سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تپش قلب ناشی از اضطراب یا حمله پانیک را چطور رفع کنیم؟

در گزارش زیر می‌خواهیم ببینیم تپش قلب ناشی از اضطراب با حمله پانیک را چطور می‌توانیم آرام کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه‌ ما مقادیری از اضطراب و نگرانی را در زندگی خود تجربه می‌کنیم، اما اختلالات اضطرابی چنان فشار زیادی وارد می‌کنند که ممکن است روی زندگی روزمره‌ی ما تأثیر بگذارند.

اضطراب پیامد‌هایی مثل تپش قلب، احساس لرزش در قفسه سینه و تنگی نفس دارد که می‌توانند به بدن شما، به ویژه قلب تان صدمه زنند. اما می‌توانید یاد بگیرید که ضربان قلب خود را تنظیم کنید و از تأثیر منفی اضطراب بر سلامت قلب خود بکاهید.

در ادامه می‌خواهیم ببینیم تپش قلب ناشی از اضطراب با حمله پانیک را چطور می‌توانیم آرام کنیم.

اضطراب ضربان قلب را بالا می‌برد و با بروز بیماری‌های قلبی مرتبط است

میان ابتلا به اختلالات اضطرابی و تپش قلب ارتباط وجود دارد. این مسأله می‌تواند فشار اضافه‌ای به قلب وارد کند و ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

مثلاً دانشمندان در تحقیقی پی بردند ریسک ابتلا به بیماری سرخرگ کرونری که شایع‌ترین نوع بیماری قلبی است، در افراد مضطرب ۲۶ درصد بیشتر بود. طبق پژوهش دیگری، میان ابتلا به اختلالات اضطرابی و بروز نارسایی قلبی و ضعیف بودن سلامت قلبی عروقی کلی بدن ارتباط وجود دارد.

بعضی تحقیقات هم از بیشتر بودن میزان بروز مشکلاتی مثل تپش قلب و ضربان زودرس قلب در افراد مضطرب حکایت دارد که باعث به هم خوردن نظم ضربان قلب می‌شوند.

تپش قلب ناشی از اضطراب را چطور می‌توان آرام کرد؟

در حمله پانیک یا همان حمله وحشت، فرد معمولاً تپش قلب و دردی در قفسه سینه‌ی خود احساس می‌کند که علت آن بالا رفتن ضربان قلب است. در واقع حمله پانیک اغلب با حمله قلبی اشتباه گرفته می‌شود.

اولین قدم کنترل اضطراب نهانی است که عامل اصلی ایجاد این وضعیت است، کاری که از طریق روش رفتار درمانی شناختی، مصرف دارو‌هایی مثل ضدافسردگی‌ها یا ترکیب هر دو روش امکان پذیر است.

علاوه بر رفتار درمانی شناختی، روش‌های دیگری هم وجود دارد که ممکن است به مدیریت ضربان قلب و رفع تپش قلب کمک کند. این روش‌ها نه تنها به پایین آمدن ضربان قلب کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند به مرور به شما یاد دهند اضطراب خود را مدیریت کنید و به این ترتیب ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را در خود کاهش دهید.

از جای خود بلند شوید و به حرکت درآیید

فعالیت فیزیکی و ورزش می‌تواند به کنترل اضطراب و نگرانی کمک کند. دانشمندان در تحقیقی متوجه شدند کسانی که فعالیت فیزیکی زیادی داشتند، در مقایسه با افراد مضطربی که فعالیت فیزیکی کمی داشتند، از مصونیت بیشتری در برابر دچار شدن به عوارض فیزیکی اضطراب برخوردار بودند.

ورزش علاوه بر اینکه می‌تواند به رفع اضطراب کمک کند، ضربان قلب در حالت استراحت را پایین می‌آورد، که یکی از فاکتور‌های مهم در مورد سلامت قلب محسوب می‌شود. منظور از ضربان قلب در حالت استراحت، تعداد دفعاتی است که قلب در حالت آرامش و سکون در هر دقیقه می‌زند. در مجموع، هر چه ضربان قلب در حالت استراحت پایین‌تر باشد معنی آن این است که قلب عملکرد مؤثرتری دارد و بدن از نظر سلامت قلبی عروقی از شرایط بهتری برخوردار است. مثلاً ضربان قلب نرمال در حالت استراحت در ورزشکاران حرفه‌ای ممکن است حدود ۴۰ تپش در هر دقیقه باشد.

ورزش راه مؤثری برای کنترل اضطراب محسوب می‌شود، به خصوص اگر به بیماری قلبی دچار باشید، چون برای سیستم قلبی عروقی بدن مفید است.

نفس عمیق بکشید

انجام متد‌های ریلکسیشنی مثل کشیدن نفس عمیق و آرام سازی تدریجی عضلات هم می‌تواند به کاهش اضطراب و پایین آمدن ضربان قلب کمک کند.

کشیدن نفس عمیق به تحریک شدن عصب واگ کمک می‌کند که باعث به جنب و جوش درآمدن سیستم عصبی می‌شود و به کاهش میزان مواد شیمیایی‌ای در بدن کمک می‌کند که موجب «واکنش جنگ یا گریز» می‌شوند (واکنش جنگ یا گریز به عکس العمل اولیه و غریزی بدن در برابر یک تهدید یا حمله برای نجات جان ما اطلاق می‌شود). این مسأله می‌تواند منجر به پایین آمدن ضربان قلب و فشار خون شود و ممکن است میزان بعضی انتقال دهنده‌های عصبی در بدن را هم افزایش دهد که تأثیری کاهشی بر اضطراب دارند.

برای کشیدن نفس عمیق سعی کنید ابتدا به یک مکان آرام بروید و در صورت امکان به این شکل عمل کنید:

جایی بنشینید یا دراز بکشید و چشم‌های خود را ببندید.
نفس خود را به آرامی از بینی تو دهید. اگر تا به حال این کار را نکرده اید، دست خود را روی قفسه سینه‌ی خود بگذارید. در این حالت احساس خواهید کرد که همزمان با تو دادن نفس، دست‌های شما هم بالا می‌رود.
نفس خود را به آرامی از دهان بیرون دهید.
این حرکت را هر قدر که لازم است انجام دهید.

مدیتیشن ذهن آگاهی را یاد بگیرید

در تحقیق کوچکی در سال ۲۰۱۸ مشاهده شد بعد از یک جلسه مدیتیشن یک ساعته، ضربان قلب شرکت کنندگان پایین آمده بود.

تعداد شرکت کنندگان این تحقیق کم بود و گرچه به پژوهش بیشتری در این خصوص نیاز است، اما هر روز به تعداد تحقیقاتی که از مؤثر بودن مدیتیشن ذهن آگاهی بر کاهش اضطراب و بهبود سلامت قلب حکایت دارند افزوده می‌شود.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

برچسب ها: حمله پانیک ، تپش قلب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.