سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آموزش و پرورش در هفته‌ای که گذشت؛

از تخصیص بودجه آموزش و پرورش تا بازنگری در گزینش دانشجومعلمان

آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری درباره وضعیت دانشجومعلمان و میزان تخصیص اعتبارات سپری شد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته‌ای که گذشت با اخباری درباره «تخصیص اعتبارات در بودجه آموزش و پرورش چقدر است؟ »، «بازنگری در شیوه گزینش دانشجومعلمان» و «جزئیات ورود توطئه‌های آمریکا به کتاب‌های درس» سپری شد.

تخصیص اعتبارات در بودجه آموزش و پرورش چقدراست؟

علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت تخصیص اعتبارات بودجه سال ۹۷ آموزش و پرورش اظهار کرد: در تخصیص اعتبار، هزینه‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که شامل هزینه‌های اجتناب ناپذیر، هزینه‌های ضروری و هزینه‌های اصلی می‌شود و در ۱۳ ردیف موجود بودجه این ترکیب کاملا مشخص است.

او ادامه داد: در تمام ردیف‌هایی که هزینه‌های اجتناب ناپذیر داشتیم، این عدد به طور کامل پیش‌بینی شده است و تخصیص متناسب با آن گرفتیم، به عنوان مثال برای پرداخت حقوق، حق‌التدریس آزاد و سرباز معلمان هیچ عقب ماندگی نداریم و متناسب با تخصیص‌ها پرداخت‌ها را انجام دادیم، علاوه بر آن درمورد نیروهای خارج از کشور برای ۹ ماهه اول سال ۷۵ درصد تخصیص را دریافت کردیم.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه در مورد هزینه‌های اجتناب ناپذیر وضعیت تخصیص مناسبی داریم، اظهار کرد: مشکل اصلی ما نابسندگی اعتبارات در سال‌های اخیر است که حجمی از بدهی‌های سال قبل را به سال جاری منتقل می‌کند، یعنی مطالبات معوقه برای ما مشکل‌ساز می‌شود.

بازنگری در شیوه گزینش دانشجومعلمان

احمد عابدینی، معاون دبیر کل شورای آموزش و پرورش درباره وضعیت گزینش دانشجو معلمان برای ورود به دانشگاه‌های فرهیختگان و تربیت دبیر اظهار کرد:  فرآیند گزینش دانشجو معلمان چندین بار در کمیسیون‌های شورای عالی آموزش و پرورش مطرح شده است تا بازنگری‌های لازم روی آن انجام شود چرا که سعی داریم دانشجو معلمان در فرآیند پذیرش در طول دوران تحصیل ویژگی‌های لازم برای ورود به کلاس درس را کسب کنند.

او با بیان اینکه اکنون شرایط جذب چندان مناسب نیست، گفت: نتوانستیم به خوبی از ظرفیت قانون متعهدین  خدمت استفاده کنیم و همانطور که در ماده ۸ این قانون بیان  شده است، در صورت نیاز و کسب صلاحیت‌های لازم دانشجو معلمان باید به خدمت گرفته شوند که این استفاده نادرست می‌تواند ناشی از بحث ناقص از قانون یا بی اهمیتی باشد.
 
 
حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره مکلف کردن وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و علوم برای گنجاندن توطئه‌های آمریکا در کتاب‌های درسی اظهار کرد: از مهم‌ترین جنایات تاریخی خلف وعده دکتر مصدق در جریان ملی شدن نفت را می‌توان نام برد. همچنین جنایات آمریکا در جریان انقلاب اسلامی و تحمیل جنگ به ملت ایران هم از دیگر مصادیق جنایات آمریکاست.

او ادامه داد: تفرقه میان حوزه و دانشگاه، دولت و ملت، شیعه و سنی هم از دیگر موارد این جنایات است، رسمیت دادن به کشور و معامله قرن هم که متولد نشده از بین رفت.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تاکید کرد: این که در سازمان پژوهش دستکاری در تاریخ باشد را قبول ندارم و بنایی هم بر این کار نداریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم گفت: حذفیات در مورد روسیه در زمان مسئولیت بنده نبوده است، اما در هر حال بررسی‌های لازم را انجام می‌دهیم همان‌طور که برخی تغییرات در کتاب‌های قبلی اتفاق افتاده بود، آن را بررسی کردیم و در مواردی اصلاحات لازم انجام شد.

توافق شهرداری با آموزش و پرورش برای ساخت ۴۴ مدرسه در پایتخت

مهراله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور درباره همکاری شهرداری با نوسازی مدارس گفت: طی جلسه‌ای که با شهردار تهران داشتیم مقرر شد تا در هر منطقه ۲ مدرسه ساخته شود که در مجموع ۴۴ مدرسه در شهر تهران ساخته خواهد شد.

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور، درباره وضعیت قرمز مدارس تهران بیان کرد: استان تهران بعد از خراسان رضوی بیشترین مدرسه تخریبی دارد و سرانه استان تهران از آخر سومین رتبه است.

رخشانی‌مهر بیان کرد: درباره ماده ۱۸ قانون شوراها چهار تبصره ذیل آن مرتبط با الزام شهرداری و انبوه سازان به تامین فضای آموزشی در مناطق مسکونی، حذف شد و به دنبال آن هستیم که در مجلس این تبصره ها برگردد.

او ادامه داد: میانگین فضا‌های نیازمند تخریب و بازسازی و نوسازی ۳۰ درصد است و این موضوع برای استان تهران صادق است، البته صرفا ایجاد نگرانی کافی نیست و باید راه حل ارائه شود، باید دید آیا به تنهایی تامین فضای آموزشی با دولت میسر است یا خیر؟

برگزاری المپیاد سلول‌های بنیادی در آینده نزدیک

احسان عارفیان مدیر آموزش، پژوهش و توسعه منابع انسانی ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی درباره برگزاری المپیاد سلو‌لهای بنیادی اظهار کرد: المپیاد بهانه‌ای است تا هدف نهایی ما یعنی آشنایی نیروی انسانی با دانش سلول‌های بنیادی و فعالیت در این عرصه تقویت شود، علاوه بر آن قصد داریم تا سطح انتخاب استعداد‌ها را از تسهیلات تکمیلی به مقاطع پایین‌تر و دوران مدرسه کاهش دهیم.
 
عارفیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه وضعیت برگزاری المپیاد جهانی سلول‌های بنیادی به کجا رسید، گفت: در حوزه بین‌المللی هم برای برگزاری المپیاد سلول‌های بنیادی تلاش می‌کنیم که البته این موضوع باعث افزایش انگیزه داخلی ما در این حوزه علمی می‌شود.
 
مدیر آموزش، پژوهش و توسعه منابع انسانی ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی با اشاره به اینکه اکنون در حوزه تولید دانش سلول‌های بنیادی رتبه ۱۳ دنیا و اول منطقه و جهان اسلام هستیم، گفت: باتوجه به توانمندی که در این عرصه وجود دارد، سعی داریم تا با برگزاری المپیاد سلول‌های بنیادی به عنوان کشوری پیشرو خود را مطرح کنیم.
 
 
محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره رفع اشکالات رتبه بندی فرهنگیان از پرداخت تمام معوقات فرهنگیان با حقوق دی ماه خبر داد و اظهار کرد: آنچه وعده کردیم به همکاران مطالبه رتبه بندی است که اجرایی شد.

او ادامه داد: کسانی که در رتبه اول باید قرار می‌گرفتند نیاز به شرکت در آزمون داشتند، دوشنبه هفته گذشته این آزمون برگزار شد و در همین ماه امتیازات آن‌ها را محاسبه و با حقوق پرداخت می‌کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه همکاران فرهنگی چند مشکل نظیر تعویق داشتند، گفت: فرهنگیانی که رتبه‌ آن‌ها ثابت مانده بود با خدمت در منطقه روستایی و محروم، دوره توقف برای آن کوتاه شده و آن را در رتبه بندی اعمال کردیم.

در حاشیه نواخته شدن زنگ انقلاب در مدرسه رفاه و در جمع خبرنگاران درباره رفع اشکالات رتبه بندی فرهنگیان از پرداخت تمام معوقات فرهنگیان با حقوق دی ماه خبر داد و اظهار کرد: آنچه وعده کردیم به همکاران مطالبه رتبه بندی است که اجرایی شد.

او ادامه داد: کسانی که در رتبه اول باید قرار می‌گرفتند نیاز به شرکت در آزمون داشتند، دوشنبه هفته گذشته این آزمون برگزار شد و در همین ماه امتیازات آن‌ها را محاسبه و با حقوق پرداخت می‌کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه همکاران فرهنگی چند مشکل نظیر تعویق داشتند، گفت: فرهنگیانی که رتبه‌ آن‌ها ثابت مانده بود با خدمت در منطقه روستایی و محروم، دوره توقف برای آن کوتاه شده و آن را در رتبه بندی اعمال کردیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
بازنشستگان یک مهر 98 حقشون پایمال شد پس چرااجرانمی کنید تبه بندی را