سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خارج کردن کتیبه باستانی "آنو بانی‌نی" از حصار کنونی

استاندار کرمانشاه برلزوم خارج کردن کتیبه باستانی "آنو بانی‌نی" از حصار کنونی و ایجاد شرایط بهتر برای بازدید از این اثر تاریخی تاکید کرد.

به  گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه بااشاره به میزبانی کرمانشاه در برگزاری رویداد بین المللی گردشگری ۲۰۲۰، گفت : هرچند اوایل امسال میزبانی کرمانشاه برای این رویداد مهم قطعی شد، اما برخی از استان‌ها در ماه‌های اخیر بدنبال گرفتن این میزبانی از کرمانشاه بودند و به بهانه‌های مختلف زیرساخت‌های گردشگری استان را زیرسوال می‌بردند.

او گفت : براین اساس، طی هفته گذشته دیداری با وزیر میراث فرهنگی داشتم و در این رابطه رایزنی‌هایی شد که در نهایت آقای مونسان به صراحت اعلام کرد، میزبانی این رویداد بزرگ برای کرمانشاه خواهد بود.

استاندار کرمانشاه با تاکید براینکه کرمانشاه ۲۰۲۰ اتفاقی بزرگ برای استان است، گفت: انتظار داریم تا زمان برگزاری این رویداد همه دستگاه‌های ذیربط، به میراث فرهنگی استان برای تکمیل زیرساخت‌های گردشگری و رفع برخی از مشکلاتی که داریم، کمک کنند.

او گفت: در زمان برگزاری این رویداد وزرا و سفیرانی از کشور‌های مختلف به کرمانشاه خواهند آمد و به بازدید از آثار تاریخی مهم استان می‌پردازند، برای همین باید شرایط و زیرساخت‌های مناسبی را در بنا‌های تاریخی استان بوجود بیاوریم.

بازوند به شرایط نامناسب کتیبه باستانی آنوبانی‌نی و قرار گرفتن این اثر چهار هزار ساله در حصار یک مدرسه پرداخت و گفت: کتیبه باستانی آنوبانی‌نی از جمله آثار تاریخی استان است که اکنون زیرساخت مناسبی برای بازدید گردشگران ندارد، چرا که در داخل یک مدرسه قرار گرفته است.

او گفت: از محل اعتبارات زلزله، به آموزش و پرورش استان زمین و پول می‌دهیم تا مدرسه‌ای دیگر احداث کند و بتوانیم آنوبانی‌نی را از حصار خارج کنیم.

 مجید یزدان پناه مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه نیز بااشاره به تحصیل ۱۸۲ دانش آموز در مدرسه‌ای که کتیبه آنو بانی‌نی در داخل حیاط آن قرار دارد (مدرسه ۱۷ شهریور یا بنت الهدی سرپل‌ذهاب)، گفت: امکان انتقال این دانش آموزان به مدارس دیگر وجود ندارد، چراک ه فاصله نزدیک‌ترین مدرسه تا مدرسه ۱۷ شهریور چندین کیلومتر است و والدین دانش آموزان هم قبول نمی‌کنند که فرزندانشان به جا‌های دورتری انتقال پیدا کنند.

او افزود: باتوجه به آسیب دیدگی که این مدرسه در زمان زلزله پیدا کرده، ما هم موافق احداث یک مدرسه دیگر در نزدیکی مدرسه فعلی هستیم.

امید قادری مدیرکل میراث فرهنگی استان در تشریح وضعیت کنونی کتیبه باستانی آنو بانی‌نی گفت: علیرغم اهمیت باستانی کتیبه آنو بانی‌نی، در حال حاضر هیچ امکانات زیرساختی برای بازدید گردشگران از این کتیبه وجود ندارد.

او افزود: در نزدیکی کتیبه نزدیک به ۷۰۰ متر فضای سریداری و انبار مانندی وجود دارد که در زلزله تخریب شده که با اختصاص آن به میراث فرهنگی، فضای مناسبی را برای گردشگران بازدید کننده از این کتیبه باستانی فراهم می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: با تخلیه مدرسه هم آن را مقاوم سازی کرده و به یک موزه بزرگ در سرپلذهاب تبدیل خواهیم کرد.

 

 

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.