طبق روال همه ساله مسئولان تنظیم بازار برای کوتاه کردن دست واسطه ها و دلالان از بازار شب عید اقدام به ذخیره سازی میوه می کنند تا بتوانند از التهاب قیمت در بازار بکاهند و امسال هم همانند سال های قبل وزارت صمت اقدام به ذخیره سازی ۶۰ هزارتن سیب و پرتقال کردند که با شیوع یکباره ویروس کرونا و محدودیت دید و بازدید ها تمامی برنامه ها نقش بر آب شد که با این وجود نمی توان پیش بینی خاصی راجع به میوه های تنظیم بازار داشت.
بسیاری از فعالان بازار معتقدند که با توجه به شرایط موجود و شیوع ویروس کرونا بازار میوه شب عید بسیار نگران کننده است چرا که این احتمال وجود دارد که محصول تولیدی روی دست تولیدکنندگان بماند.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین جزئیات تنظیم بازار میوه شب عید و تاثیر کرونا بر وضعیت قیمت و تقاضا با خبر شویم:
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به رشد ۲ برابری تولید و شرایط مساعد ذخیره سازی مشکلی در توزیع میوه وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به ذخیره سازی مناسب سیب و پرتقال در سردخانه ها جای هیچ گونه نگرانیمبنی بر کمبود عرضه یا نوسان قیمت میوه در بازار وجود ندارد.
دارایی نژاد ادامه داد: با توجه به گسترش ویروس کرونا و محدودیت دید و بازدید، تقاضا برای خرید میوه نسبت به سال های قبل کمتر است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید، بار به قدری در میدان مرکزی میوه و تره بار فراوان است که جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود یا نوسان قیمت در بازار وجود ندارد.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار درباره تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار میوه بیان کرد: با گسترش ویروس کرونا، تقاضا برای خرید اقلامی همچون لیموترش، لیموشیرین، زنجبیل، پیاز و سیر خشک در بالا افزایشیافت که با فراوانی عرضه، قیمت این اقلام به تعادل رسیده است و همواره پیش بینی می شود با محدودیت دید و بازدیدها تقاضای چندانی برای خرید در بازار وجود ندارد.
دارایی نژاد از افزایش ۴ هزار تومانی قیمت موز در بازار خبر داد و گفت: با گسترش ویروس کرونا و عدمترخیص بار از مرز ترکیه، نوسان نرخ ارز و نبود موز در سردخانه ها قیمت محصول با نوساناتی در بازار روبرو شد که با ورود موز از عراق بازار متعادل تر می شود.
اسداله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهراندر گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بازار میوه شب عید اظهار کرد: با توجه به شایعه قرنطینه شدن تهران در فضای مجازی و هجوم گسترده افراد به مغازه ها، قیمت میوه با نوساناتی در بازار روبرو شد، در حالیکه کمبودی در عرضه وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به فراوانی به تولید و وضعیت مناسب ذخیره سازی، مشکلی در توزیع میوه و تره بار وجود ندارد.
کارگر ادامه داد: اگرچه قیمت اقلام میوه و صیفی در پی شایعات قرنطینه شدن تهران در فضای مجازی نوسان چشمگیری پیدا کرد، اما با عرضه مناسب کالا پیش بینی می شود که بازار به روند عادی خود بازگردد.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی از کاهش قیمت برخی اقلام میوه و صیفی خبر داد و گفت: با گسترش ویروس کرونا تقاضا برای خرید زنجبیل، لیموترش و لیموشیرین در بازار افزایش یافت که هم اکنون با توزیع مناسب محصول نرخ هر کیلو زنجبیل به ۶۰ هزار تومان، لیموترش ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان و لیموشیرین ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار تومان کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی از آغاز توزیع میوه های تنظیم بازار شب عید خبر داد و گفت: با توجه به فراوانی عرضه سیب و پرتقال در میدان مرکزی نیاز چندانی به میوه های تنظیم بازار نیست.
کارگر در پایان با اشاره به اینکه ۵۰ درصد موز از ترکیه وارد می شود، تصریح کرد: واردات موز از ترکیه به سبب شیوع ویروس کرونا انجام نشد که در نتیجه قیمت موز در بازار افزایش یافت و همواره پیش بینی می شود که در روزهای آینده با تزریق موز از بنورعباس و چابهار بازار به تعادل برسد.
مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار میوه شب عید تعریفی ندارد، اظهار کرد: با گسترش ویروس کرونا، تولیدکنندگان نگرانی هایی از حیث محدودیت بازار دارند چرا که امسال تولید میوه قابل مقایسه با سال های گذشته نیست.
وی با انتقاد از محدودیت صادرات میوه و تره بار طی ماه های گذشته افزود: سال گذشته وزارت صمت با ممنوعیت صادرات در ماه های پایانی سال، اعتبار بین المللی صادرکنندگان در بازارهای صادراتی را خدشه دار کرد که همین امر موجب شد در بهمن امسال با تمامی فرصت های صادراتی که پیش رو داشتیم، دچار محدودیت شدیم.
شادلو ادامه داد: علی رغم تمامی تلاش ها که در بهمن ماه به منظور روان سازی صادرات صورت گرفت، اما وزارت صمت با زمزمه گرانی میوه و محدودیت صادرات مانع استفاده از فرصت های صادراتی شد که متاسفانه شیوع بیماری کرونا منجر به توقف صادرات و عدم حضور در بازارهای صادراتی شد.
نایب رئیس اتحادیه باغداران با بیان اینکه مقدار جذب میوه از میادین عمده فروشی بسیار ناچیز است، گفت: این در حالی است که تولیدکنندگان منتظر بازار شب عید بودند تا بتوانند با فروش محصولات خود، تعهدات بانکی عقب افتاده و هزینه های جاری مربوط به تامین نهاده، سم و کود بپردازند.
شادلو با اشاره به اینکه کمبودی در توزیع میوه شب عید نداریم، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید، مشکلی در توزیع کالا وجود ندارد و تنها امتظار می رود با رفع بیماری کرونا بازار میوه به تعادل برسد.
به گفته این مقام مسئول، با توجه به آنکه اقلاممیوه همچون سیب، پرتقال و کیوی در فصل پاییز برداشت و به سردخانه ها ارسال شده است، از این رو خانوارها بدون هیچ نگرانی بادخرید این اقلاممی توانند بدن خود را در برابر ویروس مقاوم کنند.
نایب رئیس اتحادیه باغداران ادامه داد: با توجه به محدودیت دید و بازدید و فراوانی عرضه، قیمت میوه در ایام عید نوسان چندانی نخواهد داشت.
انتهای پیام/
قایل بشید لااقل چهارتا میوه سالم بدید دست مردم خیلی کیفیت و ظاهر بدی داره با قیمت بسیار بالا
ارزون بدید که دله مردم خوش بشه چی میشه مگه