالا میبرد، ورزشهای ایستا، حرکتهای ورزشی مانند زانو بلند و پروانه را در قالب ستهای تعریف شده، انجام دهند.
هراتیان تصریح کرد: حتما قبل از شروع فعالیت فیزیکی، بدن را گرم کنند، چرا که اگر بدون گرم کردن به ورزشهای با شدت بالا مشغول شوند، امکان آسیب وجود دارد.
او در ادامه تصریح کرد: اگر کودکان هم در منزل هستند، میتوانند از آنها برای همراهی درخواست کنند و ورزش گروهی را ترتیب دهند. ورزش گروهی، نشاط را به همراه دارد.
هراتیان تاکید کرد: اگر اسیر افسردگی شوند و از ورزش کمک نگیرند، امکان دارد با اتمام دوران قرنطینه خانگی هم تا چندین ماه عوارض افسردگی در افراد باقی بماند.
او تاکید کرد: افراد سعی کنند حتما در برنامه تغذیهای خود، سبزیجات و میوه را در نظر بگیرند. بهتر است در صورت امکان از ساعت ۸ شب به بعد، غذا مصرف نکنند. با وجود این که در منزل هستند، سعی کنند صبحها مانند زمان اداری از خواب بیدار شوند.
بیشتر بخوانید :سعیدی: قرنطینه نباید باعث آسیب به سیستم اسکلتی شود
انتهای پیام/