فرصتی برای انجام کارهای عقب افتاده داریم و مهمتر از همه اینکه در چنین شرایط بحرانی جامعه، سالم میمانیم تا بتوانیم دوباره در تعطیلات تابستانی با خیال راحت چمدان سفر ببندیم و به هر کجای این سرزمین پهناور در نهایت آرامش و لذت سفر کنیم. حال با این وصف، شاید بد نباشد که در خانه و پای سایت ما کمی گردشگری مجازی انجام بدهید. ما در این گزارش به معرفی یکی از جاذبههای گردشگری تهران پرداخته ایم که شاید یکی از گزینههای سفر شما در تعطیلات تابستان ۹۹ و بعد از شکست کرونا باشد.
جسد سالم فردی در سرداب زیر باغ بسیار وسیعی کشف شد و سنگی در کنار آن جسد بود که نشان میداد جسد متعلق به ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق و اِبنِ بابُوَیْه (یکی از علمای شیعه در قرن چهارم هجری قمری و از بزرگان علم حدیث) است. بی درنگ بقعه شیخ صفی در باغ احداث شد و این آغاز داستان شکل گیری آرامستان ابن بابویه بود.
بقعه شیخ صفی در دوره قاجار ساخته شده و در خیابان ابن بابویه شهر ری واقع شده است. این بقعه در دی ماه سال۱۳۷۵به ثبت ملی رسید.
گفتنی است برخی از کارشناسان معتقدند بنای نخستین آرامستان ابنبابویه، به دوران سامانی برمیگردد و بعدها در اثر سیل تخریب شدهاست. به اعتقاد آنها نخستین آرامگاه شیخ صدوق در طول زمان بر اثر حمله مغول، جنگهای خوارزمشاهیان و تیموریان و حوادث مختلف دیگر بارها ویران شد.
از افرادی که هم اکنون در آرامستان ابن بابویه، نخستین آرامستان شهر ری و دومین آرامستان تهران به خاک سپرده شده اند میتوان به غلامرضا تختی، رحیم موذن زاده اردبیلی، علی اکبر دهخدا، رجبعلی خیاط، حسین بهزاد و همسرش و میرزاده عشقی اشاره کرد.
در ادامه می توانید کلیپی از این آرامستان را هم مشاهده نمایید.
انتهای پیام/