سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارگردان مستند «دابر» در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان:

مسئولان جشنواره فجر با فیلم کوتاه، کج دار و مریز برخورد نکنند

سعید نجاتی از فیلم کوتاه «دابر» و موضوع چالشی آن گفت و گلایه‌هایی را نسبت به اکران آثار مستند و فیلم کوتاه مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، فیلم کوتاه «دابر» جدیدترین ساخته سعید نجاتی است که روایتگر داستانی از به بلوغ رسیدن یک دختر است. این فیلم ۱۲ دقیقه‌ای با سه بازیگر ساخته شد.

درباره این فیلم با نجاتی کارگردان اثر گفت‌وگو کردیم. نجاتی به خبرنگار ما گفت: «دابر» از دو کلمه «دا» و «بر» تشکیل شده و به معنای «از مادر بریده» است. «دابر» یک واژه کردی و لری است. در جوامع غربی به بلوغ رسیدن دختران موضوع پذیرفته شده ای است. البته در همان جوامع بعضی از خانواده‌های سنتی این موضوع برایشان همچنان تابو است. من فکر می‌کردم این موضوع فقط در کشور ما تابوست و دختران نمی‌توانند درباره بلوغ با پدرانشان صحبت کنند.

نجاتی ادامه داد: برای من این موضوع اهمیت داشت تا به مردان جامعه تلنگری بزنم که در این خصوص اطلاعات کسب کنند. بلوغ اتفاق طبیعی است که برای همه دختران دنیا رخ می‌دهد. بسیاری در دنیا بی رحمانه این اتفاق طبیعی را نادیده می‌گیرند.

وی در ادامه گلایه‌هایی را نسبت به اکران آثار مستند و فیلم کوتاه مطرح کرد و گفت: نکته بارز و مثبت این است که فیلم کوتاه و مستند هم به بخش سینمای مردمی جشنواره فجر رفته است. اما نکته منفی برای فیلم‌های کوتاه حاضر در جشنواره جدا بودن آن‌ها از آثار داستانی و کم اهمیت دانستن آن است. این در حالی است که فیلم کوتاه در دنیا صاحب فکر و اندیشه است. خیلی از فیلم‌های کوتاه ما از فیلم‌های بلند سینمایی جلوتر هستند. به ما گفتند فیلم‌های این بخش را در سانس پایانی قرار دادند که آثار دیده شوند، اما این اتفاق نیفتاده است. این شب ها خبرنگاری در سالن پردیس ملت برای تماشای آثار مستند و فیلم کوتاه نیست. علاوه بر این فرصت نشست خبری هم از ما گرفته شده است.

نجاتی در پایان گفت: مشکل فقط در سانس اکران نیست؛ در سانس پایانی، فیلم کوتاه پس از فیلم مستند پخش می‌شود. یعنی کسی که بخواهد فیلم کوتاه ببیند، باید در ساعات انتهایی هر شب به سالن برود. نباید با فیلم کوتاه کج دار و مریز برخورد کرد. یعنی نمی‌توان بعد از ۳۸ دوره برگزاری جشنواره فیلم فجر، یک زمان مناسب را برای نمایش آثار این بخش اختصاص داد؟ قطعاً مدیران میل به حذف فیلم کوتاه از جشنواره ندارند ولی باید به آن توجه بیشتری کنند.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.