سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش کشت دیم به دنبال افزایش بارندگی‌ها در تایباد

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: مقدار بارندگی سالیانه در زراعت دیم گندم و جو اولین و مهم‌ترین عامل موثر بر این محصولات می باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد میری دیسفانی مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: با توجه به اینکه زراعت دیم بستگی به نزولات آسمانی دارد، امسال میزان بالای بارندگی‌ها در این شهرستان مرزی سبب توسعه کشت دیم در میان کشاورزان شده است.

او ادامه داد : با توجه به اهمیت عملیات دیم‌کاری به خصوص در زراعت گندم و جو این مدیریت برای جلوگیری از کشت بذر های آلوده به بذر علف‌ های هرز و استفاده از بذور گواهی شده و مناسب بیش از ۲۰ تُن بذر بین کشاورزان دیم‌کار در تایباد توزیع کرده است.

مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: هرچند زراعت دیم بستگی به نزولات آسمانی دارد، اما کیفیت و روش شخم و نیز تهیه به موقع زمین‌های مزروعی دیم و اِعمال شیوه‌های صحیح کشت تأثیر بسیار عمده‌ای در بهبود وضعیت زراعت و در نتیجه افزایش تولید دارد.

میری دیسفانی افزود: به طور کلی مناطقی که دارای آب و هوای معتدل و بارندگی سالیانه مطلوب و بیش از نرمال هستند، برای زراعت گندم و جو به صورت دیم مساعد می‌باشند.

او تصریح کرد: علاوه‌ بر نزولات که منبع اصلی تأمین‌کننده رطوبت زمین در دیم‌کاری به شمار می‌رود، عواملی شامل نگهداری رطوبت توسط خاک، جنس و نفوذپذیری خاک، شدت تبخیر، دمای هوا در استفاده بیشتر گیاه از رطوبت نقش دارند.

مدیر جهادکشاورزی تایباد در خصوص نقش بقولات در تقویت زمین گفت: در نواحی معتدل و سرد بیشتر از گیاهان خانواده بقولات مانند نخود و عدس استفاده می‌شود همچنین این گیاهان سبب تقویت زمین از نظر ذخیره ازت نیز می‌شوند.

میری دیسفانی با اشاره به آبیاری تکمیلی افزود: این نوع آبیاری استفاده از روان‌ آب‌های فصلی و آب‌های سطحی جمع‌آوری شده و نیز جویبار‌های ناشی از بارندگی است، این روش با استفاده از ذخیره‌سازی رطوبت در خاک به شکل قابل ملاحظه‌ای تولید را افزایش می‌دهد.
 
او ادامه داد: همچنین آبیاری تکمیلی در صورت لزوم و نداشتن محدودیت در جلوگیری از تنش رطوبتی و کاهش ریسک دیم‌کاری تاثیر به سزایی دارد.

مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: شناخت هر یک از خصوصیات گیاه زراعی از نظر سازگاری با بارندگی کم و محیط خشک اهمیت زیادی دارد. پس از انتخاب گیاه زراعی مناسب برای کشت دیم، داشتن مهارت و دانش دیم‌کاری از نظر آماده‌سازی زمین و بذرکاری عامل مهم در زراعت دیم است.

میری دیسفانی افزود: زمان مطلوب مصرف کود‌های ازته متغیر بوده و بستگی به مقدار بارندگی و شرایط دمایی هوا دارد و بهتر است بر اساس آزمون خاک و توصیه مناطق و نیز در صورت اطمینان از بارندگی‌های مناسب مصرف کرد. همچنین مصرف کود‌های فسفره بر اساس آزمون خاک و توصیه مناطق در پاییز و پیش از کاشت و یا هم زمان با کاشت توصیه می‌شود.

او تصریح کرد: هدف از کنترل علف‌های هرز در مزارع گندم دیم کاهش جمعیت آنان به حدی است که به محصول خسارت وارده نکرده و کیفیت محصول برداشت شده را کاهش ندهد.
 
مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: برای مبارزه با علف‌های هرز در مزارع گندم دیم استفاده از روش‌های تلفیقی و مدیریت علف‌های هرز از قبیل ممانعت از کشت بذور آلوده به بذر علف‌های هرز و بوجاری بذور مصرفی، پاکیزه کردن ماشین‌آلات کشاورزی پیش از استفاده و ورود آنان به مزرعه، جلوگیری از تردد دام از مناطق آلوده در مزرعه، کشت گندم در تناوب با دیگر محصولات و خودداری از کشت متوالی آن، استفاده از آیش، کشت در زمان مناسب، کشت با تراکم مناسب و در نهایت استفاده از سموم علف‌کش نازک برگ قابل توصیه است.
 
انتهای پیام//ز.ق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.