سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عابدینی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

روابط راهبردی ایران و سوریه نباید از دستور کار دستگاه دیپلماسی حذف شود

کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران و سوریه روابطی راهبردی دارند که نباید هیچ گاه از دستور کار سیاست خارجی کشورمان حذف شود.

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سفر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه در شرایطی که عمده سفرهای مقامات لغو شده است، اظهار کرد: گرچه ویروس کرونا روابط بین الملل را تحت تاثیر قرار داده و مراودات سیاسی و دیپلماتیک را به پایین ترین سطح خود در دوران پس از جنگ جهانی دوم رسانده، اما این موضوع به منزله قطع کامل این روابط نیست.

او افزود: کشورهای مختلف بر اساس راهبردهای خود، رفت و آمدها را همچنان ادامه داده اند؛ البته این رفت و آمدها مانند رفتارهای امروز جامعه، با رعایت دستور العمل‌های بهداشتی و... انجام می‌شود؛ اکنون در اروپا هم برخی نشست ها انجام می شود اما  با یکدیگر دست نداده و فاصله فیزیکی را رعایت می‌کنند.

عابدینی با اشاره به نشست‌های وزرای اقتصاد و امور خارجه کشورهای اروپایی اظهار کرد: اما ایران و سوریه روابطی راهبردی دارند که در حال حاضر موضوعی بسیار مهم برای تحولات منطقه‌ای و تحولات بین المللی است که طبعا نباید هیچ گاه از دستور کار حوزه سیاست خارجی ایران و سوریه حذف شود.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: ما طی هشت سال گذشته که بحرانی ساختگی توسط غرب به رهبری ایالات متحده، ارتجاع عرب به رهبری عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به مردم منطقه غرب آسیا و سوریه تحمیل کردند، وارد فضای تازه‌ای شده که همکاری های جمهوری اسلامی ایران با کمک شرکا، متحدین و محور مقاومت توانسته به پیروزی های ارزشمندی برسد.


بیشتر بخوانید: ظریف دوشنبه به سوریه می‎رود


او ادامه داد: امروز سوریه در مرحله ای است که بیش از ۹۰ درصد حوزه سرزمینی خود را که در اختیار نیروهای تکفیری بوده آزاد کرده است، آرامش بر تمام این سرزمین حاکم می شود، کار بازساری شروع شده و مجموع این مسائل باعث شده ایران هم رایزنی های خود را با دمشق ادامه دهد.

عابدینی با اشاره به توافق سوچی گفت: یک مرحله پایانی در اینجا وجود دارد که آن هم در چارچوب توافق سوچی صورت گرفته میان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه در جهت تعیین و تکلیف تروریست هایی که اکنون در ادلب هستند که نیاز به رایزنی مستمر دارد، به علاوه در داخل سوریه هم موضوع قانون اساسی، انتخابات، مسائل داخلی و ... به شدت در جریان است و تهران به عنوان یکی از متحدین اصلی دمشق همواره طرف مشورت دولت سوریه بوده است؛ مجموع این مسائل باعث شده این رفت و آمدها ادامه پیدا کند.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان تاکید کرد: علاوه بر تمام مسائل ذکر شده، سوریه یکی از کشورهای عضو موثر در محور مقاومت هست و طبعا این نشست و برخواست ها می تواند به تقویت و مصونیت راهبردی محور مقامت کمک کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.