سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موزه مردم‌شناسی ارومیه، یکی از غنی‌ترین اماکن فرهنگی کشور

موزه مردم‌شناسی ارومیه با توجه به تنوع بالای اشیاء فرهنگی موجود و ارزش‌های معماری بنای تاریخی آن، در نوع خود یکی از موزه‌های شاخص به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  ارومیه، موزه مردم‌شناسی ارومیه از دو منظر حائز اهمیت بوده یکی به جهت ساختمان آن که یک بنای تاریخی ارزشمند است و دیگری با توجه به اشیاء داخل آن که از طیف متنوعی از آثار فرهنگی و خاطره‌انگیز را در خود جای داده است.

ساختمان این موزه، بنایی تاریخی متعلق به دوره پهلوی است که در ابتدا با کاربری حکومتی نظمیه به فعالیت پرداخته و تا قبل از انقلاب نیز مقر نیرو‌های ژاندارمری و شهربانی بوده و به مرور به ساختمان شهربانی نیز معروف شد، مصالح به کاررفته در آن آجر و چوب بوده و قطر دیوار‌های آن به یک متر می‌رسد، این بنای تاریخی در میدان انقلاب (ایالت) ارومیه واقع شده و در اطراف این میدان، دو بنای دیگر تاریخی نیز با همین سبک و سیاق وجود دارند.

ساختمان شهربانی پس از تملک توسط اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی، مدتی به عنوان محل این اداره کل مورد استفاده قرار گرفت و در نهایت به جهت حفظ موثرتر و متناسب با هویت و کالبد آن، در سال ۱۳۹۲ به عنوان موزه مردم‌شناسی افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

در اتاق‌ها و راهرو‌های این بنا، انواع اشیاء مربوط به زندگی و معیشت دوران معاصر اقوام استان به نمایش گذاشته شده که برای خیلی‌ها خاطره‌انگیز و جذاب جلوه می‌کند، در طبقه همکف آن، نمونه‌های لباس‌های بومی استان، وسائل تزئینی و بدلیجات که توسط زنان در گذشته استفاده می‌شد، تفنگ‌ها و اسلحه‌های سبک قدیمی، بازسازی خانه روستایی، تصاویر و ابزار بازی‌های قدیمی، لباس‌های متنوع عروس، ساز‌های سنتی وجود دارند.

در طبقه اول نیز، انواع ابزار ادوات کشاورزی سنتی، نسخ خطی مربوط به انواع معاملات، صورت وضعیت جهازیه‌ها، خرید و فروش‌ها، عکس‌های قدیمی از شخصیت‌های تاریخی و محل‌های قدیمی ارومیه، انواع ساعت‌های جیبی، تعدادی از صنایع دستی ویژه و فرش‌های دستبافت قدیمی در معرض نمایش قرارداده شده است.

یکی از بخش‌های خاص این موزه، نمایشگاه دایمی تاریخچه عینک‌سازی در ایران و استان و انواع عدسی‌ها و دستگاه‌های اولیه تراش عدسی و ساخت عینک است و لازم به ذکر است که در دهه پنجاه شمسی ارومیه یکی از شهر‌های اصلی تولید عدسی‌های طبی در کشور به شمار می‌رفت.

بازدید از بخش‌های مختلف این موزه و انواع اشیاء تاریخی- فرهنگی موجود، اتاق‌هایی با در و پنجره‌های چوبی و دیوار‌های ضخیم و گا‌ها تو در تو و توجه به ارزش‌های معماری و زیبایی‌های بنای تاریخی آن، برای هرکسی می‌تواند جذابیت‌های خاصی داشته باشد، پیشنهاد می‌شود در صورتی که شرایط سفر فراهم شد، حتما سری به این مکان تاریخی ارومیه بزنید.

انتهای پیام/ ن م 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.