سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با الهام از کاوشگر کره ماه؛

ربات هوشمند چینی به کمک کادر درمانی مقابله با کرونا می‌شتابد

دانشمندان چینی برای کاهش خطر ابتلای تیم درمانی به کرونا با الهام از ماموریت‌های فضایی، نوعی ربات هوشمند طراحی کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان به تازگی موفق به طراحی و راه اندازی نوعی ربات هوشمند شده اند که می‌تواند به انجام سونوگرافی از بیماران، دریافت نمونه از ترشحات حلق و گلو و حتی گوش دادن به صدای ضربان قلب و تنفس بیمار بپردازد و به این ترتیب در شناسایی و تشخیص بیماری به پزشکان و کادر درمانی کمک کند.

استفاده از این ربات می‌تواند سبب کاهش نیاز به حضور فیزیکی پزشک و پرستاران برای شناسایی بیماری Covid-۱۹ در بیماران شود و به این ترتیب از میزان موارد ابتلا به ویروس کرونا بین پزشکان و پرستاران کاسته می‌شود.


با استفاده از ربات و هدایت و کنترل آن به وسیله پزشکان با استفاده از لپ تاپ یا حتی کنترل از راه دور پزشکان می‌توانند به معاینه و شناسایی موارد ابتلا به بیماری بپردازند. ربات پزشک چینی مشابه ربات‌های ماه نورد طراحی شده است و دارای چرخ‌هایی برای حرکت، بازو‌هایی برای انجام سونوگرافی، دریافت نمونه و اندازه گیری صدای قلب و ریه است.


بیشتربخوانید: ربات‌های هوشمند معرفی شده در نمایشگاه CES ۲۰۲۰ را بشناسید


ساخت این ربات به وسیله محققان دانشکده مهندسی هوافضای Tsinghua در شهر پکن کشور چین انجام شده است. هدف دانشمندان از طراحی ربات، کمک به پزشکان، جلوگیری از سرایت بیماری به وسیله ویروس و انجام کار‌های خطرناک به وسیله ربات‌ها به جای انسان است.


ایده و طراحی ربات پس از همه گیری ویروس کرونا از اوایل سال نوی چینی شروع شده است. مشابه این فناوری این ربات پیش‌تر برای استفاده در ایستگاه‌های فضایی واکتشاف کره ماه مورد استفاده قرار گرفته شده است. کارشناسان سازنده ربات اعلام کرده‌اند ربات به طور کاملاً اتوماتیک طراحی شده است و حتی می‌تواند کلیه امور مربوط به ضدعفونی تجهیزات خود و بیماران را به طور خودکار انجام دهد.

با وجود امکان استفاده از ربات، برخی پزشکان اعتقاد دارند حضورپزشک و پرستار برای تشخیص و نمونه برداری سبب ایجاد حس آرامش در بیماران می‌شود و از استرس آنها می‌کاهد. تاکنون دو نمونه از ربات پزشک ساخته شده است که یکی در آزمایشگاه دانشگاه درپکن و نمونه دیگر در بیمارستانی در شهر ووهان مورد استفاده آزمایشی قرار گرفته است.


کارشناسان اعلام کرده اند درصورت دریافت نتیجه‌های مثبت از آزمایش ربات پزشک دست به تولید انبوه ربات خواهند زد. هزینه تولید این ربات حدود ۷۲۰۰۰ دلار است.  بنا به اعلام مقام‌های دولتی کشور چین، بیش از ۳۰۰۰ فرد از اعضای تیم پزشکی که به درمان و شناسایی بیماری و مراقبت از بیماران مشغول بوده اند اواخر ماه گذشته میلادی به ویروس کرونا آلوده شده اند.

آمار‌های جهانی نشان می‌دهد بیماری Covid-۱۹ سبب ابتلای بیش از ۲۵۰ هزار نفر در سراسر دنیا به بیماری و جان باختن بیش از ۱۰ هزار انسان ازکشور‌های مختلف شده است.

به جز ربات مخصوص شناسایی بیماران مبتلا به کرونا، دانشمندان چینی ربات دیگری به نام CloudMinds هم طراحی و ۱۴ نمونه را به شهر ووهان و دیگر شهر‌های درگیر کرونا ارسال کرده اند که می‌تواند به مراقبت و پرستاری از بیماران بپردازد.


این ربات به تمیزکردن بخش و ضدعفونی سطوح می‌پردازد و دارو را درزمان‌های مشخص به بیماران تحویل می‌دهد و حتی به اندازه گیری دمای بدن بیماران می‌پردازد. ربات CloudMinds تاکنون در چندین مرکز پزشکی درکشور چین از جمله بیمارستان صحرایی شهر ووهان مورد استفاده قرارگرفته است.


قیمت هر ربات CloudMinds حدود ۱۷ تا ۷۲ هزار دلار برآورد شده است. ربات حتی برای سنجش دمای مراجعان به بیمارستان هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و با اندازه گیری دمای بدن مراجعان و به کمک الگوریتم‌های هوش مصنوعی افراد دارای تب را به تیم پزشکی معرفی می‌کند.


یکی دیگر از قابلیت‌های ربات CloudMinds امکان سرگرم کردن بیماران است که به این ترتیب سبب افزایش روحیه، جلوگیری از افسردگی و استرس بین آنها می‌شود. ربات CloudMinds می‌تواند به حمل ونقل سینی حاوی مواد خوراکی و نوشیدنی هم بپردازد بدون اینکه نیاز به تماس مستقیم با مواد خوراکی به وسیله انسان باشد.

امکان ارتباط ربات با بیماران به وسیله دستبند‌های هوشمندی که بیماران در دست دارند انجام می‌شود که ربات می‌تواند داده هایی، چون دمای بدن، ضربان قلب و سطح اکسیژن خون هریک از بیماران را شناسایی و در حافظه خود ذخیره کند.


پرستاران و پزشکان هم مجهز به دستبند هوشمند شده اند تا اولین دگرگونی‌ها در وضعیت سلامت بدن خود را به سرعت شناسایی و از پیشرفت عفونت بکاهند.

منبع:Dailymail
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.