سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استعمال دخانیات ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد؟

با توجه به اثر مخربی که استعمال دخانیات روی ریه‌ها می‌گذارد، افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند باید به چند نکته توجه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شواهد نشان می‌دهد میزان مرگ ناشی از کرونا در افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند بالاتر است. در صورت مصرف دخانیات به صورت گروهی، احتمال انتقال این ویروس به سایر افراد گروه افزایش می‌یابد.

با توجه به این که کرونا قابلیت ماندگاری زیادی روی سطوح دارد، روی اجزای داخلی و بیرونی قلیان از جمله بدنه، شیلنگ و مخزن آب، به مدت زیادی می‌نشیند و به علت امکان ناپذیری ضدعفونی ابزارآلات قلیان، از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. هم چنین استعمال دخانیات سیستم ایمنی بدن و به خصوص ریه‌ها را ضعیف می‌کند و در نتیجه احتمال ابتلای فرد به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ کدام اندام‌ها را درگیر می‌کند؟


بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس، حتما به نکات زیر توجه کنید:

۱) از استعمال دخانیات شامل سیگار، قلیان، پیپ و ... برای حفظ سلامت فردی، جلوگیری از تضعیف سیستم ایمنی بدن و ابتلا به کرونا، خودداری کنید.

۲) از استعمال دخانیات در اماکن عمومی برای پیشگیری از مواجهه دیگران با دود دست دوم بپرهیزید. دود دست دوم نیز می‌تواند موجب بیمار شدن افرادی که در معرض آن هستند شود.

۳) از مصرف قلیان، سیگار و سایر دخانیات به صورت مشترک به دلیل احتمال انتقال ویروس کرونا خودداری کنید.

۴) از حضور در اماکن مصرف و عرضه دخانیات از جمله قلیان سرا‌ها و اتاقک‌های سیگار که موجب انتقال آلودگی ویروسی می‌شود، خودداری کنید.

۵) تا اطلاع ثانوی از انجام تست مونوکسید کربن توسط دستگاه اندازه گیری در کلینیک‌های ترک سیگار و مطب پزشکان متخصص ریه پرهیز کنید.


بیشتر بخوانید: عوارض هولناک دود سیگار والدین برای کودکان


افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند به جای اکسیژن، ترکیبات و گاز‌های سمی موجود در سیگار را وارد ریه‌های خود کرده و ریه را آسیب پذیر می‌کنند. در حالی که ویروس کرونا یک بیماری عفونی تنفسی بوده و خود به تنهایی ریه را دچار درگیری شدید می‌کند و اگر ریه‌های فرد آسیب پذیر باشد، ریسک مرگ و میر افزایش پیدا می‌کند.

هم چنین تاثیرات مصرف سیگار نه تنها روی ریه‌های خود فرد مصرف کننده، بلکه با استنشاق دود دست دوم و سوم اطرافیان فرد را نیز دچار مشکل می‌کند. دود دست دوم به دودی می‌گویند که از دهان فرد مصرف کننده خارج شده و فرد دیگری آن را استنشاق می‌کند. این دود تاثیر بسیاری روی کودکان می‌گذارد. دود دست سوم به اثرات به جا مانده از دود سیگار روی سطوح گفته می‌شود که افراد با تنفس آنها به مرور زمان دچار مشکل می‌شوند.


با توجه به شیوع ویروس کرونا و سرعت سریع انتقال این ویروس، باید نکات بهداشتی را رعایت کرده و تا حد امکان به تقویت سیستم ایمنی بدن پرداخته شود تا ریسک ابتلا به این ویروس در فرد کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.