سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش عرضه جهانی نفت اوپک به دنبال شیوع ویروس کرونا

سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک این هفته در نظر دارد عرضه نفت را به دنبال شیوع کرونا کاهش دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، دو منبع آگاه گفته‌اند به دنبال شیوع کرونا، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) این هفته می‌تواند با حمایت روسیه و یا بدون آن عرضه نفت را کاهش دهد.

این منابع بیان کردند مسکو به عرضه بیشتر پافشاری کرده و استدلال می‌کند کاهش تولید صادرات نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) به رهبری عربستان سعودی و متحدان آن، گروهی موسوم به اوپک پلاس  (+ OPEC)، لزوما تقاضای نفت را افزایش نخواهد داد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز یک‍‌شنبه گفت قیمت‌های کنونی برای بودجه کشور او قابل قبول است و روسیه، عضو کلیدی گروه اوپک پلاس، منابع کافی برای مقابله با هرگونه وخامت در اقتصاد جهانی را خواهد داشت.

یکی از منابع بیان کرد: «عربستان سعودی قصد دارد از کاهش قیمت‌ها جلوگیری کند اما روسیه همچنان موافقت خود را اعلام نکرده است. پس تنها راه باقی‌مانده برای اوپک این است که به تنهایی عرضه نفت را کاهش دهد که نشانه خوبه برای بازار نخواهد بود.»

منبع دیگر نیز گفته: «راهی جز کاهش عرضه نمانده است.»

به دنبال شیوع جهانی ویروس کرونا که بیش از ۸۲ هزار نفر مبتلا در سراسر جهان داشته و ۲ هزار ۷۰۰ نفر در چین و ۵۷ نفر در کشور‌های دیگر جان خود را از دست داده‌اند، بازار جهانی نفت و بورس نزول قابل ملاحظه‌ای داشته است.

روز جمعه قیمت نفت خام برنت با سقوط بیش از ۱۵ دلار به ۴۹.۶۷ دلار رسید.

منابع اوپک روز جمعه بیان کردند اوپک در نظر دارد تولید نفت را بیش از ۱ میلیون بشکه در روز کاهش دهد، زیرا می‌خواهد کاهش قیمت نفت را تثبیت کند. این میزان بیشتر از پیشنهاد اولیه آن‌ها یعنی کاهش ۶۰۰ هزار بشکه در روز است.

پیمان موجود در اوپک پلاس که در ماه مارس (اسفند) اجرای می‌شود این میزان را به کاهش ۱.۷ بشکه در روز می‌رساند.

عربستان سعودی میزان تولیدات خود را به ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسانده که میزان پیمان اوپک پلاس را به کاهش ۲.۱ میلیون می‌رساند.

اوپک و متحدانش ۵ و ۶ مارس (۱۵ و ۱۶ اسفند) در وین نشستی بر سر توافق تولیدات نفتی خواهند داشت.

کاهش بدون توافق با روسیه به معنی پایان همکاری بین اوپک و مسکو خواهد بود و این مسئله‌ای است که عربستان سعودی و دیگر کشورهای اوپک خواهان آن نخواهند بود.

روسیه پیش از این نیز سابقه توافق در لحظه آخر با اوپک را با وجود نارضایتی‌های اولیه داشته است.

عبدالعزیز بن سلمان آل‌سعود، وزیر انرژی عربستان سعودی، گزارشی که ماه گذشته در آن گفته شده ریاض در نظر دارد از اتحاد اوپک پلاس و روسیه جدا شود را «یاوه‌گویی» رسانه‌ای خواند و با اطمینان بیان کرد اوپک پلاس به شیوع ویروس کرونا پاسخ‌هایی خواهد داد و همپنین عربستان و روسیه باهم بر سر سیاست‌های نفتی توافق خواهند کرد.

عربستان سعودی برای تعادل بودجه خود نیاز دارد قیمت نفت را به ۸۰ دلار برساند در حالیکه روسیه می‌تواند این قیمت را تا ۴۲ دلار نیز پایین بیاورد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.