سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«نوشابه» چه بلایی بر سر بدن می‌آورد؟

متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف نوشابه اعتیاد آور است، گفت:قند موجود در یک قوطی نوشابه، برابر با ۱۵ حبه قند است و باعث انرژی زائد در بدن و پیری زود رس می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ضیاء الدین مظهری، متخصص تغذیه، درباره «مضرات مصرف نوشابه»، اظهار داشت: یکی از شگفتی‌های نوشابه این است که اعتیادآور است؛ یعنی افرادی که مصرف آن را شروع می‌کنند به دلیل وجود ترکیبات مختلف در آن مانند وجود کافئین، انسان را به سمت خود جلب می‌کند.

وی ادامه داد: با توجه به گستردگی درآمد ناشی از تولید نوشابه در اقصی‌نقاط جهان دلنشین‌ترین و جذاب‌ترین تبلیغات در صنایع غذایی به سمت نوشابه گرایش دارد.

این متخصص تغذیه افزود: مصرف نوشابه ذائقه کودکان را مورد حمله قرار می‌دهد و آن‌ها را از نوشیدنی‌های سالمی مانند آب که عالی‌ترین نوع مایعات است یا نوشیدنی‌هایی که پایه آن‌ها علاوه بر مصرف آب، آب‌میوه‌ها هستند دور می‌کند.

مظهری در پاسخ به این پرسش که «هنگام مصرف نوشابه چه تغییراتی در سیستم بدن ایجاد می‌شود؟»، گفت: نوشابه دارای ترکیبات فسفریک است و گاز‌های کربنیک که به آن اضافه می‌کنند یک حالت دلنشینی در هنگام نوشیدن آن به وجود می‌آورد؛ در حالی که این ترکیبات فسفریک مانع جذب کلسیم در بدن می‌شود. ضمن اینکه یکی از آسیب‌های وارده به افراد مصرف کننده این است که جذب کلسیم در بدن را کاهش می‌دهد

وی با بیان اینکه اسید موجود در نوشابه می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند، متذکر شد: قند موجود در یک قوطی ۷۰۰ سی‌سی نوشابه، برابر با ۱۵ حبه قند است و باعث انرژی زائد در بدن می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به شگرد‌های تولید کنندگان نوشانبه در جهت جلب مصرف کنندگان، خاطرنشان کرد: بعد از اینکه موضوع تخریب قند‌ها و اینکه باعث بروز بیماری‌های قلبی، عروقی و چاقی می‌شود، مطرح شد، از ماده‌ای به نام آسپارتام یا اسید سولفار به عنوان جایگزین قند‌ها در نوشابه‌ها استفاده می‌کنند.

مظهری بیان داشت: با این روش قصد این بود تا بتوانند میزان کالری افزوده شده در آن را که باعث چاقی می‌شود کنترل و جایگزین کنند؛ غافل از اینکه این نه تنها باعث کاهش در دریافت انرژی نمی‌شود، بلکه سیستم کنترل انرژی بدن را به هم می‌ریزد؛ چرا که قندی که مصرف می‌کنیم به مرکز اشتها اعلام می‌کند که من انرژی کافی را دریافت کرده‌ام، اما این ماده اضافی چنین کاری را انجام نمی‌دهد؛ در نتیجه اشتها برانگیزتر از نوشیدنی‌هایی که قند دارند، هستند.

وی متذکر شد: در نتیجه نه تنها از جهت افزایش دریافت انرژی زمینه‌ساز چاقی بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و ... می‌شوند، بلکه استفاده نابجا از آسپارتام که در قالب نوشیدنی‌ها، شکلات‌ها، بستنی‌ها و مربا‌ها عرضه می‌شود، می‌تواند در فرد مصرف‌کننده حالت شبه «ام‌اس» به وجود آورد.

این متخصص تغذیه گفت: این که می‌گویند نوشابه رژیمی است، به طور کامل تکذیب نمی‌شود، اما باید بدانیم هر رژیمی نمی‌تواند سلامتی بدن را تثبیت کند؛ در نتیجه باید گفت نوشابه و فست‌فود‌ها به عنوان بلای قرن مطرح بوده و باعث بروز بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات در بدن می‌شوند.

مظهری بیان کرد: در بدن ۱۰۰ تریلیون سلول فعالیت می‌کند و بالغ بر ۵۰ ریزمغذی و ۷۰ درشت‌مغذی نیاز آن‌ها را تأمین می‌کنند؛ در حالی که اگر هر کدام بیشتر از حد معمول در اختیار سلول قرار گیرند آسیب‌زا است و وقتی تغذیه متناسب نباشد، باعث می‌شود سلول‌هایی که عمر معینی دارند به عمر طبیعی خود ادامه ندهند؛ در نتیجه سلول تخریبی بافت را تخریب می‌کند و بافت نیز ارگان‌های تشکیل شده را تخریب می‌کند و باعث پیری زودرس می‌شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.