سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گاز‌هایی که هدر می‌رفتند به محصولاتی ارز آور تبدیل شدند

گاز‌هایی که در سکوی نفتی فروزان هدر می‌رفتند، حالا به محصولاتی ارز آور در پتروشیمی خارک تبدیل شده‌اند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،  سوزانده شدن گاز‌هایی که در فرایند تولید نفت استخراج می‌شود یکی از دغدغه‌های فعالان صنعت نفت و محیط زیست است. گاز‌هایی که بدون استفاده سوزانده می‌شوند و هم به محیط زیست آسیب می‌رساند و هم موجب از بین رفتن منابع مالی می‌شود.

پتروشیمی خارک به تازگی طرحی را اجرا کرده که بر اساس آن، بخشی از گاز‌هایی که در سکوی نفتی فروزان به هدر می‌رود بازیافت، و به خوراک این پتروشیمی تبدیل می‌شود.

رئیس حفاظت محیط زیست مجتمع پتروشیمی خارک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: برای استفاده از گاز‌هایی که همراه نفت در منطقه نفتی خارک استخراج و سپس سوزانده می‌شود، دو طرح اجرا کردیم یکی از این طرح‌ها بازیافت گاز در بخش خشکی منطقه نفت فلات قاره بود که با ظرفیت بازیافت روزانه پنج میلیون فوت مکعب سه ماه پیش به بهره‌برداری رسید و طرح دیگر که به تازگی بهره‌برداری شده طرح بازیافت گاز همراه نفت از سکوی نفتی فروزان است.

فرزاد نیاز مهر افزود: این طرح با ظرفیت بازیافت روزانه ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز از دوم اسفند راه‌اندازی شده و برای اجرای آن چهار میلیون دلار از بودجه شرکت پتروشیمی خارک هزینه شده است.

او با اشاره به اینکه برای این کار، گاز از فاصله ۱۰۴ کیلومتری از ساحل به سمت این شرکت هدایت می‌شود، بیان کرد: برای اجرای این طرح یک سال کار شده و ضمن جلوگیری از ورود روزانه ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز گلخانه‌ای به محیط زیست، از گازی که هدر می‌رفت روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن متانول، ۶۰ تن پروپان و ۲۵ بوتان مایع تولید می‌شود.

رئیس حفاظت محیط زیست مجتمع پتروشیمی خارک تاکید کرد: این طرح ملی است و می‌تواند به عنوان یکی از اقدام‌های کشور برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای بر اساس تفاهم‌نامه پاریس (توافق کشور‌ها برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌‍‌ای) در سال ۲۰۱۵ به شمار رود.

نیازمهر گفت: نخستین بار است یک شرکت پتروشیمی در کشور، فعالیت خود را به دریا گسترش می‌دهد و تلاش می‌کند خوراکش را تامین کند.

او همچنین با اشاره به اینکه همه محصولات پتروشیمی خارک صادراتی است، بیان کرد: بر اساس برآورد صورت گرفته هزینه این طرح حداکثر در مدت چهار ماه بازگردانده می‌شود.

مجتمع پتروشیمی خارک دو واحد دارد که واحد تولید پروپان و بوتان مایع، گوگرد و نفتا سال ۱۳۴۸ راه‌اندازی شده و واحد تولید متانول از سال ۱۳۷۸ کار خود را شروع کرده است.

این مجتمع سالانه ۶۶۰ هزار تن متانول، ۱۷۰ هزار تن گوگرد، ۱۱۵ هزار تن پروپان، ۱۲۰ هزار تن بوتان مایع و ۷۰ هزار تن نفتا یا گسولین تولید و صادر می‌کند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
محمد315
۱۷:۰۴ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
دمتون گرم خداقوت
متاسفم اون کسی رو که معاهده پاریس رو بدون بررسی امضاء کرده که باید یک سری از کارخانه ها تعطیل بشه
محمد از گلستان
۱۶:۴۱ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
خدا قوت به همه ی کسانی که با فکر و دانش خلاق از مواد زایدی که باعث لطمه به محیط زیست میشود ارز مورد نیاز مملکت را بدست می اورند.کاش ازدهه ی ۷۰ این کار عملی میشد.هرچند ماهی را هروقت از اب بگیری تازست.
مصمم
۱۵:۴۶ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
این خبر خیلی جالب و امید وار کننده است و دست و پنجة متولیان امر واقعاً درد نکنه و سلامت باشند .
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
آفرین و واقعا صد آفرین
باهر
۱۴:۰۵ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
آفرین و واقعا صد آفرین
عملکرد خوب یعنی این.
یعنی کار را انجام بدهی و بعد نتایج مثبت ان را اعلام کنی.
واقعا خوشحال کننده است چون کاری بسی مفید و موثر است.
اجرکم عندالله فی الدنیا والاخره