دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا چندی پیش دستور باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا مبنی بر محدودیت استفاده از مینهای ضد نفر را لغو کرد. پیش از این کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا و بسیاری دیگر از کشورها استفاده از این سلاح جنگی را ممنوع اعلام کرده بودند.
بروکسل امروز (سهشنبه) تصمیم واشنگتن مبنی بر لغو ممنوعیت استفاده از مینهای ضد نفر را محکوم کرد و آن را "کاملاً غیرقابل قبول" خواند. به گفته سران اتحادیه اروپا، ممنوعیت استفاده از مینهای ضد نفر در بیست سال گذشته جان دهها هزار نفر را نجات داده است.
در بیانیه رسمی این اتحادیه آمده است: "استفاده از آنها [مینهای ضد نفر] در هرجایی، هر زمان و هر کشوری از نظر اتحادیه اروپا کاملاً غیرقابل قبول است".
در پیمان اتاوا که با امضای ۱۶۴ کشور از قارههای اروپا، آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین در سال ۱۹۹۹ اجرایی شد، استفاده از مینهای ضد نفر ممنوع اعلام شد. طبق این پیمان، کشورهای امضا کننده متعهد شدند از خرید مینهای ضد نفر خودداری کنند. اما آمریکا که از امضای این پیمان خودداری کرده بود تا سال ۲۰۱۴ به خرید این مینها ادامه داد. در سال ۲۰۱۴ و همزمان با ریاست جمهوری باراک اوباما در آمریکا، خرید این مینها متوقف و استفاده از آنها حتی بیرون از شبه جزیره کره ممنوع شد.
به گزارش سازمان ضد مین در سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۷ بیش از ۱۲۰ هزار نفر بر اثر انفجار مین کشته یا مجروح شدهاند و ۸۷% از قربانیان غیرنظامی و از جمله نیمی از آنها کودک بودهاند.
انتهای پیام/