سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باور‌های نادرست درباره استرس را بشناسید

دچار استرس شدن یک اتفاق طبیعی، رایج و حتی از نظر بعضی‌ها لازم است. هرچند عادی تلقی شدن آن در زندگی روزمره ما آن را به یک مشکل بهداشت عمومی تبدیل کرده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آمار‌ها نشان می‌دهد سطح استرس انسان‌ها در دنیا هر ساله رو به افزایش است و این مسئله تأثیر منفی بر سلامت روحی و جسمی بسیاری از افراد به‌جا خواهد گذاشت. گزارشی کوتاه در خصوص ۶ باور رایج، اما نادرست درباره استرس را به نقل از روزنامه خراسان می‌خوانید:

۱_اگر هدف شما این است که زندگی بدون استرسی داشته باشید، به احتمال زیاد در این هدف موفق نخواهید شد مگر این‌که در یک غار و بدون دسترسی به اینترنت زندگی کنید!

«باربارا دالن» روان شناس‌بالینی سرشناس می‌گوید: هدف ما نباید جلوگیری از ایجاد استرس باشد؛ درعوض ما باید بتوانیم تشخیص بدهیم که چه زمانی دچار استرس هستیم و در این مواقع استرس‌مان را به شیو‌ه‌های سالمی کنترل کنیم.

۲_معمولا نگرشی که ما به استرس داریم، منفی است. «سیمون رگو»، روان شناس ارشد از کالج پزشکی آلبرت‌اینشتین می‌گوید:استرس در شرایط مناسب و در سطح مناسب می‌تواند مفید باشد، زیرا در چنین شرایطی می‌تواند افراد را به سمت عمل یا تغییر سوق دهد.

۳_ «ست سویرسکی» نویسنده کتاب «۲۱ راه برای مقابله با افسردگی» معتقد است بزرگ‌ترین باور نادرست درباره استرس این است که استرس از شاد بودن ما جلوگیری می‌کند. اگر به جای این‌که استرس ما را کنترل کند، ما چیز‌هایی را که برای‌مان استرس ایجاد می‌کنند مدیریت کنیم، در آن صورت منفی‌ترین جنبه استرس که تنش و نگرانی است، به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند.

۴_ «درو رمزی» روان‌پزشک از دانشگاه کلمبیا می‌گوید: «برداشت اشتباهی که به نظر می‌رسد تعداد زیادی از مردم درباره استرس دارند، این است که استرس را خارج از کنترل خود می‌دانند.» شیوه‌های درمانی می‌تواند به افراد کمک کند تا آن‌چه را که می‌توانند و نمی‌توانند کنترل کنند، تشخیص بدهند و یاد بگیرند که چگونه عمل کنند.

۵_یکی از معدود دیدگاه‌های مثبتی که درباره استرس وجود دارد، این است که این اتفاق می‌تواند یک عامل انگیزه‌دهنده باشد. «تئا گالاگر» دکتر روان شناس می‌گوید: «این دیدگاه تا حدودی درست است. کمی استرس می‌تواند به ما انگیزه بدهد، اما استرس زیاد نتیجه معکوس خواهد داشت. به همین دلیل است که وقتی مردم از چیزی احساس ناراحتی می‌کنند، اغلب دست از کار می‌کشند.»

۶_درست است که اگر استرس به خوبی مدیریت نشود، می‌تواند روی بدن تأثیر منفی بگذارد، اما «جانینا اسکارلت» روان شناس بالینی، می‌گویدکه استرس می‌تواند نقش مثبت نیز داشته باشد. از بسیاری جهات، استرس بزرگ‌ترین قدرت ماست، زیرا سیستم جنگ و گریز را در بدن ما فعال می‌کند و باعث می‌شود سریع‌تر حرکت و فکر کنیم. در واقع استرس، ما را قوی‌تر و آماده‌تر می‌کند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی ها ، استرس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.