سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی خوشمزه

حالا که فصل پرتقال است بهتر است یک غذای خوشمزه با مرغ برخلاف دستورات مرسوم دیگر مثل زرشک پلوی مجلسی یا مرغ سوخاری کنتاکی و جوجه کباب و … را هم امتحان کنید که احتمالا کمتر نام آن را شنیده‌اید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مرغ پرتقالی یک خوراک مرغ یا چلومرغ خوشمزه و مجلسی با سس پرتقال و ادویه‌جاتی مثل زنجبیل است که اگر یک بار امتحان کنید مشتری همیشگی‌اش می‌شوید.

 


طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی و خوشمزه


مواد لازم برای ۶ نفر

مرغ: ۶ تا ۸ تکه

کره: ۵۰ گرم یا بیشتر

زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار دلخواه

پیاز: ۱ عدد بزرگ

آب پرتقال طبیعی: ۲ یا ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه

زنجبیل: ۱ قاشق مرباخوری (اختیاری)


طرز تهیه

 

 

برای درست کردن مرغ مجلسی با سس پرتقال ابتدا تکه‌های مرغ را با نمک و فلفل سیاه و قرمز و زعفران دم کرده غلیظ مزه‌دار کنید. اجازه دهید مرغ یک یا دو ساعت در این مواد بمانند تا حسابی مزه‌دار یا به اصطلاح مرینیت شود. در این فاصله پیاز را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن مایع تفت دهید تا پیاز‌ها سبک شوند. وقتی رنگ پیاز‌ها سبک شد (قبل از این‌که طلایی شوند) کره را اضافه کنید (اگر قصد دارید مرغ پرتقالی با زنجبیل درست کنید در این مرحله زنجبیل را هم اضافه کنید که البته اختیاری است). وقتی کره آب شد تکه‌های مرغ را به پیاز و کره اضافه کنید.

 

 

اجازه دهید روی شعله ملایم گاز مرغ‌ها آب بیندازند و با آب خودشان مغز پخت شوند. در این مرحله نباید به مرغ‌ها آب یا چیز دیگری اضافه کنید. وقتی مرغ‌ها آب انداخت کمی دیگر (به مقدار دلخواه) زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید و اجازه دهید مرغ‌ها باز هم بپزند. در این مدت هر از چند گاهی مرغ‌ها را زیر و رو کنید تا هر دو طرف مرغ‌ها سرخ و طلایی شوند. در این مرحله آب پرتقال را اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا آب پرتقال به خورد مرغ‌ها برود و تبدیل به سس پرتقال شود. در این مرحله نمک سس را اندازه کنید. از این مرحله به بعد بسته به ذائقه‌تان مقداری چاشنی به مرغ پرتقالی اضافه کنید؛ اگر دوست دارید غذای‌تان کمی ملس باشد مقداری شکر و کمی هم آبلیمو اضافه کنید در غیر این صورت اضافه کردن نمک کافی است.

نکات مهم مرغ پرتقالی و گرفتن بوی زهم مرغ

*خوراک مرغ پرتقالی را می‌توانید با مرغ درسته هم تهیه کنید. در این صورت ترجیحا بسته به تعداد نفرات از یک یا چند مرغ کوچک استفاده و با همین دستور پخت آن را تهیه کنید.

*آب پرتقال را در همین مرحله‌ای که گفته شد اضافه کنید در غیر این صورت مرغ تلخ می‌شود.

*در کشور‌هایی مثل یونان و ایتالیا که پخت مرغ با سس پرتقال بسیار مرسوم و محبوب است در ۱ دقیقه پایانی پخت کمی عسل به سس پرتقال اضافه

می‌کنند.

*وقتی پرتقال را آب می‌گیرید همراه با آن مقداری از پالپ پرتقال هم همراه آن باشد تا سس به غلظت مناسبی برسد.

*استفاده از آب پرتقال صنعتی توصیه نمی‌شود، چون عطر و رایحه آب پرتقال طبیعی را ندارد.

*طرز تهیه بلدرچین، بوقلمون، اردک یا هر گوشت سفید دیگری با سس پرتقال به همین ترتیب و با همین دستور پخت است.

*طرز تهیه مرغ پرتقالی در کشور‌های شرق آسیا بسیار مرسوم و محبوب است.

*اما بوی زهم مرغ را چگونه از بین ببریم؟ برای گرفتن بوی زهم مرغ جهت درست کردن انواع غذا با مرغ چندین روش وجود دارد. یک روش مزه‌دار کردن مرغ با نمک و فلفل و زعفران است. یک روش دیگر مرینیت کردن مرغ با زردچوبه، نمک، فلفل و روغن زیتون است. تمام قسمت‌های مرغ را به این مواد آغشته کنید و به مدت ۲ الی سه ساعت در یخچال نگهداری کنید. سپس مرغ را با کمی رزماری، پیاز، ۱ یا دو حبه سیر، پوست پرتقال و پوست لیموترش روی شعله ملایم گاز بپزید.
حتما بخوانید طرز تهیه کوفته تبریزی اصل برای ۴ تا ۸ نفر+ترکیب سبزی کوفته و پیاز داغ مجلسی

*یک روش دیگر گرفتن بوی زهم مرغ استفاده از برگ بو و هویج در آب مرغ موقع پخت آن است.

*سیر و پیاز و فلفل دلمه‌ای برای گرفتن بوی زهم مرغ از قدیمی‌ترین ترکیبات توصیه شده هستند.

*اگر مرغ را با مقداری زعفران دم کرده غلیظ، پیاز و سیر بپزید کاملا بوی زهم مرغ گرفته می‌شود. این روش به خصوص برای درست کردن زرشک پلو یا چلو مرغ مجلسی و رستورانی بسیار کارساز است.

*طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی را حتما با مرغ پرتقالی امتحان کنید. طعم آن بی‌نظیر می‌شود.

*زنجبیل تازه و هویج هم بوی زهم یا بوی زُخم مرغ را از بین می‌برند.

*ترکیب زنجبیل تازه، سیر له شده، یک عدد فلفل سبز چرخ کرده، مقداری گشنیز و کمی زیره که همه با هم له شده‌اند را به مرغ شسته شده بمالید و مرغ را ۲ الی سه ساعت با آن‌ها مرینیت کنید.

*حالا که فصل پرتقال است بعد از میل کردن پرتقال پوست آن را دور نیندازید، پوست‌های پرتقال را خشک کنید و در یک شیشه دربسته در جای خشک و خنک نکهداری کنید. هر بار که می‌خواهید مرغ بپزید یک تکه پوست پرتقال خشک شده را در آب مرغ بیندازید تا بوی بد مرغ را بگیرید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۱۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸
بهتره قبل از انتشار دستور پخت غذا، با دانشکده طب سنتی علوم پزشکی مشورت بشه، و ترکیبات غذا و نوع آماده سازی تایید بشه، تا غذای ناسالمی وارد سفره خانواده ها نشه، مثل اتفاقی که در خصوص پیتزا و فست فود ها افتاد.
ناشناس
۲۲:۵۸ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
سلام کسی این غذا رو درست کرده خوشمره است؟
ناشناس
۰۱:۳۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸
بله خیلی خیلی خوشمزه ست
طیبی
۰۷:۲۵ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸
عالیی
نيلوفر
۱۶:۰۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸
اوهوم خيلي خوشمزه ميشه
ناشناس
۱۱:۳۷ ۱۹ اسفند ۱۳۹۸
عااااااااالی