این خوراک بادمجان خوشمزه و رنگارنگ در ۹ مرحله آماده میشود و شما را تا ابد شیفتهی خودش خواهد کرد. درست است که این غذا اصالتا مراکشی است و ایرانی نیست، اما اکثر مواد اولیه آن به راحتی پیدا میشود و شما را به دردسر نمیاندازد.
فراموش نکنید برای تهیه این غذا از شب قبل نخودها را در ظرف آب بگذارید تا خیس بخورند. خوراک بادمجان و نخود غذایی پر ادویه و خوش طعم است. سعی کنید تا حد امکان از همهی ادویههای گفته شده استفاده کنید. اگر این خوراک را در منزل تهیه کردید و از آن لذت بردید خوشحال میشویم نظرات سازنده تان را در قسمت دیدگاهها با ما به اشتراک بگذرید. با خوراک بادمجان و نخود مراکشی مهارت آشپزی بین المللی خود را بالا ببرید و انواع غذاهای جهان را در خانه خودتان امتحان کنید.
مواد لازم
بادمجان ۵۵۰ گرم
روغن زیتون یا نارگیل ۲ قاشق غذاخوری
نمک دریا ۱/۲ قاشق چایخوری
برای خوراک:
روغن زیتون یا نارگیل یا آب ۲ قاشق غذاخوری
پیاز زرد یا سفید بزرگ ۱ عدد
سیر ۳ عدد
زیره سبز ۱ قاشق غذاخوری
فلفل پاپریکا دودی ۱ قاشق غذاخوری
نمک دریا ۱/۴ قاشق چایخوری
پوره گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
آب یا آب سبزیجات ۱/۲ پیمانه
نخود پخته ۱ پیمانه
شربت افرا یا شکر نارگیل ۱ قاشق غذاخوری
سس تند دلخواه ۲ قاشق غذاخوری
اطلاعات مواد مغذی
۲۴۰ کالری
۱۴.۱ گرم چربی
۲۵.۷ گرم کربوهیدرات
۲.۲ گرم پروتئین
طرز تهیه
مرحله اول:
فر را روشن کنید و روی درجه حرارت ۴۲۵ فارنهایت یا ۲۱۸ سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید.
مرحله دوم:
بادمجانها پوست گرفته و به صورت قطعات مکعبی خرد و ریز کنید. کمی روغن آووکادو یا زیتون روی آنها ریخته و سپس کمی نمک روی آنها بپاشید. بادمجانها را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در فر بگذارید تا برشته شوند. سپس از فر خارج کنید و با قاشق آنها را در سینی فر کمی هم بزنید و جا به جا کنید. دوباره سینی را در فر بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقهی دیگر بادمجانها بپزند.
مرحله سوم:
در این مرحله از تهیه خوراک بادمجان و نخود باید پیازها را خرد کنید و به صورت حلقههای ریز و نازک درآورید. سپس یک قابلمه یا ماهیتابه بزرگ بردارید و روی حرارت ملایم قرار دهید. روغن (یا آب) را به همراه پیازها در ماهیتابه بریزید و به مدت ۴ تا ۵ دقیقه آنها را با هم تفت دهید. پیازها را به طور مرتب بهم بزنید تا وقتی که نرم و طلایی رنگ شوند.
طرز تهیه لازانیا بادمجان و کدو
مرحله چهارم:
سیر را خرد و ریز نمایید یا از پودر آن استفاده کنید. سیر را به همراه زیره سبز و پاپریکا به پیازها اضافه کرده و یک دقیقهی دیگر تفت دهید.
مرحله پنجم:
پورهی گوجه فرنگی را به همراه آب سبزیجات (یا آب) اضافه کنید و درب ماهیتابه یا قابلمه را بگذارید. حرارت را روی درجهی متوسط تنظیم کنید تا مواد خوراک به مدت ۴ دقیقه با هم بپزند و طعم دار شوند.
مرحله ششم:
درب قابلمه را بردارید و نخودی که از قبل خیس داده اید را به همراه شربت افرا و سس فلفل تند اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا روی حرارت ملایم با هم پخته شوند.
مرحله هفتم:
بادمجانهای برشته را از فر خارج کرده و فر را خاموش کنید. حالا وقت آن است که بادمجانها را به خوراک بادمجان و نخود اضافه کنید. مواد را با هم بهم بزنید تا خوب ترکیب شوند. حرارت را کمی کمتر کنید و اجازه دهید ده دقیقه با هم بپزند تا طعم آنها خوب با هم مخلوط شود.
مرحله هشتم:
خوراک بادمجان و نخود را تست کنید و اگر لازم است از شربت افرا برای متعادل شدن تندی غذا و زیره سبز، پاپریکا، نمک یا سس تند را برای طعم دهی بیشتر اضافه کنید.
مرحله آخر:
خوراک بادمجان و نخود مراکشی را میتوانید با پاستا، سبزیجات برشته، برنج سفید یا برنج قهوهای سرو کنید. میتوانید در هنگام سرو از لیموی تازه، جعفری خرد شده یا انواع سس نیز استفاده کنید.
نکات کلیدی تهیه خوراک بادمجان و نخود مراکشی
– قبل از تهیه این غذا لازم است که نخودها را از شب قبل خیس نموده و بعد کاملا خشک کنید.
– خوراک بادمجان و نخود را میتوانید برای ۵ روز در یخچال و به مدت ۱ ماه در فریزر نگه دارید. برای گرم کردن مجدد این غذا میتوانید مقداری آب یا آب سبزیجات اضافه کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/