برای تبدیل نوارهای VHS به دیجیتال نیازی به امکانات خاص و دانش و مهارت تخصصی وجود ندارد؛ بلکه تنها دسترسی به نوار VHS، کارت کپچر و VCR کفایت میکند. اگر به یک VCR دسترسی داشته باشید نهایت هزینه این پروژه ۱۵ دلار خواهد بود.
بعضی از کمپانیها و فروشگاههای خدمات کامپیوتری نیز میتوانند این کار را برای شما انجام دهند. در صورتیکه شما اعتماد کافی به آنها دارید و فایلهایتان چندان شخصی نیست، میتوانید این کار را به آنها محول کنید. البته ناگفته نماند که برآورد هزینه انجام این کار را نیز با توجه به تعداد نوارها باید مدنظر قرار دهید.
آمادهسازی VCR
برای تبدیل نوارها به فایل دیجیتال، به یک دستگاه VCR سالم نیاز دارید. سختترین قسمت تبدیل نوارهای VHS به دیجیتال پیدا کردن یک دستگاه سالم VCR است.
مطمئنا با یک جستجوی ساده در گوگل میتوانید فروشندگان شرکتی و شخصی دستگاه VCR را پیدا کنید.
پس از خرید دستگاه باید آن را با یک نواری که کمتر به آن اهمیت میدهید، تست نمایید حتی اگر دستگاه از پیش تست شده باشد. این قدم را پشت گوش نیاندازید، زیرا حادثه خبر نمیکند!
پس از اطمینان از سلامت دستگاه نوبت به تمیز کردن آن میرسد. گردوخاک موجود بر روی سرنوارها میتواند منجر به خرابی تصویر شود. برای این کار یک تا دو مرتبه یک تمیزکننده سرنوار ارزانقیمت را اجرا کنید.
درنهایت اگر احتمالا دستگاه خریداری شده معیوب بود آن را مرجوع نمایید و زمان طلایی خود را صرف تعمیر بیهوده دستگاه نکنید.
پس از آمادهسازی دستگاه VCR نوبت به نوارها میرسد.
آمادهسازی نوارها
این احتمال وجود دارد که با نوارها به مشکل بخورید. به هرحال حداقل قدمت این نوارها به ۲۰ سال میرسد. بیایید تعدادی از این مشکلات را بررسی کنیم.
از پنجره شفاف نوار آن را بررسی کنید تا ببینید آیا قارچ یا کپکی در آن وجود دارد یا خیر. سپس برای بررسی بیشتر، بالای ویدیو کاست خود را باز کنید. ممکن است برای این کار لزوم به فشردن دکمهای در کنارههای کاست باشد. اگر نوار تاشده، گرهخورده، کپکزده و یا شکسته شده بود باید برای درست کردن آن دستبهکار شوید.
نوار تاشده: میتوانید با چرخاندن یکی از حلقهها با انگشت خود نوار را بچرخانید و میزان خسارت را ارزیابی کنید. اگر تنها بخش کوچکی تاشده بود آن را به آرامی به کمک یک پارچه میکروفایبر صاف کنید. متاسفانه اگر ناحیه بزرگتری آسیب دیده باشد کاری نمیتوان انجام داد.
نوار گره خورده و شکسته: برای این کار باید نوار را با پیچگوشتی باز کنید و به صورت دستی به تعمیر آن بپردازید. انجام این کار ساده، اما زمانبر است.
نوار کپکزده: کپکزدن نوارهای VHS قدیمی اتفاق رایجی است. برای جلوگیری از آلوده شدن دستگاه، نوارهای کپکزده را وارد دستگاه VCR نکنید. برای تمیز کردن میتوانید از دستان شگفتانگیز خود کمک بگیرید. اگر هم قصد دارید پس از دیجیتال کردن فایلها، نوار و دستگاه را دور بیاندازید، میتوانید بیخیال تمیزکاری شوید!
حالا که دستگاه VCR و نوارهای VHS را آماده نمودهاید، زمان آمادهسازی کامپیوتر و کارت کپچر با چند نرمافزار رسیده است.
آمادهسازی کامپیوتر
کامپیوتر شما به روشی برای دریافت و دیکد کردن سیگنالهای ویدیویی VHS نیاز دارد. برای این کار دو مرحله زیر را دنبال کنید:
یک کارت کپچر بخرید: این کارت سیگنالهای صوتی و ویدیویی VHS را از طریق USB به کامپیوتر ارسال میکند. کارت کپچری که از s-Video پشتیبانی میکند بالاترین کیفیت انتقال را به شما ارایه میدهد (s-Video تصویر بهتری از RCA نمایش میدهد). از خرید VHS converter نیز صرف نظر کنید، زیرا آنها همان کارتهای کپچر، اما با قیمت بالاتر هستند.
دانلود نرمافزارهای ضبط: هنگامی که فیلم VCR به کامپیوتر شما وارد میشود باید توسط نرمافزار در زمان واقعی ضبط شود. معمولا همراه کارتهای کپچر یک سیدی نرمافزاری و یا لینک دانلود ارایه میشود؛ در صورتیکه کارت شما فاقد این لینک بود، میتوانید از OBS Studio استفاده کنید.
حال که همه چیز آماده است میتوانیم شروع به تبدیل نوارهای VHS به دیجیتال نماییم.
از آنجا که این پروسه در زمان واقعی انجام میشود، بنابراین ممکن است زمانبر باشد. اگر در حال حاضر زمان زیادی ندارید، ممکن است بخواهید در آینده نزدیک روزی را در نظر بگیرید تا همه نوارهای خود را به فایلهای دیجیتال تبدیل کنید.
تبدیل نوارها
برای شروع ضبط نوارهای VHS، کارت کپچر را به دستگاه VCR و کامپیوتر خود متصل کنید. نرمافزار ضبط را اجرا نمایید تا پروسه تبدیل دیجیتالی آغاز شود.
نرمافزار کارت کپچر شما باید شامل دستورالعملهای مورد نیاز باشد؛ در غیر این صورت مراحل زیر را دنبال کنید:
open a new project: نرمافزار را بگردید تا گزینه open a new project file را ببینید.
canvas size را مشخص کنید: هیچ لزومی ندارد که ویدیوهای خود را با رزولوشن بلوری ضبط کنید. اندازه تصویر را بر روی ۳۲۰ در ۲۴۰ تنظیم کنید تا تصویر بهتری بگیرید.
Interlacing را روشن کنید: در نرمافزار به دنبال گزینه Interlacing بگردید و سپس آن را روشن کنید (این گزینه نحوه نمایش نوارها در تلویزیون را مشخص میکند). در اکثر موارد این گزینه هنگام شروع پروژه جدید در دسترس است.
نرخ رفرش را تعیین کنید: NTSC و PAL دو استاندارد تلویزیونی متفاوت هستند که نرخ رفرش نوار شما را مشخص میکنند. اگر شما نرخ رفرش را به اشتباه انتخاب کنید، تصویر افتضاح بهنظر خواهد رسید. در آمریکا شمالی (NTSC) این نرخ را ۶۰ هرتز و خارج از آن (PAL) نرخ را ۵۰ هرتز تعیین کنید.
دستورالعملهای ضبط را دنبال کنید: پس از تنظیم فایل از راهنمای دستورالعملها پیروی کنید. به خاطر داشته باشید که نوارها در زمان حقیقی ضبط میشوند، بنابراین عجله را کنار بگذارید.
تبدیل نوارهای VHS به دیجیتال به همین سادگی قابل انجام است. اگر هنگام کار با کارت کپچر به مشکل برخوردید به دفترچه راهنما مراجعه نمایید و یا به کارخانه سازنده ایمیل بزنید.
با خیال راحت فایلهای دیجیتال خود را ذخیره کنید
برای به حداقل رساندن ریسک از دستدادن دادهها، فایلهای دیجیتالی را روی هارددیسک رایانه خود باقی نگذارید.
در عوض، از فیلمهای تازه دیجیتالیشده خود بر روی یک هارداکسترنال پشتیبان تهیه کرده و سپس آنها را در یک مکان ذخیرهسازی ابری مانند گوگل درایو، iCloud، Dropbox یا Amazon Drive بارگذاری کنید.
اگر میخواهید نوارهای VHS خود را نگه دارید، حتما آنها را در محیطی خنک و خشک نگهداری کنید. همچنین میتوانید آنها را در قابهای پلاستیکی یا یک کیسه نگهداری نوار بگذارید. با این کار میتوان از آنها در برابر ایجاد کپک، جمعشدن گردوغبار و یا نفوذ آب جلوگیری کرد.
درنهایت اگر فیلمهای شما شامل پخش تلویزیونی یا تبلیغات هستند، آنها را در آرشیو اینترنت آپلود نمایید. از آنجا که بیشتر تاریخ تلویزیون گم شده است، هرگونه مشارکت در این آرشیو بینهایت ارزشمند است.
منبع: آی تی رسان
انتهای پیام/