سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا:

هنوز دارویی معرفی نشده است که اثرگذاری قطعی داشته باشد

قانعی گفت: تا این لحظه کسی دارویی را معرفی نکرده است که بر اساس شواهد علمی اثرگذاری قطعی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج آخرین روش‌های درمانی کرونا امشب ۲۶ فروردین ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور مصطفی قانعی دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و حسن ابوالقاسمی رئیس انجمن خون و پلاسما مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

قانعی با اشاره به اینکه تا این لحظه کسی دارویی را معرفی نکرده است که بر اساس شواهد علمی اثرگذاری قطعی داشته باشد، گفت: بر اساس تجربیات شخصی، مباحث زیادی چاپ شده است، لذا در کمیته علمی هر روز مسئولان مطالعات علمی را مورد بررسی قرار می‌دهند.

او با اشاره به اینکه به جایی رسیده‌ایم که فضا به صورت تحقیقی دنبال می‌شود افزود: داروی کلروکین نیز پیشنهاد داده می‌شود، لذا بعد از امتحان، نتایج اثرگذاری آن مشخص می‌شود. بر روی دارو‌ها کار تحقیقاتی در حال انجام است، به طوری که بیش از دویست تحقیق در کشور انجام شده است.

قانعی افزود: پزشکان انواع روش‌های درمانی را به کار گرفته‌اند، لذا نسبت به هفته‌های اول، مرگ و میر در آی‌سی‌یو کاهش یافته است، پزشکان تلاش کرده‌اند تا از ابزار‌های مختلف استفاده کنند، به طوری که هنوز در انتظار فرمول کشف شده مورد قبول جامعه جهانی هستیم، کشور ما هم نیز برنامه‌های درمانی را دنبال می‌کند.

دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: در حال تحقیق هستیم تا ببینیم داروی کلروکین می‌تواند اثر پیشگیری داشته باشد یا نه، اما این موضوع هنوز اثبات نشده، و نیاز به مطالعات بیشتری داریم، اما در محیط کشت اثر ضد ویروسی این دارو مشاهده شده است.

او با اشاره به اینکه کسانی که اکسیژن خونشان بالای ۹۲ درصد است می‌توانند در منزل استراحت کنند افزود: بر مبنای سی تی اسکن بیمار اگر او در فاز التهاب قرار داشته باشد داروهایی که پزشک برای درمان ضدالتهاب معرفی می‌کند را فرد می‌تواند مورد استفاده قرار دهد. از لحاظ پزشکی درگیری اصلی برای بیماران در ناحیه ریه است که با سی تی اسکن قابل مشاهده است، اگر سی تی اسکن برای بیمار انجام نشود اکسیژن خون می‌تواند شدت درگیری را نشان دهد.

قانعی ادامه داد: بر اساس مطالعات صورت گرفته کسانی که چاق هستند و بیماری‌های زمینه‌ای دارند، در معرض خطر هستند لذا حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه کنند اما اگر فرد لاغر باشد و بیماری‌های زمینه‌ای نداشته باشد می‌تواند با خیال راحت در منزل استراحت کند، بنابراین داروی کلروکین در پروتکل کشوری همچنان وجود دارد‌.

قانعی با اشاره به این که یک ماه دیگر نتایج مطالعات بزرگ بین المللی را بیان خواهیم کرد، گفت: متاسفانه فضاسازی‌هایی در فضای مجازی صورت گرفت که داروی کرونا در اختیار مسئولان قرار گرفت و همین موضوع باعث شده است که حال آنها بهبود پیدا کند اما باید بگویم که کاملاً مشخص است که این داروها در چه مراکزی به بیماران ارائه شده است، دنیا بیمارانش را با کلروکین درمان می‌کند اما باید اذعان داشت که با یک نسخه کلروکین نمی توان تنها بیماران را درمان کرد.

ابوالقاسمی با اشاره به اینکه تاکنون ۳۰۰ نفر پلاسماهایشان را اهدا کرده‌اند گفت: بیمارستان‌های مسیح دانشوری، لبافی نژاد و همچنین بیمارستان‌هایی در قم نیز این کار را انجام می‌دهند

او با اشاره به اینکه از این طریق توانسته ایم مرگ و میر ناشی از بیماران بدحال را تا حدود ۴۰ درصد کاهش دهیم گفت: بهم خوردن سیستم ایمنی بدن سبب مرگ و میر این عده می‌شد و لذا واکنش سیستم ایمنی بدن باعث می‌شد تا تزریق پلاسما بتواند کارساز باشد، پس از ایران، آمریکا، فرانسه و کشورهای اروپایی هم اقدام به دریافت پلاسمای بیماران بهبود یافته کرده‌اند.

رئیس انجمن خون و پلاسما با اشاره به اینکه آنچه مسلم و ثابت شده این مسئله است که ویروس از طریق قطرات تنفسی می‌تواند منتشر شود، گفت: در فضای بسته مردم باید از ماسک استفاده کنند، ماسک زدن بهتر از ماسک نزدن است، هر کسی در فضای بسته قرار دارد بهتر است از ماسک استفاده کند.

او با اشاره به اینکه کسانی که به آنها پلاسما اهدا شده است بهبود یافتند و لذا تنها فقط یک مورد حساسیت نشان داد و بقیه موارد مشکلی با پلاسما نداشتند تصریح کرد: باید به کیت های تولید داخل اعتماد کرد، تولید واکسن ۱۸ ماه تا دو سال زمان می برد که کشف شود لذا از وقتی درمان با پلاسما شروع شده به فکر افتاده‌ایم که آنتی بادی را داشته باشیم و لذا آی وی آی جی بیماران را باید بسازیم بنابراین بهتر است در اوج بیماری پاد تن را بگیریم.

بهروز حاجیان تهرانی مدیرعامل شرکت دانش بنیان در ارتباط زنده تصویری با این برنامه از نتایج و دستاوردهای شرکت خود روی کیت‌های تشخیصی گفت: دستگاه یا کیتی که موفق به ساخت آن شده‌ایم توان تشخیص وجود بیماری در بدن فرد را دارد؛ این دستگاه احتمالاً هفته آینده روانه بازار خواهد شد.

او از یک کیت دیگر جهت تشخیص پادتن ها و آنتی بادی های کرونا در بدن انسان خبر داد و افزود: این کیت هم احتمالاً هفته آینده وارد بازار خواهد شد.

قانعی ادامه داد: تاکنون دو نوع دارو که پیش‌تر برای آنفلوآنزا و دیگری برای ایدز بکار می رفت معرفی شد اما هیچ کدام از آنها درمان و اثرگذاری قطعی روی کرونا ندارند. در حال حاضر تحقیقات روی دو دارو در کشور ادامه دارد و احتمالاً دو هفته آینده نتایج بررسی حاصل می گردد.

قانعی تصریح کرد: در حال حاضر با استفاده از آزمایش داروهای ترکیب فراوان موفق شده‌ایم آمار مرگ و میر در ICU را پایین بیاوریم اما دقیقاً نمی دانیم تاثیر کدام داروی مورد استفاده بوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.