سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کهن مثل کلاک/حیاتی از عصر آهن ۳ تا امروز

نام کلاک کرج در کتاب اوستا به شکل کاواک قید شده و آثار تاریخی یافت شده از این منطقه بر تاریخ کهن آن دلالت دارد.

معصومه تقی خانی، البرز پژوه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، با اشاره به پیشینه تاریخی منطقه کلاک در شرق کرج گفت: قدیمی‌ترین منبعی که درباره کلاک سخن گفته کتاب اوستا است که به کلمه کاواک به معنای بانگ و فریاد اشاره کرده که وجه تسمیه آن قلعه های قدیمی دیده‌بانی کلاک اس.

او افزود: عده ای این واژه را شکاف و میان تهی هم معنی کرده و آن را به کرج نسبت داده اند اما به دور از باور نیست که کاواک به کلمه‌ی کلاک بسیار نزدیک است و شواهدی چون زندگی مردمان زرتشتی در کلاک در گذشته و وجود آتشکده در این منطقه اشاره اوستا به کلاک را قوی تر می کند.

تقی خانی گفت: طی قرون متمادی و ورود اسلام به ایران آن آتشکده به محل عزاداری برای ائمه اطهار(ع) به خصوص امام حسین علیه السلام تبدیل شده و در حال حاضر همان محل آتشکده به تکیه امام حسین مبدل شده است.

او افزود: کلاک بنا بر روایات یادگار ضحاک باستانی است که بعدها در آن شاهزادگان کیانی زندگی می‌کردند، در محلی به نام چال کیان که آرامگاه باستانی زرتشتیان است آثار قلعه وجود دارد که احتمال می‌رود آن محل، خزانه پادشاهی بوده و زیرا زیر تخت آن اشیای گرانبهایی یافت شده است.

تقی خانی با اشاره به گورستان عصر آهن کلاک کرج گفت:  قدمت این گورستان به حدود سال‌های ۵۵۰ تا ۸۵۰ پیش از میلاد باز می‌گردد و آثار یافت شده از آن نیز بر این امر دلالت دارد.

انتهای پیام/د.خ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محدثه
۰۱:۴۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
نه بابا