سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۱ هزار تُن گیاه دارویی در لرستان تولید می شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به رونق کشت‌های گلخانه‌ای در استان، گفت: در زمینه گیاهان دارویی نزدیک به ۳۰۰۰ هکتار زمین زیرکشت داریم که درمجموع ۱۱ هزار تُن محصولات گیاهی تولید می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به رونق کشت‌های گلخانه‌ای در استان، گفت: در زمینه گیاهان دارویی نزدیک به ۳۰۰۰ هکتار زمین زیرکشت داریم که درمجموع ۱۱ هزار تُن محصولات گیاهی تولید می‌شود.

عبدالرضا بازدار امروز در جلسه بزرگداشت چهل‌یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی لرستان برگزار شد، با گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر، اظهار کرد: همه همکاران در راستای خدمتگزاری به بهره‌برداران تولیدکنندگان و کسانی که در مقوله امنیت غذایی تلاش می‌کنند از همه وجود خود مایه می‌گذارند.

او  با اشاره وضعیت کشاورزی قبل و بعد از انقلاب در لرستان، عنوان کرد: وضعیت امنیت غذایی قابل مقایسه با آن سال‌ها نیست در آن زمان‌ها مردم نان جو و نان بلوط استفاده می‌کردند این در حالی است که اکنون دو برابر مصرف استان گندم تولید می‌کنیم.

بازدار با اشاره به ورود کشت‌های مکانیزه و تولید انواع گندم در استان، ادامه داد: در تولید تنوع ایجاد کریم و ازنظر مکانیزاسیون نیز بالغ‌بر ۲۵ هزار انواع ماشین‌آلات کشاورزی در سطح استان داریم که فعال هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: در زمان گذشته میزان کل باغات به ۵۰۰ هکتار نرسیده الان بالغ‌بر ۵۰ هزار هکتار سطح زیرکشت باغات داریم و توده گردو، انار، انجیر و زردآلو استان در کشور معروف است.

او  با اشاره به این‌که در حال حاضر ۲۵۰ هکتار شهرک گلخانه‌ای در دست احداث داریم، بیان کرد: همچنین ۶۵ هکتار گلخانه صیفی و سبزی با متوسط تولید ۴۵۰ تُن در هکتار فعال است و به این روند با سرعت ادامه می‌دهیم که در این زمینه تسهیلات بانکی بدون هیچ‌گونه محدودیتی در اختیار بهره‌برداران قرار گرفته و در حال انجام کار هستند.

بازدار با اشاره به این‌که تولید کنترل شده جز اهداف و سیاست‌های ما در استان است که بتوانیم سرما، گرما، تغییرات اقلیمی، مبارزه با بیماری‌ها و به‌ویژه بهره‌برداری از آب را مدیریت کنیم، تصریح کرد: صیفی، سبزیجات، گیاهان دارویی و شاخ گل‌های زینتی در مجموعه ۶۵ هکتاری گلخانه‌های استان در حال تولید هستند و در کنار آن نیز ۱۰ تا ۲۰ هکتار در دست ساخت داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به آغاز روند کشت باغات در اراضی دیم کم آب است، عنوان کرد: در این مدت سه هزار و ۶۰۰ هکتار در این اراضی با کمک منابع استانی کار کردیم و در برنامه داریم که امسال ۳۰۰ هکتار به این میزان اضافه کنیم که چاله‌کنی آن‌ها انجام شده و با مساعد شدن وضعیت جوی عملیات کاشت آن‌ها آغاز خواهد شد.

او  با اشاره به این‌که در زمینه گیاهان دارویی نزدیک به ۳۰۰۰ هکتار زمین زیرکشت با ۱۱ هزار تُن تولید داریم، ادامه داد: ۳۰۰ هکتار زمین زیرکشت زعفران داریم که تقریباً جای خود را در کشور پیدا کرده است.

بازدار در رابطه با تولیدات دامی افزود: بیش از ۷۰ هزار تُن تولید گوشت مرغ با حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تُن مازاد مصرف، نزدیک ۲۵ تا ۲۸ هزار تُن تولید گوشت قرمز با ۱۲ هزار تُن مازاد مصرف، حدود ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تُن تولید شیر با حدود ۸۰ تا ۹۰ هزار تُن مازاد مصرف در استان داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به این‌که فقط در زمینه تخم‌مرغ وارد کننده هستیم، عنوان کرد: حدود ۷ تا ۸ هزار تُن تولید تخم‌مرغ صنعتی و بومی داریم، ولی محدود است و امکان توسعه ندارد، چون استان‌های دیگر به ظرفیت بالایی در این زمینه رسیدند و ما نیز نمی‌توانیم در این زمینه اقدام کنیم، چون ممکن است بازار عرضه و تقاضا به مشکل بخورد، اما در بقیه زیر بخش‌های دام و طیور تولید مازاد مصرف استان داریم.

او  با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در زمینه اصلاح نژاد دام سبک، عنوان کرد: الان درآمد دامدار و عشایر ما به سمت اقتصادی حرکت می‌کند و در حوزه دام سبک و سنگین بومی‌سازی‌های خوبی صورت گرفته و این روند همچنان ادامه دارد.

بازدار با اشاره به تأکیدات ادبیات دینی ما روی تولید محصول سالم، تصریح کرد: روی کنترل مصرف سم و کود کار‌های خوب انجام شده و به مردم این اطمینان را می‌دهیم که محصولات لرستان جزء محصولات سالمی هستند که می‌توانند با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: همچنین در حوزه جلوگیری از تخریب و تصرف منابع طبیعی در حوزه‌های اراضی زراعی و طبیعی، همکاران اقدامات خوبی انجام دادند.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.