او بیان کرد: به هیچ عنوان عوارض صادراتی کمکی به بازارهای صادراتی نمیکند و صادرات را به صفر خواهند رساند. قبل از اینکه عوارضی برای مواد معدنی گذاشته شود، ۷.۷ میلیون تن صادرات داشته ایم، اما سال پیش به کمتر از ۵ میلیون تن رسیده است که این موضوع نشان دهنده سیاست نادرست است و اگر همینگونه پیش رود صادرات در سال ۹۹ به صفر خواهد رسید.
بیشتر بخوانید: تعرفه سنگ آهن باید به جیب معدن بازگردد/شیب نزولی صادرات سنگ آهن در چند سال گذشته
رییس انجمن سنگ آهن ایران افزود: صادرات کاملا به نفع کشور است و باید از آن حمایت شود. تولید و صادرات نشان دهنده حرکت به سمت ایجاد ارزش افزوده در کشور است، یعنی با کشف معادن و استخراج ظرفیت های موجود تولید افزایش پیدا کرده و پس از آن کارخانجات کنسانتره سازی و گندله سازی راهاندازی خواهد شد. البته طبق برنامه از پیش تعیین شده ظرف یک تا ۲ سال آینده گندله در بازار صنعتی عرضه خواهد شد و به تناژ کنستانتره خواهد رسید.
اکبریان گفت: خام فروشی مصداق صحیحی برای صادرات نیست و راهکار جلوگیری از آن اعمال عوارض نبود. راهکار آن این است که بستری برای تولید باز شود و مکانیزم طبیعی عرضه و تقاضا تولید را بالا ببرد که این گونه هزینه صادرات روی یک عددی می ایستد.
رئیس انجمن سنگ آهن با تاکید بر اینکه گستردگی و توسعه صنعت معدن به اندازه کافی پیشرفت نداشته است، گفت: ایران ظرفیت خوبی در حوزه اکتشافات معدن دارد، اما متاسفانه مساحت کمی از کل مساحت کشور به اکتشاف معدن تخصیص داده شده که باعث مغفول ماندن این حوزه شده است.
انتهای پیام/