گفته میشه که تاریخچه آش عباسعلی به ۲۰۰ سال قبل برمیگرده. در اون زمان آشپزی به اسم عباسعلی نذر داشته موقع افطار این آش رو به روزه داران بده. برای همین هم آش عباسعلی مخصوص افطار و ماه رمضان شناخته میشه. ولی برای تموم ایام سال هم آش دلچسب و لذیذیه. پیشنهاد میکنم اگه تا به حال این آش کرمانشاهی رو تست نکردین حتما به همراه ما اون رو تهیه کنین. البته تهیه بهترین آش عباسعلی کرمانشاه کار سختیه، ولی نگران نباشین. با کمی تمرین شما هم زود تهیه این آش فوق العاده رو یاد میگیرین.
مواد لازم
گندم پوست کنده ۱ و ۱/۲ پیمانه
برنج ۱۰۰ گرم
گوشت دنده گوسفندی ۳۰۰ گرم
عدس ۱۰۰ گرم
نخود ۱۰۰ گرم
روغن حیوانی ۱/۲ پیمانه
لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم
لوبیا سفید ۱۰۰ گرم
پیاز ۵ عدد
سیر ۱۰ حبه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
نعنا داغ و کشک برای تزیین
طرز تهیه:
۱- نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را از روز قبل بشویید و خیس دهید. بهتر است هر از گاهی آب حبوبات را عوض کنید. این کار به رفع نفخ آنها کمک میکند. برنج را هم بشویید و به همراه مقداری آب و نمک اجازه دهید برای یک تا دو ساعت خیس بخورد.
۲- در این مرحله از تهیه آش کرمانشاهی باید حبوبات را به طور جداگانه بپزید. برای این که مطمئن شوید حبوبات کاملا پخته شده است، میتوانید یکی از آنها را بین دو انگشت فشار دهید. اگر کاملا نرم بودند، وقت آن است که حبوبات را از روی حرارت بردارید.
۳- گوشت را آماده کنید و در صورت نیاز خرد نمایید. در این آش میتوانید از گوشت ران گوسفند هم استفاده کنید. گوشت را به طور جداگانه بپزید. وقتی به طور کامل پخته شد، آن را با دست ریش ریش و خرد کنید.
۴- گندم پوست کنده را بپزید. وقتی نیمی از زمان پخت گندم گذشت، برنجی را که از قبل خیس کرده اید، به گندم اضافه کنید. اجازه دهید با هم بپزند. میتوانید برای آش عباسعلی کرمانشاهی از برنج نیم دانه استفاده کنید.
۵- حالا تمام موادی که پخته شده اند، یعنی حبوبات، گوشت و برنج و گندم را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت بگذارید. ادویههای مورد نظر مثل نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه را به آش اضافه کنید.
۶- این آش باید تا حدی بپزد که دانههای برنج و گندم در آن کاملا له شده و مشخص نباشند. هر از گاهی آش را بهم بزنید تا نسوزد و به کف قابلمه نچسبد. در این هنگام که آش در حال پخت است، پیازها را خرد کرده و با روغن تفت دهید. سیر داغ و نعنا داغ را هم آماده کنید. حالا مقداری از پیاز داغی که تهیه کرده اید را به آش عباسعلی اضافه کنید و بقیهی آن را برای تزیین نگه دارید.
۷- وقتی آش کرمانشاهی با پیاز داغ کمی جوشید، آن را از روی حرارت بردارید. روغن حیوانی را به آن اضافه کرده و خوب بهم بزنید.
۸- آش را در ظرف سرو بکشید و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.
نکات کلیدی تهیه آش کرمانشاهی
– هر چه در این آش از فلفل سیاه و قرمز، روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتری استفاده کنید، آش شما مزه دارتر میشود. در صورتی که نمیتوانید روغن حیوانی مصرف کنید، روغن زیتون را جایگزین آن کنید.
– برای خوشمزهتر شدن آش عباسعلی میتوانید گوشت را به همراه پیاز و آب قلم بپزید.
– در آش عباسعلی کرمانشاه میتوانید از یک دوم پیمانه جو و هم چنین بلغور گندم هم استفاده کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/