سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه کمه‌جوش؛ غذای راحتی از سبزوار

در این مطلب قصد داریم یکی از غذاهای محلی سبزوار را به شما عزیزان آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای همه ما پیش می‌آید که از برنامه غذایی یکسان دلزده می‌شویم و به دنبال تنوع هستیم تا غذا‌های جدید درست کنیم. بهترین پیشنهاد این است که به سراغ غذا‌های محلی برویم و از درست کردن آن‌ها لذت ببریم.

یکی از این غذا‌های محلی مربوط به سبزوار است که به آن کمه جوش می‌گویند. کمه نوعی ماست سفت است که از جوشاندن دوغ درست می‌شود. معمولا ماستی که چربی آن برای تهیه کره گرفته میشود را دوغ میگویند. به دوغ به دست آمده نمک اضافه کرده و میجوشانند تا سفت شود که در قدیم معمولا داخل پوست گوسفند یا پوست بز نگهداری میشد.

مواد لازم:

کمه: ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم (در صورت نبودن کمه از ماست ترش استفاده کنید.)
تخم مرغ: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۳ عددمتوسط
پیاز: ۱ عدد درشت
نعنا و پونه خشک سابیده شده: ۲ قاشق سوپ‌خوری
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
روغن حیوانی یا مایع: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
گردو: ۵ تا ۶ عدد خرد شده

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. گوجه‌ها را ریز کنید و سپس در یک قابلمه با مقداری روغن بگذارید تا بپزد.

۲. در ظرف دیگری نعنا و پونه خشک و زردچوبه را با روغن تفت دهید، ولی حواستان باشد تا نسوزد. سپس نصف آن را جدا کرده و کنار می‌گذاریم.

۳. گردوی خرد شده را داخل نعنا داع کمی تفت می‌دهیم و سپس دوغ را اضافه می‌کنیم و هر چند دقیقه یک بار هم می‌زنیم. اگر غلیظ بود می‌توانیم کمی آب اضافه کنیم.

۴. تخم مرغ‌ها را در ظرفی جدا می‌شکنیم و فقط کمی هم می‌زنیم.

۵. زمانی که غذا نزدیک به جوشیدن بود تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم و داپم هم می‌زنیم تا تکه تکه نشود.

۶. غذا آماده است و حالا نعنا داغی را که کنار گذاشته بودیم به آن اضافه می‌کنیم.

۷. این غذا معمولا با نان کاک (اصطلاح سبزواری) مصرف می‌شود و نان را داخل غذا می‌ریزند و با پیاز و فلفل می‌خورند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.