به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سوزانده شدن گازهایی که در فرایند تولید نفت استخراج میشود یکی از دغدغههای فعالان صنعت نفت و محیط زیست است. گازهایی که بدون استفاده سوزانده میشوند و هم به محیط زیست آسیب میرساند و هم موجب از بین رفتن منابع مالی میشود.
پتروشیمی خارک به تازگی طرحی را اجرا کرده که بر اساس آن، بخشی از گازهایی که در سکوی نفتی فروزان به هدر میرود بازیافت، و به خوراک این پتروشیمی تبدیل میشود.
رئیس حفاظت محیط زیست مجتمع پتروشیمی خارک در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: برای استفاده از گازهایی که همراه نفت در منطقه نفتی خارک استخراج و سپس سوزانده میشود، دو طرح اجرا کردیم یکی از این طرحها بازیافت گاز در بخش خشکی منطقه نفت فلات قاره بود که با ظرفیت بازیافت روزانه پنج میلیون فوت مکعب سه ماه پیش به بهرهبرداری رسید و طرح دیگر که به تازگی بهرهبرداری شده طرح بازیافت گاز همراه نفت از سکوی نفتی فروزان است.
فرزاد نیاز مهر افزود: این طرح با ظرفیت بازیافت روزانه ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز از دوم اسفند راهاندازی شده و برای اجرای آن چهار میلیون دلار از بودجه شرکت پتروشیمی خارک هزینه شده است.
او با اشاره به اینکه برای این کار، گاز از فاصله ۱۰۴ کیلومتری از ساحل به سمت این شرکت هدایت میشود، بیان کرد: برای اجرای این طرح یک سال کار شده و ضمن جلوگیری از ورود روزانه ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز گلخانهای به محیط زیست، از گازی که هدر میرفت روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن متانول، ۶۰ تن پروپان و ۲۵ بوتان مایع تولید میشود.
رئیس حفاظت محیط زیست مجتمع پتروشیمی خارک تاکید کرد: این طرح ملی است و میتواند به عنوان یکی از اقدامهای کشور برای کاهش تولید گازهای گلخانهای بر اساس تفاهمنامه پاریس (توافق کشورها برای کاهش تولید گازهای گلخانهای) در سال ۲۰۱۵ به شمار رود.
نیازمهر گفت: نخستین بار است یک شرکت پتروشیمی در کشور، فعالیت خود را به دریا گسترش میدهد و تلاش میکند خوراکش را تامین کند.
او همچنین با اشاره به اینکه همه محصولات پتروشیمی خارک صادراتی است، بیان کرد: بر اساس برآورد صورت گرفته هزینه این طرح حداکثر در مدت چهار ماه بازگردانده میشود.
مجتمع پتروشیمی خارک دو واحد دارد که واحد تولید پروپان و بوتان مایع، گوگرد و نفتا سال ۱۳۴۸ راهاندازی شده و واحد تولید متانول از سال ۱۳۷۸ کار خود را شروع کرده است.
این مجتمع سالانه ۶۶۰ هزار تن متانول، ۱۷۰ هزار تن گوگرد، ۱۱۵ هزار تن پروپان، ۱۲۰ هزار تن بوتان مایع و ۷۰ هزار تن نفتا یا گسولین تولید و صادر میکند.
انتهای پیام/ک
متاسفم اون کسی رو که معاهده پاریس رو بدون بررسی امضاء کرده که باید یک سری از کارخانه ها تعطیل بشه
عملکرد خوب یعنی این.
یعنی کار را انجام بدهی و بعد نتایج مثبت ان را اعلام کنی.
واقعا خوشحال کننده است چون کاری بسی مفید و موثر است.
اجرکم عندالله فی الدنیا والاخره