سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسجد دومناره سقز، بنایی متمایز در بین مساجد کردستان + تصاویر

مسجد دومناره سقز از جمله بنا‌های تاریخی و دینی شهرستان سقز است که در بین مساجد کردستان به گونه‌ای متمایز به نظر می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، کردستان، استانی سرسبز با طبیعتی بکر است که داشتن چشم انداز‌های زیبایش، سالانه گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را برای بازدید از دیدنی‌های سقز به طرف خود جذب می‌کند.

گردشگران در سفر به این استان علاوه بر تماشای مکان‌های طبیعی، اگر می‌خواهند تاریخ و هنر این سرزمین را بهتر بشناسند، می‌توانند به بازدید از مسجد دومناره سقز بروند که در بین مساجد کردستان، متمایز به نظر می‌رسد.

تاریخچه مسجد دومناره سقز به زمان شیخ حسن مولان آباد (از عرفای حکیم و ریاضیدان مشهور دوره افشاریه) بر می‌گردد که در بین بیشتر مردمان محلی این منطقه به شیخ حسن مولان آباد شهرت دارد.

 

در بدو ورود به مسجد دو مناره که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، می‌توانید معماری بی‌نظیری را ببینید که بر جذابیت بنا می‌افزاید. کاشی کاری‌هایی منحصر به فرد با تزییناتی تماشایی که نشان از هنر دست استادان معمار در زمان‌های گذشته دارد.

 

از دیگر جذابیت‌های مسجد تاریخی دو مناره سقز، می‌توان به شبستانش اشاره کرد که ابعادی ۱۰ در ۱۲ متر دارد. با ورود به ضلع غربی شبستان مسجد دو مناره در سقز، راهرویی نظرتان را جلب خواهد کرد که به شبستان اصلی راه دارد و به دو اتاق دیگر منتهی می‌شود. این اتاق‌ها در گذشته، محل سکونت طلبه‌های دینی بوده که امروزه یکی از اتاق‌هایش به وضوخانه تبدیل شده است.

البته با رفتن به این بنای تاریخی، بازدید از محراب مسجد را نباید فراموش کرد، این محراب با داشتن بافتی قدیمی و طاقی هلالی شکل در ضلع جنوبی شبستان مسجد خودنمایی می‌کند. از ویژگی‌های بارز مسجد دومناره سقز جدا از شبستان دیدنی‌اش، گلدسته‌های متفاوتش است که با نقوش زیبای هندسی تزیین شده‌اند.

گردشگران تور کردستان در ادامه گشتی که در این مسجد تاریخی زدند، می‌توانند از حوضخانه دو مناره هم دیدن کنند. برای بازدید از حوضخانه مسجد دومناره باید به انتهای ضلع جنوبی مسجد بروید و از طریق ۱۴ پله مرمرین سفید به آن راه پیدا کنید. در چهار طرف حوض، چند سنگ برای نشستن افرادی که می‌خواهند وضو بگیرند، گذاشته شده است. معماری‌هایی که در ساخت حوضخانه استفاده کرده‌اند، اهمیت فراوانی دارد و همزمان با بنای اصلی مسجد دو مناره سقز ساخته شده است.

اگر به شهر سقز سفر کردید، می‌توانید در کنار تماشای معماری‌های زیبای مسجد تاریخی دو مناره سری هم به دیگر جاذبه‌های کردستان نظیر قلعه زیویه بزنید، با قدم زدن در میان این جاذبه باستانی، می‌توانید بنای باعظمتی را ببینید که با گذشت سال‌ها هنوز هم سالم به نظر می‌رسد.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.