به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی در آئین افتتاح همزمان ۵۲۶
پروژه عمرانی اقتصادی و تولیدی بخش کشاورزی که با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با تبریک ایام دهه فجر و گرامیداشت یاد و نام شهدا با اشاره به پروژههای افتتاحی در
دهه فجر از این خبر داد که به میزان ۲ هزار میلیارد تومان پروژه در اوایل سالجاری با حضور رئیس جمهور افتتاح میشود.
وی با اشاره به چشم اندازهای مثبت اقتصادی استان در بهبود محیط کسب و کار، رشد سرمایه گذاری، امنیت سرمایه گذاری و کاهش نرخ بیکاری گفت: برای سومین فصل پیاپی استان رتبه نخست محیط کسب و کار کشور را بر اساس گزارش اتاق بازرگانی ایران کسب کرده است که شاخصی مهم در جذب سرمایه گذاری بشمار میرود.
شهریاری به رشد صادرات استان نیز اشاره کرد و افزود: میزان صادرات استان در سال گذشته یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار بود که خوشبختانه در ۱۱ ماهه امسال به یک میلیارد و ۶۹۶ میلیون دلار رسیده است و پیش بینی میشود تا پایان سال با وجود همه تنگناهای موجود به ۲ میلیارد دلار برسد.
استاندار آذربایجان غربی
کاهش نرخ بیکاری در فصول مختلف سالجاری و سبقت گرفتن از میانگین کشوری در بهره مندی از شاخص هایی، چون آب روستایی، درمان و گاز رسانی را نیز اشاره کرد و گفت: پایه اقتصادی استان با تولید سالانه ۶میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول مختلف کشاورزی است و صنعت نیز برای بالندگی متناسب با این ظرفیت مهم باید توسعه یابد.
محمدمهدی شهریاری در ادامه از سرپرست وزارت جهاد کشاورزی به عنوان یکی از اعضای اصلی ستاد احیای دریاچه ارومیه خواست که در خصوص برخی مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه که مانع توسعه استان شده است بازنگری شود.
وی تکمیل سدهای نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالا را یکی از نیازهای اصلی استان دانست.
شهریاری ساماندهی استفاده از سموم کشاورزی برای افزایش امنیت غذایی و رشد صادرات، توجه به کشتهای جایگزین، تقویت مرکز تحقیقات کشاورزی، اصلاح بذر و نهال، توجه به کشت در اراضی شیب دار جهت جلوگیری از تخریب زمین را نیز خواستار شد و گفت: یکی از نیازهای اساسی استان در بخش کشاورزی توجه به بذر و نهالهای نوین برای بهره وری بالا از آب و خاک بوده و حمایت وزارت جهاد کشاورزی از این امر در استان بسیار ضروری است.
وی همچنین از سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خواست تا در خصوص خرید تضمینی محصولاتی، چون گوجه فرنگی، سیب زمینی و سیب و انگور در زمان مناسب تدبیر شود تا کشاورزان دغدغهای نداشته و متضرر نشوند.
مقام عالی استان همچنین از این خبر داد که در حال حاضر از مجموع ۸۰۰ هزار تن سیب موجود در سردخانههای استان با تدابیر صورت گرفته به زیر ۳۰۰ هزار تن رسیده و مشکلی بابت صادرات سیب وجود ندارد.
انتهای پیام/ن م