سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تأثیر عصاره آبی دانه زیره سیاه بر درمان چاقی

تحقیقات نشان داده تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه در کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج تأثیر شش هفته تمرین هوازی و مصرف همزمان عصاره آبی دانه زیره سیاه توسط محققان ‏دانشگاه بیرجند بررسی و منتشر شد. ‏

چاقی در سطح جهانی به عنوان یک عامل پراهمیت در راستای ‏ابتلا به انواع امراض شناخته شده و مطالعات نشان داده است که تمرینات منظم هوازی عامل مهمی در کاهش وزن و خطرات مربوط به آن ‏است.

هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر۶ هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه ‎ (carumcarvi)‌‏ بر سطوح سرمی آدیپولین، آیریزین، پروفایل لیپیدی و بیان ژن‌های ‏ CTRP ‏۱۲ و ‏ FNDC ‏۵ ‏بافت چربی، تغییرات وزن بدن و چربی زیرجلدی موش‌های صحرایی نر چاق بود. در این مطالعه تجربی، از ‏۳۲ سر موش صحرایی نر چاق شده، به دنبال ۱۲ هفته رژیم غذایی پرچرب استفاده شد. ‏

موش‌های مورد مطالعه به‌طور تصادفی به ۴ گروه کنترل، تمرین، عصاره زیره سیاه (۲ درصد غذا)، تمرین + ‏عصاره زیره سیاه (۲ درصد غذا) تقسیم شدند. گروه‌های تمرین ۵ روز در هفته به مدت ۶ هفته تمرین ‏هوازی (تقریباً معادل ۷۰٪-۵۵% ‏ VO ‏۲‏ max ‏) انجام دادند. تغییرات وزن بدن و میزان بافت چربی زیرجلدی ‏نیز اندازه‌گیری شد. تمرینات هوازی در ترکیب با عصاره زیره سیاه باعث کاهش معنی‌دار وزن نهائی بدن و ‏وزن چربی زیرجلدی، تری گلیسیرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین کم چگالنسبت به گروه کنترل و افزایش ‏لیپوپروتئین پرچگال، آدیپولین، آیریزین، بیان ژن ‏ FNDC ‏۵ و ‏ CTRP ‏۱۲ نسبت به گروه کنترل شد. ‏

باتوجه به یافته‌های پژوهش، پیشنهاد بر این است جهت کاهش اختلالات مرتبط با چاقی و کاهش وزن از ‏تمرینات هوازی با شدت متوسط و مصرف دانه زیره سیاه استفاده شود. ‏ زیره سیاه یکی از گیاهانی است که به‌طور سنتی برای کاهش وزن استفاده می‌شود. ‏

این پژوهش توسط صدیقه طاهرزاده، دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزش دانشگاه بیرجند انجام شده است. ‏

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.