سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی:

تراز دریاچه ارومیه ۶۰ سانتیمتر افزایش یافت

سرخوش گفت: تراز نگین آبی آذربایجان نسبت به سال گذشته ۶۰ سانتیمتر افزایش را نشان می‌دهد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  ارومیه،فرهاد سرخوش رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه  با بیان اینکه وسعت دریاچه ارومیه نیز به بیش از ۲ هزار و ۹۱۷ کیلومتر مربع رسیده‌است،گفت: وسعت این دریاچه نسبت به سال گذشته ۵۳۸ کیلومتر مربع افزایش دارد.

سرخوش با اشاره به اینکه این دریاچه هم‌اکنون بیش از سه‌میلیارد و ۸۱۰ میلیون مترمکعب آب دارد،اظهار کرد: میزان آب دریاچه ارومیه نیز در مقایسه با سال گذشته، یک‌میلیارد و ۶۱۰ میلیون مترمعکب افزایش یافته‌است.

رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اعلام اینکه طرح‌های مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه طی سال‌های آینده به تدریج به بهره‌برداری می‌رسد،افزود: تراز دریاچه ارومیه در صورت بهره‌برداری از این طرح‌ها سالانه نزدیک به یک‌متر افزایش می‌یابد و وعده رییس جمهوری عملی می‌شود.

او با اشاره به آغاز رهاسازی آب سد‌ها به سمت دریاچه ارومیه، تصریح کرد: ۲۷۰ میلیون مترمکعب آب به سمت نگین آبی آذربایجان رهاسازی شده که این امر در حال انجام است.

سرخوش افزود: مقرر شده تا ۱۹۴ میلیون مترمکعب آب از سد شهید کاظمی بوکان، ۳۰ میلیون مترمکعب از سد شهرچای، ۴۰ میلیون مترمکعب از سد مهاباد و ۶ میلیون مترمکعب از سد زولای سلماس به این دریاچه وارد شود.

او با بیان اینکه پس از رهاسازی کامل ۲۷۰ میلیون مترمکعب آب، مراحل بعدی رهاسازی آغاز می‌شود، اضافه کرد: هم‌اکنون ۶۱.۲۰ مترمکعب بر ثانیه میزان ورودی آب به پیکره اصلی دریاچه ارومیه است.

رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه امسال رهاسازی‌ها به دلیل تاخیر در ابلاغ منابع و مصارف آب دیرتر آغاز شد، افزود: با رهاسازی روان‌آب‌ها به سمت دریاچه و حجم بارش‌های اخیر، تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهبود خواهد یافت.

با وجود بارش‌های اخیر بررسی آمار نشان می‌دهد که تراز دریاچه ارومیه نسبت به ۱۰ روز گذشته در ثبات بوده و تغییر چندانی نداشته است.

طی زمستان ۱۳۹۷ و بهار ۱۳۹۸ بواسطه افزایش بارندگی و آب ورودی به دریاچه، تراز دریاچه با سرعت زیادی افزایش یافت؛ به‌طوری‌که طی چند ماه تراز دریاچه بیش از یک متر افزایش یافت و امید زیادی را در راستای احیای این دریاچه ایجاد کرد؛ اگرچه در ماه‌های بعدی و بواسطه کاهش آب‌های ورودی و تبخیر آب، تراز دریاچه روند کاهشی داشته است، ولی تراز دریاچه در مقایسه با نسبت مشابه سال گذشته همچنان بالاتر است.

علی‌رغم این افزایش نسبی، نمودار تغییرات سی ساله دریاچه ارومیه بر پایه داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که این دریاچه هنوز با روز‌های خوب خود فاصله زیادی دارد؛ افزایش بارش‌ها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌تواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن منتهی شود.

تا پایان سال ۱۳۹۷ بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه هزینه شد؛ امسال نیز با وجود مشکلات اقتصادی دولت، بیش از هفت هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال برای احیای نگین آبی آذربایجان اختصاص یافته‌است.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

همچنین لازم به ذکر است که فائو در چارچوب تلاش‌های ملی و بین‌المللی برای احیای دریاچه ارومیه، با ستاد احیای دریاچه و سازمان هواشناسی کشور طرح مطالعاتی را برای ارزیابی آسیب‌پذیری و ریسک خشکسالی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و تاثیر آن بر معیشت مردم منطقه را اجرا کرده است.

این تلاش مشترک ملی و بین‌المللی به ایران کمک خواهد کرد تا یک سازوکار نظام‌مند را برای کاهش تأثیرات خشکسالی و افزایش توان تطابق‌پذیری با آن در سطح منطقه برقرار کند.

انتهای پیام/ ن م 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
رضا
۱۷:۴۲ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
خدا خیرتون بده کار خوبی کردین
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
به به
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
خوبه بارون میاد وگرنه یکی از جاهایی که هیچکاری نمیکنه همین ستاد احیای دریاچه ارومیه اس
محمد
۰۰:۱۰ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸
خدا دریاچه را احیا کرد و ستاد هم زحمت کشید