سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲ واکسن ویروس کرونا وارد مرحله آزمایش‌های انسانی شد

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد دو نمونه از واکسن ویروس کرونا که محققان توسعه داده‌اند، وارد مرحله آزمایش‌های انسانی شدند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان بهداشت جهانی (WHO) تأیید کرده است که دو واکسن بیماری کووید-۱۹ وارد مرحله اول کارآزمایی بالینی انسان شده‌اند و ۶۰ واکسن دیگر نیز در مراحل پیش از بالینی قرار دارند.

یکی از واکسن‌های تایید شده برای آزمایش بر روی انسان از وکتور ویروسی بدون تکرار به عنوان پلتفرم همانند واکسن‌های بیماری غیر کرونا مانند ابولا که بر روی "آدنوویروس‌های نوع ۵" (Adenovirus Type ۵) متمرکز هستند، استفاده می‌کند.

آدنوویروس‌ها ویروس‌های بدون غشاء لیپیدی و دارای دی‌ان‌ای دو رشته‌ای خطی هستند که از طریق رسپتور‌های خود به سلول‌ها می‌چسبند و با اندوسیتوز وارد سلول‌ها می‌شوند.

به گفته محققان آدنوویروس‌ها ویروس‌های متداولی هستند که باعث ایجاد ذات‌الریه می‌شوند و می‌توانند آنتی‌ژن‌های بالقوه را برای تحریک تولید آنتی بادی‌هایی که علیه این بیماری کار می‌کنند، ارسال کنند. یکی از شرکت‌های سازنده این واکسن با همکاری آکادمی بیو مهندسی آکادمی علوم پزشکی نظامی چین، در سال ۲۰۱۷ واکسن ابولا را نیز تولید کرده بود.

واکسن دیگری که وارد مرحله اول کارآزمایی شده است، توسط یک شرکت بیوتکنولوژی آمریکایی و موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی (NIAID) توسعه داده شده است. این نانوذرات لیپیدی (LNP) واکسن کاندیدای ام آر. ان.‌ای را در یک محفظه قرار می‌دهند و از یک بستر آر. ان.‌ای استفاده می‌کنند. در این روش، اطلاعات ژنتیکی ویروس از دی. ان.‌ای برای ساختن پروتئین رمزگذاری می‌شود.

ام آر. ان.‌ای یا پیام‌دهنده آر. ان. ای، به عنوان واسطه‌ای بین اطلاعات ژنتیکی موجود در دی. ان.‌ای و توالی اسید آمینه پروتئین‌ها عمل می‌کند که به سلول‌ها دستور می‌دهد پروتئین‌هایی را که با ویروس‌ها مبارزه می‌کنند، تولید کنند. سازمان جهانی بهداشت می‌گوید ۶۰ واکسن دیگر نیز در مرحله کارآزمایی پیش‌بالینی هستند. کارشناسان معتقدند که ۱۲ تا ۱۸ ماه طول خواهد کشید تا واکسن در دسترس عموم قرار گیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
حسین محمدی
۰۲:۰۳ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
با سلام و خسته نباشید خدمت شما عزیزان،لطفا راهنمایی نمایید که کیت های تشخیص کرونا ساخت ایران را از کجا میتوان تهیه نمود؟؟
ابراهیمی
۰۰:۳۲ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
ای بابا
از روزی که کرونا اومده هر روز میشنویم ی کشور واکسن درست کرده اما دیگه خبری از جوابش نیس
ناشناس
۰۰:۱۸ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
اگه ب مرحله تولیدبرای همه مردم دنیا برسه عالیه!!
ابراهیم
۲۳:۲۸ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
مرگ بر امریکا
ehsan
۲۳:۰۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
این دفعه مطمن باشیم که تولید شده
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
خدا رو شكر
ناشناس
۲۲:۴۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
یعنی 12 تا 18. ماه باید صبر کرد
ملت
۲۲:۲۲ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
خدایا رحم کن
ناشناس
۲۱:۳۶ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
دوازده تا هجده ماه؟؟؟ چه خبره؟؟؟ تا اون موقع نصف جهان میمیرن
باقری
۱۹:۵۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
کشور مال ابوعلیسنا‌‌ و رازی هاست ولی با این همه دکترهای پجوهشگرها که نانو و سلهای بنیادی تواندمند بودنند منتظر سازمان بهداشتی هستند. قابل تاسف هست.
ناشناس
۰۶:۳۶ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
نه عزیز من هرچی نخبه بوده گذاشته رفته خارج
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
خدایا خودت کمک کن
میکائیل
۱۴:۵۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
خبر تازه ای نیست...
به فکرثبت و ضبط معلومات واقعی باشید
ایرانی
۲۱:۰۲ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
باشه جناب متخصص.