رضوی ادامه داد: در شرایط فعلی در تهران ما حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب از دو میلیارد مکعب مخزنی را در اختیار داریم به طوری که میتوان آبگیری داشته باشیم، از آنجایی گه تهران نسبت به بقیه شهرها خطرپذیری بالایی نسبت به سیلاب دارد حجم مخازن سدهای خود را تا این لحظه کمتر نگه داشتیم تا بتوانیم یک مدیریت مخزن سیلاب در بروز سیلابهای سنگین داشته باشیم.
بیشتر بخوانید:تصفیهخانه هفتم آب تهران فردا با حضور رئیس جمهور افتتاح میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران اضافه کرد: در حال حاضر شرایط ما به نحوی است که نسبت به سال گذشته از نظر حجم مخزن حدود ۲۰ میلیون مترمکعب آب بیشتر داریم و امیدواریم نیاز مردم را در اسفند با صرفهجویی که هموطنان خواهند داشت، بتوانیم در سایر نیازها به خصوص در شستشوی ایام نوروز بتوانیم تأمین کنیم.
او در ادامه با اشاره به ذخایر آبهای پشت سدهای تهران با توجه به بارشهای اخیر تصریح کرد: در شرایط فعلی چیزی بالغ بر ۶۰۰ میلیون مترمکعب ۵ سد اصلی تهران حجم ذخیره دارد به طوری که نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ میلیون مترمکعب آب داریم که امیدواریم با گرم شدن هوا بتوانیم جوابگوی هموطنانمان باشیم.
رضوی گفت: با توجه به بارشهایی که سازمان هواشناسی برای پایتخت پیشبینی کرده است و غالب ریزشها که به صورت برف گزارش شده است، میتوان شرایط آبی را برای کشور مناسب ارزیابی کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران در ادامه با اشاره به میزان مصرف هفته گذشته آب در استان تهران اضافه کرد: هفته گذشته میزان مصرف آب در پایتخت افزایش پیدا کرد به طوری که ما از مرز ۳ میلیون مترمکعب در روز فراتر رفتیم . با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز این مصرف افزایش پیدا خواهد کرد اما امیدواریم که هموطنان به الگوی مصرف بهینه آب توجه کنند.
او گفت: در حال حاضر مردم تهران یک میلیارد مترمکعب آب شرب استفاده کردهاند که پیشبینی ما این است که در ماه اسفند حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب دیگر باید تأمین کنیم تا پرونده تأمین آب شرب امسال شهر تهران را ببندیم.
رضوی اضافه کرد: ما تا به امروز حدود ۵.۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش مصرف آب گزارش شده است به صورتی که طی محاسبات انجام شده حدود ۳.۵ درصد افزایش داشته باشیم که این رقم افزایش پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: با توجه به بارشهای خوبی که امسال در کشور اتفاق افتاد مشکل خاصی از نظر کمبود آب تا به امروز گزارش نشده است و این دلیل نمیشود که ما در مصرف آب صرفهجویی نکنیم، توصیه ما به هموطنان این است که در مصرف آب صرفهجویی کنند.
او بیان کرد: سیاست وزارت نیرو در استان تهران و شرکت آب و منطقهای تهران و با توجه به اینکه تأمین کننده آب پایتخت است این است که ما اتکای خود را به آبهای شرب زیرزمینی کمتر کنیم خوشبختانه در هفتههای گذشته تصفیهخانه هفتم افتتاح شد و تأمین آب از سد ماملو اتفاق افتاد و قسمت عمدهای از جنوب و شرق تهران آب زیرزمینی از معادله تأمین حذف شد و از آبهای سطحی جایگزین شد.
رضوی ادامه داد: آبهای سطحی با توجه به اینکه از آبهای زیرزمینی دارای کیفیت بالاتری است و در سالهای متوسط و پرآب با اتکای تأمین بالاتری میتوان روی آن حساب کرد. در سال ۹۹ هم این سیاست در تهران ادامه پیدا خواهد کرد که با افتتاح تصفیهخانه ششم مناطق ۲۰، ۲۱ و ۲۲ شهری تهران که چیزی بالغ بر ۲.۵ میلیون نفر هستند از آب سد کرج استفاده میکنند.
مدیرعامل آب منطقهای تهران گفت: با برداشت آبهای زیرزمینی بحث فرونشست جنوب غربی در دشت شهریار و مناطق ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ شهری که ما شاهد آن هستیم امیدواریم با اتفاق جدیدی که میان وزارت نیرو و شهرداری تهران که توافق کردیم پساب تصفیهخانهها را جایگزین فضای سبز کنند تا کمتر از منابع آب زیرزمینی و برای نگهداری از فضای سبز استفاده کنند که با این کار بتوانیم فرونشست را مهار کنیم.
او گفت: ما امسال در حال بررسی ذخایر سدها هستیم تا ضمن تأمین نیاز آب مردم در بخش شرب، کشاورزی و صنعت مدیریت سیلاب را در بهار داشته باشیم، تمام تلاش ما در وزارت نیرو این است که بیشترین بهره را از نعمات الهی داشته باشیم به طوری که بتوانیم از آب استفاده بهتری انجام دهیم.
رضوی تصریح کرد: توصیه من به هموطنان این است که در بخش آب با توجه به نزدیک بودن ایام نوروز و افزایش شستشوها در منازل در مصرف آب صرفهجویی کنند.
انتهای پیام/