رئیس سازمان غذا و دارو گفت: دانشمندان ایرانی توانمندی زیادی در تولید محصولات «هایتک» در کشور دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو صبح امروز در مراسم سومین کنگره بین المللی داروسازی نوین که در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد؛ اظهار کرد: وضعیت تولید ما در صنعت داروسازی و دیگر حوزه‌ها در قبل از انقلاب وضعیت خوبی نداشت اما حضرت امام (ره) فرهنگ "ما می‌توانیم" را در کشور به فعلیت رساندند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: توانمندی ایرانیان در حوزه‌های مختلف بسیار بالا است. متاسفانه استعمارگران این باور را به ما تحمیل کرده بود که ما باید مصرف کننده باشیم و توان تولید هیچ وسیله یا دارویی را نداریم.
 
شانه‌ساز تاکید کرد: حضرت امام خمینی (ره)  به ما یاد دادند که ایرانیان اگر تلاش داشته باشند، می‌توانند همه سد‌ها را بشکنند.
 
او بیان کرد: داروسازی یک دانش نوینی است که مبتنی بر یافته‌های علمی بوده و صنعت داروسازی یک ضرورت برای بشر است.
 
رئیس سازمان غذا و دارو داروسازی بیان کرد: معتقدم که داروسازی با سلامت مردم سروکار دارد و امروزه انواع اقلام دارویی حیات بخش بوده و سلامتی را به مردم هدیه می‌دهند.
 
شانه‌ساز ادامه داد: امروزه ۹۷ درصد از داروی مورد نیاز کشور به وسیله شرکت‌های داخلی تولید می‌شود و تنها حدود ۳ از دارو‌های بیماران وارداتی است.
 
او افزود: علم داروسازی ما بومی و مبتنی بر دانش داروسازان داخلی است؛ امروزه شرکت‌های تولیدکننده مواد در بسیاری از کشورها مانند هند و چین وجود دارند اما دانش فرمولاسیون دارویی را ندارند به همین دلیل نمی‌توانند دارو را تولید کنند.
 
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: به برکت انقلاب اسلامی، ایران پیشرفت زیادی در محصولات هایتک داشته است و محصولات بایو تکنولوژی و نانو تکنولوژی به وسیله دانشمندان و جوانان ایرانی تولید می‌شود و این مسئله نشان دهنده توانمندی بالای داروسازی است.
 
شانه‌ساز ادامه داد: داروسازان کشور تا حد زیادی اقتصاد مقاومتی را اجرا و به آن جامع عمل پوشانده اند، اما متاسفانه برخی‌ها به خدمات داروسازی توجه لازم را ندارند و همین‌طور که قبلا گفتم به دلیل آگاهی کم لطفی دارند. اکنون بیش از ۲۰ دانشکده داروسازی در کشور داریم و خودمان نیرو‌های متخصص کشور را تربیت می‌کنیم.
 
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: طی ۲ تا ۳ سال آینده نیاز چندانی به مواد اولیه دارویی نداریم زیرا این مواد را در داخل کشور تولید می‌کنیم.
 
او گفت: ما قرار نیست در‌های کشور را به روی یافته‌های جدید بین المللی در حوزه علوم دارویی ببندیم؛ اکنون یکسری از اقلام دارویی تولید و در لیست دارویی قرار گرفته است که واردات این اقلام دارویی جزو همان ۳ درصد داروی وارداتی مورد نیاز بازار کشور است.
 
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: یکسری از دارو‌ها را به دلیل نبود توجیه اقتصادی، از خارج وارد می‌کنیم، درحالیکه متخصصان داخلی توان این دارو‌ها را دارند.

شانه ساز افزود: تلاش دانشمندان ایرانی در علوم دارویی باعث شده که کسی اجازه توهین به کشورمان را نداشته باشد.

 ایران رتبه اول محصولات زیستی در منطقه غرب آسیا

در ادامه مراسم مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری، گفت: یک چهارم فناوری‌های نوظهور به موضوع زیست فناوری اختصاص دارد و امیدواریم که ۲ تا ۳ درصد از تولید ناخالص ملی، صرف زیست فناوری شود. 
 
قانعی اضافه کرد: ایران رتبه اول محصولات زیستی و واکسن در منطقه غرب آسیا را دارد، به طوریکه توانسته ایم کارخانه تولید محصولات زیستی در ترکیه تأسیس کنیم.
 
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری گفت: ما جزو ۵ کشور اول تولیدکننده در زمینه محصولات زیست فناوری هستیم و تولید محصولات زیست فناوری، صرفه‌جویی ارزی زیادی را برای ایران به همراه آورده است.
 
قانعی ادامه داد: ایجاد شتاب دهنده‌ها ضرورت است و معتقدم که در ارتباط صنعت با دانشگاه از طریق راهبری توسعه محصول مهم است. در سال ۹۵ اولین شتاب دهنده زیست فناوری تأسیس شده است و تا به امروز ۲۲ شتاب دهنده راه‌اندازی و ۱۱ شتاب دهنده دیگر در دست تأسیس است.
 
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری گفت: خوشبختانه ۳ شتاب دهنده در حوزه‌های دارو، تجهیزات و تولید واکسن ساخته شده است؛ به طوریکه تا پایان سال ۹۷، ۷۰۰ محصول دانش بنیان شرکت‌های زیستی و دارویی تولید کرده‌ایم. معاونت زیست فناوری حمایت ویژه‌ای از شرکت‌های دانش بنیان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی می‌کند.
 
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ادامه داد: در زمینه محصولات آرایشی بهداشتی ورود کرده ایم و امروزه تجهیزات زیستی در کشور تولید می‌شود.
 
او ادامه داد: قرار است ۱۸۰ محصول به وسیله ستاد زیست فناوری تولید شود. در گذشته ۱۵۶ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشته ایم که با انجام اقدامات جدید در حدود ۱۶۰ میلیون دلار صرفه جویی می‌شود.
 
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری بیان کرد: در حوزه واکسن طیور غفلت داشته ایم و به همین دلیل ۴۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شد. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار