وی در بیانیهای گفت: هیچ کسی در غرب به اقدامات طرف ترکیهای که با نقض قوانین بینالمللی، نیروی ضربت به ادلب سوریه اعزام میکند، توجه نمیکند.
این سخنگو خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۸، هم سازمان ملل و هم کشورهای غربی از امضای توافقنامههای سوچی بین روسیه و ترکیه در مورد ایجاد منطقه کاهش تنش در ادلب استقبال کردند. طبق توافقنامه اصلی و یادداشتهای اضافی، آنکارا ملزم به جدا کردن و حذف تروریستها از مرزهای خارجی منطقه کاهش تنش تا عمق بین ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری و خارج کردن تسلیحات سنگین توپخانهای از آنجا بود.
این مقام تاکید کرد از نقطه نظر آمریکا و اروپا، تهدیدهای عمومی برای انهدام تمامی واحدهای نیروهای دولتی سوریه و بازگرداندن کنترل بزرگراه «ام ۵» به تروریست ها، حق قانون دفاعی آنکارا تلقی میشود. وی اظهار داشت استحکامات تروریستها با پاسگاههای دور افتاده ترکیه در ادلب ادغام شده بود که نتیجه آن حملات روزانه به پایگاه هوایی حمیمیم روسیه در سوریه بود.
غرب با اتهام زنی به دولت سوریه، دمشق را عامل وقوع جنایات جنگی، فاجعه بشری و پناهندگی میلیونها نفر در ادلب معرفی میکند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین ادعاهای غرب در مورد بحران انسانی در ادلب و نگرانی آنها در خصوص اوضاع این شهر را «بدبینی کامل» خواند و گفت ارتش روسیه تمام کمکهای لازم را به مردم سوریه ارائه میدهد.
او با اشاره به این که فقط مرکز آشتی روسیه و دولت مشروع سوریه همه کمکهای لازم را به مردم محلی در مناطق آزاد شده ارائه میدهند، گفت: با توجه به بی اعتنایی کامل و نگرانی دروغین غرب درباره وضعیت انسان دوستانه در منطقه کاهش تنش در ادلب، فقط مرکز آشتی روسیه و دولت قانونی سوریه به طور روزانه به مردم محلی در مناطق آزاد شده کمک رسانی میکنند.
ارتش سوریه در ماههای گذشته عملیات نظامی علیه گروههای مسلح و تروریستی در شمال این کشور را آغاز کرده است. با اجرای این عملیات دمشق توانست دوباره کنترل کامل بر حومه حما، شهرها و روستاهای حومه ادلب را به دست آورد، که مهمترین آنها خان شیخون بود.
انتهای پیام/