سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جامعه شناسی کرونا و ماموریت‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری

مشاور معاون فرهنگی شهردار اصفهان گفت:سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان به منظور تحلیل تبعات فرهنگی و اجتماعی کرونا ویروس به تدوین"جامعه شناسی کرونا" پرداخته که تمرکز آن بر مفهوم شهروندی فرهنگی و شهروند سالم است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، امان اله باطنی مشاور معاون فرهنگی شهردار اصفهان با اشاره به تدوین پروپوزال "جامعه شناسی کرونا" گفت: به زعم ما در سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، کرونا تمام خصوصیات یک پدیده اجتماعی را داراست، هم خارجی بوده و در خارج از موجودیت یا شخصیت فردی انسان بوجود آمده، هم جبری است و همه شهروندان را موظف به اجرای قواعد خود کرده و هم عمومیت دارد و آداب و سنن و دیگر تشریفات اجتماعی خاص خود را به جامعه تحمیل و حتی شیوه مصافحه و دست و روبوسی مردم را عوض کرده است.

او  افزود: کرونا به نحوی در دسته پدیده‌های مربوط به مرفولوژی اجتماعی، به نوعی در گروه پدیده‌های مربوط به فیزیولوژی اجتماعی و همچنین در دسته پدیده‌های مربوط به رفتار گروهی و جمعی قرار گرفته و طبقه بندی می‌شود که از این حیث غالب خصوصیات پدیده‌های اجتماعی را داراست.

مشاور معاون فرهنگی شهردار اصفهان ادامه داد: با توجه به اینکه سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، نقش و ابزار‌های بسیار موثری برای فرهنگ سازی و توزیع امر فرهنگی و اجتماعی دارد، نیاز بود تا به این پدیده اجتماعی ورود و آن را تحلیل و ابعاد و تبعات فرهنگی و اجتماعی اش را تدقیق کند.

این پژوهشگر اجتماعی گفت: جامعه شناسی کرونا در واقع برای تحلیل تبعات فرهنگی و اجتماعی کرونا ویروس تدوین شده و تمرکز آن بر مفهوم شهروندی فرهنگی و شهروند سالم است.

باطنی تصریح کرد: دو سال پیش سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، نگارش و اجرای سندی به نام "شهروندی فرهنگی"را آغاز کرد، شهروندی فرهنگی بر سه المان زیست پذیری، معناگرایی و مردم گرایی، متمرکز و شش زیر مولفه شهروند هویت مدار، شهروند سالم، شهروند پویا و مشارکت جو، شهروند مطالبه گر، شهروند خلاق و شهروند اخلاق گرا را در بر می‌گرفت که امروز با تحلیل بحران کرونا، تحقق یک مولفه شهروندی فرهنگی یعنی شهروند سالم، ضرورت پیدا کرده است.

او افزود: دو سال پیش ما در سند شهروندی فرهنگی و حول مقوله شهروند سالم ۵۶ مسئله را در سه دسته سلامت روانی، سلامت اجتماعی و سلامت جسمانی شناسایی و تحلیل کردیم که امروز و در کشاکش بحران کرونا ضرورت حل این مسائل برای افزایش تاب آوری فرهنگی و اجتماعی جامعه بیش از پیش احساس می‌شود.

مشاور حوزه معاونت فرهنگی افزود: "جامعه شناسی کرونا" در هفت بخش کرونا به مثابه پدیده‌ای اجتماعی، تاملی بر تاریخ اپیدمی ها، خصوصیات اجتماعی اپیدمی ها، جامعه شناسی پزشکی و نظریه سرایت اجتماعی، تهدید‌ها و فرصت‌های کرونا، شهروندی فرهنگی، شهروند سالم و کرونا و در نهایت بخش پایانی جمع بندی و نتیجه گیری شده است.

باطنی بیان کرد: درکشاکش بحران کرونا، به نوعی تاب آوری سند شهروندی فرهنگی در مقابل بحران‌های فرهنگی اجتماعی به خوبی عیان و نشان داده شد که سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان راه درستی را انتخاب کرده چه آنکه تنها تحقق دو مولفه شهروندی فرهنگی یعنی شهروند هویت مدار و شهروند سالم کافی است تا در آینده و به شرط اجرای درست برنامه ها، تبعات فرهنگی و اجتماعی این بحران‌ها در شهر به حداقل برسد.
 
 
انتهای پیام/ی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.