سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مورد مشکوک مبتلا به ویروس کرونا در فارس صحت دارد؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: دو مورد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا در فارس گزارش شد که خوشبختانه پس از معاینات لازم مشخص شد که هیچکدام مبتلا به این نوع ویروس نیستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهرزاد لطفی در کارگروه اجتماعی فرهنگی سلامت زنان و خانواده استان فارس گفت: ویروس ایجاد شده که منشا آن از چین آغاز شده تحت عنوان کرونا معروف است که جدیدترین نوع ویروس به شمار می‌رود.

او با بیان اینکه تاکنون بیش از ٢٥٠ نفر به دلیل ابتلا به این نوع ویروس جان خود را از دست داده‌اند، تاکید کرد: باید مراقب بیمارانی که سن بالا و دارای بیماری زمینه‌ای هستند، باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز دوره کمون این بیماری را یک تا ١٤ روز و گاهی تا ٢٣ روز اعلام کرد و گفت: برخلاف بیماری آنفولانزا، این نوع ویروس از روی تنفس و پخش آن در هوا هم قابل انتقال است.

لطفی با بیان اینکه این نوع ویروس علائمی مانند تب و لرز و آب ریزش بینی همانند سرماخوردگی دارد، تصریح کرد: این بیماری در حال حاضر دارو و واکسن ندارد و ممکن است تا دو سال تولید واکسن آن به طول بینجامد. در حال حاضر هیچ کجای دنیا واکسن مبارزه با این نوع بیماری تولید نشده است.

او اظهار کرد: کیت تشخیصی این بیماری از روز گذشته وارد کشور شده و برای مواردی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که مشکوک باشد، چرا که ٧٠ درصد کرونا ویروس‌ها همپوشانی دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین پیشگیری را بهترین راه مقابله با این بیماری ذکر کرد و گفت: باید از کسانی که مشکوک به بیماری هستند به ویژه چینی‌هایی که وارد کشور و استان فارس می‌شوند، دوری کرد.

لطفی یادآور شد: دستگاه‌های تب سنج لیرزی داریم و تمام مسافرانی که از طریق هوایی وارد استان می‌شوند را معاینه می‌کنیم.

او همچنین عنوان کرد: تاکنون هیچ مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در ایران به جز دو مورد مشکوک در استان یزد که یکی چینی و دیگری آلمانی بود گزارش نشده که خوشبختانه پس از قرنطینه این دو مورد و انجام آزمایش‌های لازم، عدم ابتلای آنها به کرونا اعلام شد.

معاون بهداشت دانشگاه هم از غربالگری تمامی مسافران فرودگاه شهید آیت الله دستغیب به کمک تب سنج لیزری خبر داد و گفت: در صورت شناسایی موارد مشکوک، اقدامات موردنیاز انجام می‌شود.

عبدالرسول همتی، تهیه ۱۵ هزار نسخه بروشور آموزشی به سه زبان فارسی، انگلیسی و چینی با محتوای اقدامات پیشگیرانه و خودمراقبتی برای توزیع بین مسافران فرودگاه را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.

او افزود: در این زمینه همچنین ضمن تهیه و ارسال شیوه نامه تشخیص، درمان و مراقبت بیماری کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹ میلادی به مراکز بهداشتی و درمانی استان، کار بازنگری سطح مراقبت‌ها در پایگاه مراقبت مرزی انجام شده است.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: برگزاری کلاس‌های توجیهی آموزشی کارکنان و نیرو‌های پلیس فرودگاه شیراز با موضوع «شناسایی طغیان کرونا ویروس جدید»، تهیه لیست پیگیری مسافران، اختصاص سه تخت ایزوله فشار منفی در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و برگزاری نشست آموزشی خودمراقبتی ویژه کارکنان چینی صنایع آلومینیوم شهرستان لامرد، از دیگر اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه در این زمینه بوده است.

او بیان کرد: علائم ابتلا به کرونا ویروس همانند آنفولانزاست اما با این تفاوت که کرونا با یک گلودرد و آبریزش بینی ساده شروع می شود و نهایتا به عفونت می‌انجامد.

همتی افزود: آنفولانزا دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند اما کرونا ویروس مستقیما ریه بیمار را هدف قرار می‌دهد و برخلاف آنفولانزا از تنفس و صحبت بین دو فرد هم قابل انتقال است.

او گفت: کشندگی کرونا ویروس از آنفولانزا بسیار کمتر است اما راه سرایت آن سریع تر است.

همتی، خودمراقبتی را عامل مهم پیشگیری در برابر درمان این ویروس برشمرد و از تمامی ارگان‌ها برای اطلاع رسانی جمعی در این زمینه دعوت به همکاری کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۰۱ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
شایعات درمورد بیمارها دربیمارستان نمازی چی واقعیت ندارد
علی
۰۲:۳۰ ۱۷ بهمن ۱۳۹۸
سلام تورو خدا اگه موردی بود به مدم خبر بدن تا جلوگیری بیشتری شود ممنون