بر این اساس، پس از گذشت بیش از سه سال کشمکش سیاسی، کنارهگیری دو نخستوزیر و برگزاری دهها تجمع اعتراضی، سرانجام انگلیس امشب از اتحادیه اروپا خارج شد. به این ترتیب انگلیس به نخستین کشوری تبدیل شد که اتحادیه اروپا را ترک کرد.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در این باره گفت: برخی گمان نمی کردند این لحظه هیجان انگیز فرا رسد. خروج ما از اتحادیه اروپا یک پایان نیست بلکه یک شروع دوباره است. اقدام ما یک گام درست، سالم و مبتنی بر مردم سالاری بود. اتحادیه اروپا در نیم قرن اخیر به سمتی حرکت کرد که دیگر برای ما مناسب نبود.
لندن تا تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ وارد دوره زمان بندی انتقالی خواهد شد. در این دوره انتقال که طبق توافق دولت انگلیس و اتحادیه اروپا حاصل شده، انگلیس برای ۱۱ ماه همچنان عضو اتحادیه اروپاست و تنها بطور اسمی از این اتحادیه خارج شده است. همچنین بیشتر قوانین اتحادیه اروپا تا پایان ماه دسامبر اجرایی خواهند بود.
مردم انگلیس در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ در یک همه پرسی به خروج لندن از اتحادیه اروپا رای دادند. در این رای گیری ۱۷ میلیون نفر به خروج از اتحادیه اروپا و ۱۶ میلیون نفر به باقی ماندن کشورشان در این اتحادیه رای دادند.
دوره پس از انتقال چه خواهد شد؟
دوره انتقال ۱۱ ماهه در تاریخ ۳۱ دسامبر سال جاری میلادی به پایان خواهد رسید و این بدان معناست که انگلیس باید در ارتباط با رابطه خود در آینده با اروپا ظرف تنها ۱۱ ماه مذاکره کند. شکست در دستیابی به یک توافق به معنای برگزیتی «سخت» خواهد بود که خسارتهای اقتصادی را برای دو طرف به بار خواهد آورد. همچنین مذاکرات رسمی در تاریخ سوم مارس قرار است آغاز شود.
انتهای پیام/
ممکن هست از کارشناسان محترم سیاسی شبکه پرسش بفرمایید که آیا امکان اضافه شدن کشوری خارج از خاک اروپا به جمع این اتحادیه وجود دارد یا خیر؟ به صورت ناظر و یا حتی رسمی
چکار داره به اتحادیه اروپا
يكي از مقام هاي ارشد انگليس بدليل مشكلات شديد دولت استعفاء مي دهد
انگليس رو به ركود مي رود
انگليس تاز هم خواهد پاشيد و اسكاتلند از انگليس جدا خواهد شد
عاقبت انفعال در برابر ابرفتنه جهانی امریکای ترامپ
آیا سرنوشت اتحاد جماهیر شوروی در انتظار اتحادیه اروپاست؟