سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استفاده از لیزر و نانوذرات برای تشخیص زودهنگام سرطان

با تغییر سیگنال‌های ارسالی از نانوذرات طلا در اثر حضور حاملین بین‌سلولی ویژه سرطان، امکان تشخیص سریع و ارزان سرطان فراهم می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه سرطان یکی از مشکلات عمده سلامت محسوب می‌شود. در کشور‌های توسعه یافته از طریق تشخیص زودهنگام و همچنین فناوری و روش‌های پزشکی در حال توسعه، میزان بهبود در سرطان حدود ۵۵ تا ۶۶ درصد است.

سرطان رتبه دوم شایع‌ترین علل مرگ و میر در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است. هر ساله در مقایسه با انواع سرطان‌های دیگر، سرطان ریه، معده، کبد، روده بزرگ و سینه بیشترین علت مرگ و میر محسوب می‌شوند. انواع مختلف سرطان در میان زنان و مردان شایع است.

انواع سرطان که باعث مرگ و میر بالا در زنان است شامل سرطان سینه، سرطان ریه، سرطان معده، سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) و سرطان دهانه رحم می‌شود. سرطان ریه، سرطان معده، سرطان کبد، سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) و سرطان مری در مردان شایع‌تر است.

سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیون‌ها مورد در جهان رخ می‌دهد که در صورت تشخیص زودهنگام با توجه به اینکه تومور در مراحل اولیه است، درمان آن آسان‌تر و امکان بهبود آن بسیار زیاد است.

یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که نانوذرات می‌توانند سلول‌های سرطانی را تشخیص دهند. مطالعه‌ای جدید نشان داده است که نانوذرات طلا قادر به تشخیص سیگنال‌های موجود در سلول‌های سرطانی هستند. این مطالعات ثابت می‌کند که نانوذرات طلا می‌توانند حاملین بین‌سلولی موسوم به EV را در جریان خون تشخیص دهند.

با این کار می‌توان سرطان را در مراحل اولیه شناسایی کرد و از آسیب بیشتر بدن در اثر سرطان جلوگیری کرد. EV‌ها می‌توانند مخابرات بین سلولی را انجام دهند. آن‌ها حباب‌های ریزی هستند که DNA، پروتئین و دیگر مولکول‌ها را بین سلول‌ها منتقل می‌کنند. سلول‌های سرطانی از نانوذرات برای بهره‌برداری از سلول‌های اطراف استفاده و همچنین تلاش می‌کنند از EV برای بهره‌گیری از سیستم ایمنی بدن استفاده کنند.

اما نانوذرات طلا می‌توانند میان EV‌های سالم و EV‌های سلول‌های سرطانی تمایز قائل شوند به طوری که آن‌ها را از هم تفکیک کنند.


بیشتر بخوانید: تصاویری زیبا و منحصربه فرد از مجسمه باستانی ابوالهول مصری درطول قرن ها


در فرآیندی که محققان ارائه کردند، نانوذرات طلا برای تفکیک این EV‌ها استفاده شدند. نانوذرات طلا درصورت برخورد با نور لیزر، سیگنال مشخصی ایجاد می‌کنند که این سیگنال در اثر حضور EV تغییر می‌کند. از آنجایی که EV سلول‌های سرطانی اثرانگشت خاصی دارند، در نتیجه می‌توان حضور EV را در اثر تغییر سیگنال نانوذرات طلا تشخیص داد.

پژوهشگران با استفاده از این روش موفق شدند تا EV سرطانی را در نمونه خون بیمار تشخیص دهند. با این روش محققان توانستند تغییرات EV را نیز رهگیری کنند. این روش روی ۲۳ بیمار مبتلا به ملانوم توسط محققان مورد آزمایش قرار گرفت.

نتایج این پروژه چشم‌انداز جدیدی در حوزه تشخیص سرطان ایجاد می‌کند به طوری که می‌توان از آن برای تشخیص ارزان قیمت سرطان استفاده کرد. دانشمندان امیدوار هستند که این فناوری به زودی در بیمارستان‌ها به‌عنوان ابزاری مقرون به صرفه برای شناسایی سرطان استفاده شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.