این روزها بسیاری از مردم گرفتار زندگی پر مشغله شان شده اند. افراد هر روز درگیر فشار کاری، زندگی خانوادگی و فعالیتهای دیگر هستند. تمام این فعالیت ها، آنها را مضطرب میکند و بذر استرس را در دل شان میکارد. افراد میدانند که باید آرام باشند و استرس را رفع کنند، اما نمیدانند چطور این کار را انجام دهند. مردم میدانند که استرس پیامدهای سلامتی مختلفی، مانند سلامت فیزیکی ضعیف، اختلالات عاطفی و روابط پرتنش را به دنبال دارد.
خبر خوب این است که تسکین استرس بسیار سادهتر از آنچه فکر میکنید است. یکی از سادهترین و موثرترین روشهای کاهش استرس مدیتیشن آرامش بخش است. در این مقاله، در مورد برخی از عواقب سلامتی استرس، اینکه مدیتیشن آرامش بخش چیست و چگونه باید آن را تمرین کرد، صحبت خواهیم کرد.
پیامدهای استرس مزمن
تحقیقات زیادی در مورد تأثیر استرس مزمن بر روی فرد انجام شده است. در اینجا نمونهای از برخی از اثرات کوتاه مدت و بلند مدت آن آورده شده است.
اثرات کوتاه مدت استرس
استرس میتواند باعث تاثیراتی همچون سردرد، فشار عضلانی، درد قفسه سینه، خستگی، کاهش روابط جنسی، مشکلات گوارشی و مشکلاتی در کیفیت خواب بر روی بدن شود.
در بررسی تاثیر استرس بر روی خلق و خو نیز اثراتی همچون بی قراری و اضطراب، افسردگی، تحریک پذیری، بی انگیزگی و عدم تمرکز مشاهده میشود.
از بُعد رفتاری، استرس میتواند باعث خشمگین شدن، کنار گذاشتن روابط اجتماعی و استفاده از الکل، دخانیات یا مواد مخدر شود.
اثرات طولانی مدت استرس
در طولانی مدت، استرس میتواند عواقب مختلفی داشته باشد. این میتواند تواناییهای ذهنی شما مانند تمرکز و حافظه را کاهش دهد و کاهش تمرکز نیز میتواند منجر به قضاوت و تصمیم گیری ضعیف شود. استرس همچنین میتواند در ظاهر بدنی شما نیز تأثیر بگذارد. ایجاد چین و چروک، پف چشم، آکنه و ریزش مو از عواقب استرس طولانی مدت هستند. همچنین این استرس میتواند باعث شود که پوست تان بی حال و خشک به نظر برسد.
مشکلات قلبی یک تاثیر رایج استرس مزمن به شمار میرود. استرس باعث التهاب شریانهای اطراف قلب میشود و این باعث میشود قلب بسیار سختتر کار کند.
برخی از تاثیرات کوتاه مدت استرس مانند مشکلات خواب و مشکلات گوارشی در طولانی مدت نیز باقی خواهند ماند. علاوه بر این، استرس میتواند سیستم ایمنی شما را تضعیف کند و شما را در برابر بیماری آسیب پذیرتر کرده و درمان را نیز سختتر کند. تمام این اثرات استرس، اساسا طول عمر شما را کوتاه میکند.
مدیتیشن آرامش بخش چیست؟
مدیتیشن آرامش بخش یا تمدد اعصاب اصطلاحی است که برای توصیف چندین نوع مدیتیشن به کار میرود. هدف این مدیتیشن ها، کمک به شما در رسیدن به آرامش بدن و ذهن تان برای رفع استرس و اضطراب است. برای انجام مدیتیشن آرامش بخش، میتوانید به موسیقی آرامش بخش یا صداهای طبیعت مانند امواج اقیانوس گوش دهید. در این شرایط، شما اساساً بی سر و صدا مینشینید و توجه خود را به هر قسمت از بدن منتقل میکنید و آگاهانه ماهیچههای خود را در طی این روند آرام میکنید.
مزایای مدیتیشن آرامش بخش
در صورتی که مدیتیشن آرامش بخش به طور مرتب انجام شود، یکی از موثرترین روشهای کاهش استرس است. این روش به قدری مؤثر است که گاهی اوقات فقط یک جلسه تمرین آن، میتواند فردی که وجودش را تماما استرس گرفته، کاملاً آرام کند.
تسکین استرس از طریق مدیتیشن روشی موثر برای جلوگیری از پیامدهای سلامتی ناشی از استرس مزمن است که در بالا توضیح داده شد. این کار تواناییهای ذهنی شما مانند تمرکز، حافظه، تفکر تحلیلی و خلاقیت را افزایش خواهد داد و، چون ذهن شما آرام میشود در نتیجه شب خیلی بهتر میخوابید.
علاوه بر این، مدیتیشن آرامش روحی شما را بهبود خواهد بخشید، که منجر به تعامل بهتر با دیگران، به ویژه عزیزان خود خواهد شد.
چگونه به تمرین مدیتیشن آرامش بخش بپردازیم؟
تصویرسازی ذهنی
احتمالاً محبوبترین شکل مدیتیشن آرامش بخش برای کاهش استرس، تصویرسازی ذهنی است. این شکل از مدیتیشن شامل موسیقی آرامش بخش و یا صدای طبیعت و صدای شخصی است که شما را در یک سفر خیالی راهنمایی میکند.
این میدتیشن با کمی تنفس عمیق شروع میشود، سپس به مکانی خیالی که امن، راحت و شاد است برده میشوید و روی آرامش شما تمرکز میشود. تمام این موارد باعث میشوند که استرس از وجودتان خارج شود.
مدیتیشن به طور کلی از شمارش معکوس برای رسیدن شما به این مکان استفاده میکند و مجموعهای از تأییدها را برای کمک به آرامش شما فراهم میکند. شمارش معکوس تقریباً خواب آور است و به شما کمک میکند تا تأییدهای آرامش بخش را به طور موثرتر جذب کنید.
هنگامی که به فضای امن خیالی رسیدید، به طور معمول برای مدت کوتاهی در آنجا میمانید تا بتوانید بدن و ذهن تان را درگیر آرامش بیشتری کنید. پس از مدتی صدا به آرامی شما را به جایی میرساند که با شمردن تأییدهای مثبتتر به جایی که شروع کرده اید برگردید.
دلیل محبوب بودن مدیتیشن تصویرسازی ذهنی موثر بودن آن و اینکه شما مجبور نیستید جز گوش دادن به صدا و دنبال کردن راهنما، کاری انجام دهید.
مدیتیشن متحرک
مدیتیشن متحرک، انواع حرکات مختلف که با آرام کردن بدن و ذهن و تقویت آگاهی برای کاهش استرس مورد استفاده قرار میگیرد را توصیف میکند. برخی از این نمونه ها، یوگا، تای چی، چی کونگ و مدیتیشن پیاده روی است.
نکته جالب در مورد مدیتیشن متحرک این است که نه تنها به شما در رسیدن به آرامش کمک میکند، بلکه در فعال بودن از نظر جسمی نیز به شما کمک خواهد کرد.
من توصیه میکنم زمانی که بیش از اندازه بی قرار و مضطرب هستید، یک شکل مدیتیشن متحرک را تمرین کنید. علاوه بر این، شما میتوانید ترکیبی از مدیتیشن نشسته و مدیتیشن متحرک را انجام دهید و یا یک جلسه کامل مدیتیشن متحرک را انجام دهید. هر دو روش به شما کمک خواهند کرد که آرام باشید.
من بعضی اوقات جلسات مدیتیشن خود را با حدوداً پنج دقیقه تای چی، سپس پنج دقیقه مدیتیشن پیاده روی و باقی مانده جلسه را به صورت مدیتیشن نشسته میگذرانم. این راهی خوب برای برگشتن به برنامه مدیتیشن شما در صورتی است که چند روز آن را انجام نداده اید.
مدیتیشن آرامش بخش خود هدایت شونده
آنچه معمولاً دراین مدیتیشن انجام میشود این است که با اسکن بدن شروع میشود، جایی که به طور آگاهانه عضلات موجود در هر قسمت از بدن شل میشود. بعد از اتمام اسکن بدن، چندین دقیقه آرام مینشینند و مدیتیشن نشسته را تمرین میکنند. اغلب در پس زمینه بخشی از موسیقی آرامش بخش نیز در جریان است.
همچنین بخوانید: مزایای مدیتیشن
و، اما سخن پایانی…
استرس پیامدهای گوناگونی را به دنبال دارد و میتواند روی بدن، ذهن و حتی روحیه شما تأثیر بگذارد. در طولانی مدت، برخی از آسیبهای بدن شما ممکن است غیر قابل برگشت باشد. به عبارت ساده، استرس شما را از لذت بردن از زندگی خود باز میدارد.
مدیتیشن تمدد اعصاب یا آرامش بخش یک روش ساده و موثر برای تسکین استرس است. همانطور که در بالا گفتیم، مدیتیشن آرامش بخش انواع مختلفی دارد. بسته به سلیقه و نظرتان، شما یا میتوانید به مدیتیشن هدایت شونده به همراه برخی موسیقیهای آرامش بخش بپردازید، یا میتوانید یکی از انواع مختلف مدیتیشن مانند یوگا و تای چی را تمرین کنید.
بنابراین، خوشبختی خود را به تعویق نیندازید. یکی از انواع مدیتیشن بالا را امتحان کنید و از زندگی بدون استرس خود لذت ببرید.
منبع: آلامتو
انتهای پیام/