سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاد درگذشتگان کرونا در قم گرامی داشته شد

آیین مجازی گرامیداشت درگذشتگان و متوفیان بیماری کرونا و شهیدان عرصه سلامت پنچ شنبه شب از سوی تولیت حرم حضرت معصومه (س) در قم برگزار شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در این آیین پس از تلاوت آیه‌هایی چند از کلام الله مجید و ذکر مصیبت، عضو مجلس خبرنگان رهبری طی سخنان جایگاه و مقام شهدای عرصه سلامت را از دیدگاه قرآنی و دینی مورد توجه قرار داد و افزود: خداوند در قرآن کسانی را که به فکر حفظ جان دیگران باشند، در مواضع متعدد تکریم کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین "سید محمد مهدی میرباقری" بیان داشت: طبق یکی از وعده‌های شگفت انگیزی که در این زمینه داده شده اگر کسی یک انسان را احیا بکند، عمل او ثواب و پاداش احیای همه نفوس را دارد.

عضو خبرگان ادامه داد: افرادی که در این وادی خطر می‌پذیرند و جان خود را نیز تقدیم می‌کنند، به عنوان شهدای این میدان یک ویژگی و فضیلت خاصی دارند.

حجت الاسلام میرباقری با بیان اینکه جامعه پزشکی کشور و نیرو‌های جهادی دیگر که فداکارانه و ایثارگرایانه سرمایه گذاری می‌کنند، یک اشتیاق فداکاری و حتی شهادت در راه خدا را دارند، گفت: خیلی از این افراد بدون داشتن مسئولیت قانونی، فوق مسئولیت‌های خود تلاش و فداکاری می‌کنند، و فداکاری و شهادت در راه خدا را رزق بزرگی برای خود می‌دانند.

میرباقری یادآور شد: طبق روایتی از امیرالمومنین (ع) جهاد باب بزرگی از بهشت است که خدا به روی بندگانش گشوده است، و این باب در دوران دفاع مقدس برای برخی از جوانان باز شد و برخی نیز مدافعان حرم شدند.

عضو خبرگان رهبری در ادامه افزود: برخی احساس می‌کنند که دستشان از رسیدن به این رزق‌های بزرگ کوتاه شده، از این رو فکر می‌کنند که امروز از جانب خدا بابی باز شده که از جان مومنان دفاع کنند و آن‌ها را احیا نمایند، به همین علت این عرصه را غنیمت شمرده و فداکارانه جان و سلامت خود را گذاشتند.

او جامعه پزشکی و مجاهدان دیگری که در این زمینه فداکاری نموده و خطر‌ها را به جان می‌خرند، را از جمله کسانی که ایمان و اخلاص و توجه به خدای متعال با جان آن‌ها آمیخته شده دانست، و گفت: خیلی از وقت‌ها رفتار این افراد برای دیگران قابل تحلیل نیست، چون آن‌ها بزرگتر از این دنیا هستند و در درون این دنیا نمی‌گنجند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی همچنین جهاد و مجاهدت در راه خدا را نیازمند تربیت‌های بزرگ عنوان کرد و با بیان اینکه این امر با حرف و حدیث و سر و صدا امکان پذیر نمی‌باشد، گفت: این ناشی از تربیتی است که در وجود مجاهدان در راه خدا راسخ شده، بنابر این فداکاری ریشه در تربیت انبیای الهی دارد، و دنیای غرب که تلاش کرد الگو‌ها و مدل‌های خود را برای اداره بشر توسعه بدهد، سعی کرد ایدئولوژی و دین خود را نیز توسعه دهد.

حجت الاسلام میرباقری یادآور شد: غرب توانست انسان بازار که منافعش را اصل می‌داند و بین منافع خود و دیگران احساس تضاد منفعت می‌کند و دنیا و جامعه بشری را مانند بازاری می‌بیند و تلاش دارد که سهم بیشتری از آن کسب کند، را تربیت کند، ولی دنیای غرب نتوانست آن انسان‌هایی که تحت تعلیم انبیا و اولیای الهی بویژه در دنیای اسلام بودند را تحت تاثیر قرار دهد.

"کیانوش جهانپور" رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت روز پنجشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۸ فروردین) بر اساس گزارش آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۶۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۷۷ هزار و ۹۹۵ تَن رسید.

او بیان کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۹۲ بیمار دیگر مبتلا به کووید-۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون ۴۸۶۹ تَن جان خود را از دست داده اند.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

کرونا ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

ویروس کرونا موسوم به «کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.