سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ملانوری در نشست خبری:

احزاب در اجرای انتخابات، مورد اعتماد نظام هستند

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با اشاره به فعالیت احزاب در انتخابات گفت: احزاب مورد اعتماد نظام و وزارت کشور در حوزه اجرای انتخابات هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه  احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید ملانوری رئیس کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در شانزدهمین نشست خبری این کمیسیون  ضمن تبریک ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب و گرامی‌داشت شهدای وقایع اخیر کشور و سردار سلیمانی گفت: در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری هستیم و تلاش‌های زیادی توسط همکاران در حوزه اجرایی و به همراهی هیات‌های نظارت و بازرسی انجام شده است تا بتوانیم انتخاباتی باشکوه، قانون‌مند را در فضایی پرنشاط و امن در دوم اسفند برگزار کنیم.

او با بیان اینکه یکی از نهاد‌هایی که به طور ویژه در ایام انتخابات نقش آفرینی می‌کند احزاب و گروه‌های سیاسی هستند، خاطرنشان کرد: احزاب هم در حوزه ورود افراد نخبه در عرصه رقابت و هم آگاهی مردم برای مشارکت فعال و جدی و انتخاب بهترین افراد برای ورود به مجلس فعالیت می‌کنند و مورد اعتماد نظام و وزارت کشور در حوزه اجرای انتخابات هستند.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با بیان اینکه در چند ماه اخیر برای اینکه ارتباط تنگاتنگ برای مجریان و احزاب فراهم شود و هم زمینه‌های همفکری و همراهی فراهم شود نشست‌هایی با حضور نمایندگان احزاب و دبیران کل انجام شد، اظهار داشت: همچنین نشست‌هایی با طیف‌های مختلف سیاسی و با حضور وزیر کشور و همچنین نشست‌هایی با حضور نمایندگان جبهه‌های سیاسی شکل گرفته و خانه احزاب با حضور رئیس ستاد انتخابات کشور برگزار و نظراتشان احصاء شد.

او ادامه داد: همه دستگاه‌های اجرایی و فعالان سیاسی امروز متحد هستند که فضایی برای حضور حداکثری همه مردم در انتخابات دوم اسفند ماه داشته باشیم.

ملانوری با بیان اینکه با توجه به اینکه از حضور مجدد عرف به عنوان رئیس کمیسیون و بنده به عنوان دبیر کمیسیون یک سال می‌گذرد، گزارش یکساله کمیسیون ماده ۱۰ را در جلسه کمیسیون اعلام کردیم و در این جلسه نیز اعلام می‌کنیم.

او با بیان اینکه گزارش ارائه شده تا پیش از جلسه امروز و تا پایان دی ماه است، گفت: مجموعا ۱۸ جلسه کمیسیون ماده ۱۰ برگزار شده است و مجموعا ۲۲۶ مصوبه در کمیسیون داشته‌ایم ۱۸۰ مصوبه مربوط به گروه‌های سیاسی و ۳۸ مصوبه آن مربوط به اقلیت‌های دینی بوده است.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اظهار کرد: تعداد ۴۹ کنگره توسط ناظران وزارت کشور برگزار شده است و همچنین تعداد شعب استانی احزابی که صلاحیت مسئولان آن‌ها را برسی کرده‌ایم ۸۶ شعبه بوده است.

او با بیان اینکه تعداد دفاتر راه‌اندازی شده احزاب در سال ۹۶، ۹۷، ۴۹۶ دفتر بوده است، تعداد دفاتر تاسیس شده در یک سال منتهی به دی ماه ۹۸ را ۵۷۰ دفتر عنوان کرده و گفت: در حوزه تاسیس شعب احزاب نیز تا قبل از یک سال گذشته تنها یک شعبه مجوز فعالیت داشت که افزایش این تعداد از شعب نشانه تسریع رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تایید صلاحیت شعب احزاب است.

ملانوری با تاکید بر اینکه این آمار تا پایان جلسه امروز است، گفت: در یک سال گذشته ۱۱ مجوز تاسیس احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ صادر شده است و همچنین ۱۴ پروانه فعالیت حزبی در همین دوره صادر کرده‌ایم. به این ترتیب تا اکنون براساس قانون جدید مجموعا ۹ پروانه فعالیت صادر شده است.

او با بیان اینکه تا قبل از دوره یک ساله تنها یک جبهه، آن هم با قانون قدیمی نحوه فعالیت احزاب مجوز فعالیت داشت که اکنون تعداد این جبهه‌ها به ۹ عدد رسیده است.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با اشاره به عملکرد این کمیسیون گفت: تعداد جلسات برگزار شده در یک سال اخیر ۵.۸ دهم درصد افزایش داشته و همچنین مصوبات آن رشد ۹۳ درصدی داشته است.

ملانوری افزود: کنگره‌های برگزار شده احزاب در دوره یک ساله نسبت به سال پیش رشد ۱۶ درصدی داشته و تاسیس شعب احزاب در استان‌ها از صفر به ۸۶ رسیده است؛ دفاتر احزاب ۱۱۲ درصد رشد داشته‌اند.

او با بیان اینکه مجموعا در کنار ۱۱۶ حزب دارای پروانه فعالیت که ۸۴ حزب ملی و ۳۹ حزب استانی است، ۹ جبهه تشکیل شده است، گفت: همچنین ۵۸ تشکل در حوزه اقلیت‌های دینی مجوز و پروانه فعالیت گرفته‌اند.

ملانوری با اعلام خبر تشکیل ۴جبهه جدید سیاسی گفت: جبهه ائتلاف بزرگ نیرو‌های انقلاب اسلامی استان قم با نام اختصاری «ابنا» متشکل از جامعه جوانان متحد اسلامی، حزب موتلفه اسلامی، جامعه اسلامی، حامیان کشاورزی ایران، جمعیت پیروان حضرت زینب (س) و جامعه اسلامی مهندسین احزاب تشکیل شده و مسئول این جبهه نیز آقای محمد عرب است.

او افزود: «جبهه متحد مستقلین ایران» که حزب مردمی اصلاحات، حزب مستقل کار و حزب دفاع از ایثارگران و قانون اساسی اعضای آن هستند که فعالیت آن را یکساله و در محدوده کشوری عنوان کرده است و علیرضا متانی نیز مسئول آن است.

ملانوری ادامه داد: «جبهه پیروان خط امام و رهبری» که شامل جامعه اسلامی کارگران، جامعه جوانان متحد اسلامی، انجمن اسلامی اصناف و بازار، جامعه اسلامی مدیران، حزب موتلفه اسلامی، جمعیت اسلامی فرهنگیان، جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی فرهنگیان، جامعه پیروان حضرت زینب (س) با مسئولیت محمدرضا باهنر نیز دیگر جبهه دارای مجوز است.

او خاطرنشان کرد: همچنین «جبهه پایداری انقلاب اسلامی» با عضویت دو حزب عدالت طلبان انقلاب اسلامی و حزب نیک‌اندیشان ایران اسلامی به نمایندگی آقای مرتضی آقاتهرانی دیگر جبهه است که از کمیسیون ماده ۱۰مجوز گرفته است.  

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با بیان اینکه تعدادی از احزاب در چند جبهه عضویت دارند، تصریح کرد: در راستای نظام‌مند شدن جبهه‌های حزبی، احزاب فقط در یک جبهه عضو باشند بنابراین احزاب سه ماه وقت دارند که عضویت خود را تعیین تکلیف کنند و فقط در یک جبهه عضو شوند.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور از درخواست تاسیس دو حزب شایسته‌سالاری مردم ایران و حزب پایداری انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: با تاسیس هر دو حزب موافقت و مجوز فعالیت آن‌ها تصویب شده است.

ملانوری گفت: این دو حزب ظرف مدت شش ماه فرصت دارند تا با برگزاری مجمع عمومی اساسنامه و مرام‌نامه خودشان را تصویب و تعداد یک‌سوم دفاترشان را در سراسر کشور تاسیس کنند و مدارک آن را به کمیسیون ارسال کرده تا بعد از بررسی برای آن‌ها پروانه فعالیت صادر شود.

او افزود: در جلسه کمیسیون ماده ۱۰ امروز گزارش مجمع عمومی دو حزب مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار مورد بررسی و تایید قرار گرفت.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب همچنین از صدور پروانه دو حزب سفیران انقلاب اسلامی و حزب جمهوریت ایرانی اسلامی خبر داد و گفت: این دو حزب می‌توانند فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کنند و به زودی پروانه آن‌ها صادر خواهد شد.

ملانوری با بیان اینکه در جلسه امروز دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفت که سرکار خانم سیدطاهره طالقانی پس از بررسی مورد تایید قرار گرفت.

او با تاکید بر اینکه پرداخت یارانه نقدی احزاب به آن‌ها منوط به ارائه گزارش هزینه‌کرد آن‌ها به کمیسیون است، گفت: علیرغم اطلاع‌رسانی، تاکید و مکاتبات انجام شده با احزاب فقط هشت حزب گزارش مالی خودشان را برای کمیسیون ارسال کرده‌اند که پس از بررسی بنا شد از فردا یارانه سال جدید آن‌ها پرداخت شود.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اسامی این هشت حزب را اینگونه اعلام کرد: حزب هماهنگی مردم تهران، مجمع نیرو‌های خط امام (ره)، کانون مهستان، سازمان معلمان ایران، کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، انجمن اسلامی مهندسان ایران و کانون پرستاران.

ملانوری تصریح کرد: احزاب هرچه سریع‌تر گزارش درآمد‌ها و هزینه‌کرد خود را تا یک ماه آینده به کمیسیون اعلام کنند در غیر این صورت کمیسیون درباره پرداخت یارانه سایر احزاب به حزب‌هایی که گزارش عملکرد خود را اعلام کرده‌اند، اقدام خواهد کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.