مسعود یاوری، فلوشیپ جراحیهای دست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: متاسفانه چند سالی است چهارشنبه سوری که یکی از سنتهای دیرینه ایرانیان است، به یک مراسم پرخطر تبدیل شده است، مراسمیکه با موادهای منفجره و محترقه آغاز میشود و چیزی جز مرگ و مصدومیت برای افراد ندارد.
او افزود: خوشبختانه طی دو سال اخیر آمار جان باختگان و مصدومین حوادث چهارشنبه آخر سال نسبت به سالهای گذشته، روند نزولی داشته است.
یاوری بیان کرد: چهارشنبه سوری امسال با سالهای گذشته تفاوت دارد؛ اگر فردی دچار حادثه شده و به بیمارستان منتقل شود در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار میگیرد.
او در ادامه گفت: مهمترین سطح دفاعی بدن پوست انسان است، زمانی که سلول های پوستی از بین برود و سطح پوست دچار آسیب شود؛ سطح دفاعی نیز از بین رفته و فضا برای جذب ویروس کرونا مهیا میشود.
یاوری تاکید کرد: نکته حائز اهمیت در خصوص از بین بردن این ویروس، اقدامات پیشگیرانه است. با اقدامات پیشگیرانه از ۸۰ درصد سوختگیهای ناشی از چهارشنبه آخر سال جلوگیری شده و از گسترش بیماری کرونا هم ممانعت میشود.
او یادآوری کرد: بهترین راه برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری، استراحت در منزل است، زیرا خروج غیر ضروری میتواند باعث تجمع فردی و گسترش بیماری کرونا ویروس شود؛ بنابراین امسال باید همه تبریکها و مراسمها به صورت مجازی صورت گیرد.
انتهای پیام/