او بیان کرد: هماینک خطر جدی مردم را تهدید نمیکند اما رعایت مسائل بهداشتی و شست و شو دست با آب و صابون برای کنترل این ویروس امری ضروری است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل تاکید کرد: همسایگی شمال سیستان سیستان و بلوچستان با کشور افغانستان و وجود بیماریهای متعدد در آن کشور شرایط این منطقه را خاص میکند اما تا کنون ویروس کرونا در اتباع این کشور مشاهده نشده است.
او با اشاره به بیماری آنفلوآنزا و پیشگیری آن در منطقه سیستان گفت: برای مقابله با این ویروس از ابتدا بخش ویژهای برای کنترل راهاندازی و ویروس آنفلوآنزا در منطقه کنترل شد.
میرزایی تصریح کرد: متاسفانه ویروس آنفلوآنزا جان ۲ نفر را در منطقه سیستان گرفت که یکی از آنها کودکی با مشکل مادرزادی و دیگر فرد مسن با مشکل تنفسی بود.
ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.
دوره کمون یا نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگبار بین چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب میشود مبتلایان تا پیش از بروز علائمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.
این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است. کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن میبینند.
بر اساس گزارشهای وزارت بهداشت، تاکنون موردی از ابتلا به کرونا در کشور دیده نشده است و کیتهای تشخیصی این ویروس در داخل کشور وجود دارد.
انتهای پیام/ع