سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خنک کردن فضای داخلی ساختمان با نور خورشید

یک استارت‌آپ با استفاده از فناوری‌نانو، پوششی ایجاد کرده که می‌تواند نور خورشید را جذب و با طول موج‌های بالاتر نشر دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، هزاران سال قبل، انسان‌های نخستین آموختند که چگونه پوست حیوانات و گیاهان خوردنی را زیر نور خورشید خشک کنند. آن‌ها کم کم فهمیدند که اگر غار محل زندگیشان رو به آفتاب باشد، در ماه‌های سرد زمستان گرم می‌ماند. اکنون نیز مردم خانه‌های خود را رو به آفتاب می‌سازند تا از نور و گرمای آن استفاده کنند. در سراسر دنیا کشاورزان می‌دانند که محصولات در شیب‌های آفتابگیر بهتر رشد می‌کنند. آن‌ها محصولات کشاورزی و گوشت‌های مختلف را زیر نور خورشید خشک می‌کنند تا فاسد نشوند.

حدود ۳۰۰ سال قبل، یک دانشمند سوئیسی آبگرمکنی ساخت که با استفاده از انرژی خورشید آب را گرم می‌کرد. این آب گرمکن، جعبه‌ای چوبی بود که در شیشه‌ای و کف سیاه و تیره داشت. قسمت سیاه، گرمای خورشید را می‌گرفت و آب را گرم می‌کرد و دمای آن را به حدود ۸۸ درجه سانتیگراد می‌رساند. حدود دویست سال قبل نیز در فرانسه از پرتو‌های خورشید برای جوش آوردن آب یک دیگ بخار استفاده شد. بخار دیگ، یک دستگاه چاپ را به کار می‌انداخت. از این دستگاه برای چاپ روزنامه استفاده می‌کردند.

فناوری استفاده از نور خورشید با رشد تکنولوژی رشد کرد و در جامعه کنونی ما استفاده‌های زیادی از نور خورشید می‌شود که شاید مهمترین و کاربردی‌ترین آن تبدیل نور خورشید به گرما و انرژی باشد. اما به تازگی یک استارت‌آپ با استفاده از فناوری‌نانو، پوششی ایجاد کرده که می‌تواند نور خورشید را جذب و با طول موج‌های بالاتر نشر دهد. با این کار، فضای داخل ساختمان خنک می‌شود. این محصول سال آینده وارد بازار می‌شود.

سولکولد (SolCold) استارت‌آپ فعال در حوزه فناوری‌نانو است که از پوشش نانومقیاس برای بهره‌برداری از نور خورشید به‌منظور خنک‌کردن استفاده می‌کند. این سامانه می‌تواند فضای داخل ساختمان، خودرو و حتی داخل لباس را خنک کند.

تغییرات آب و هوایی عواقب ناگواری برای کره زمین در پی دارد. پیش‌بینی می‌شود که دمای کره زمین طی سال‌های آتی روند افزایش خود را ادامه دهد که این موضوع روی الگو‌های بارش در کشور‌های مختلف تاثیر مستقیم خواهد داشت.

از این رو، استارت‌آپی به دنبال استفاده از نور خورشید برای خنک کردن فضا‌های داخلی ساختمان است.


بیشتر بخوانید:  نتایج مثبت داروی ضدسرطان کبد حاوی نانوذرات پلی‌پپتیدی


یارون شنها، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت سولکولد می‌گوید: شرکت سولکولد از فناوری‌نانو برای ایجاد پوششی استفاده می‌کند که قادر است نور خورشید را برای خنک کردن داخل خودرو، ساختمان، هواپیما، پوشاک و حتی قطعات الکترونیکی استفاده کند.

ماده جاذبی که این استارت‌آپ تولید کرده می‌تواند نور خورشید را جذب و آن را با طول موج‌های بالاتری نشر دهد؛ بنابراین، دما در محیط کاهش می‌یابد.

شن‌ها می‌افزاید: ماده‌ای که ما می‌سازیم به دو شکل است، اول به‌صورت رنگ که می‌توان آن را روی هر سطحی به کار برد، دوم به‌صورت لایه نازک که می‌توان آن را رول کرده و همانند فویل آلومینیم روی سطح قرار داد.

این استارت‌آپ در حال انجام آخرین تست‌های خود روی این فناوری است. این شرکت انتظار دارد که محصولات خود را اوایل سال ۲۰۲۱ وارد بازار کند. هر چند برخی از شرکت‌ها، اولین سفارش‌های خود را در سه ماهه سوم سال۲۰۲۰ دریافت خواهند کرد و می‌توانند پوشش‌دهی محصولات خود را آغاز کنند.

به گفته شنها، این استارت‌آپ تاکنون ۴٫۲۵ میلیون دلار حمایت مالی جمع‌آوری کرده و ۱۰ کارمند دارد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.