به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در جشنواره نان طیب که در مرکز همایشها و نمایشگاههای آستان قدس رضوی در مشهد برگزار شد، گفت: ارزش کل تولید زنجیره گندم، آرد و نان در کشور ۶۰۰ هزار میلیارد ریال است که از این میزان ۴۴۰ هزار میلیارد ریال سهم مردم است و ۱۶۰ هزار میلیارد ریال یارانهای است که دولت پرداخت میکند.
او ادامه داد: سال آینده رقم ۱۶۰ هزار میلیارد ریال یارانه دولت به واسطه افزایش قیمتی که در خرید تضمینی گندم رخ خواهد داد به ۳۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش مییابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، ارزش حجم صنعت تولیدی نان و غذای مصرفی مردم در کشور را ۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: مردم بابت تولید گندم، آرد و نان ۴۴ هزار میلیارد تومان و دولت ۱۶ هزار میلیارد تومان به صورت یارانه نقدی و یارانه نان پرداخت میکنند.
سیف افزود: در سال آینده دولت بابت تولید نان باید ۳۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کند که این افزایش رقم به دلیل افزایش قیمت گندم ایجاد شده است.
در خصوص امنیت غذایی مردم با هیچ کس شوخی نداریم
او با تأکید بر اینکه در خصوص امنیت غذایی مردم با هیچ کس شوخی نداریم، تصریح کرد: ضریب امنیت غذایی مردم در تولید آرد، نان و مواد غذایی دیگر مدنظر مسؤولان است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: ۵.۵ میلیون هکتار از زمینهای کشور زیر کشت گندم است که از این میزان ۳.۸ میلیون هکتار به صورت کشت دیم و باقی آن به صورت کشت آبی است.
سیف اقزود: دو میلیون نفر از جمعیت کشور اعم از کشاورزان و خانوادههای آنان در تولید گندم مشغول فعالیت هستند این گندم از طریق ۱.۵ میلیون محموله از ۱۰۰ کیلوگرم گرفته تا ۲۵ تن تحویل مراکز خُرد میشود و در نهایت به میزان ۴.۵ میلیون تن در مراکز نگهداری، تجمیع میشود.
او ادامه داد: هزار و ۲۰۰ مرکز خرید در کشور در فصل خرید تضمینی گندم فعال میشوند که در هر مرکز پنج تا ۱۰ نفر نیروی کارآزموده فعال وجود دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ۴۰۰ سیلو و ۴۰۰ کارخانه آرد در کشور، گفت: کل اشتغال صنعت گندم، آرد و نان در کشور یک میلیون نفر با احتساب فعالیت یک کشاورز در هر زمین زراعی بدون خانواده هایشان است که از این تعداد حدود ۳۰۰ هزار نفر در نانواییها و مشاغل وابسته به آن فعالیت دارند و حدود ۶۶۰ هزار نفر کشاورز هستند که نان ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور را تامین میکنند.
سیف افزود: ۱۱ تا ۴۸ درصد از انرژی مردم از نان تامین میشود و دولت برای ارتقای کیفی نان اقداماتی را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده است تا رفتار در حوزه تولید نان کیفی شود و از این سال تاکنون هیچ واردات گندمی به کشور انجام نشده و همه نیاز مردم ایران از تولیدات داخلی تامین شده است.
او ادامه داد: هرچند در سال زراعی گذشته یعنی از آبان تا فروردین ماه بارشهای خوبی صورت گرفت و کشت خوب در مناطق گرمسیر انجام شد، اما در مقابل ۱.۵ میلیون تن گندم مناطق گرمسیر در نتیجه جاری شدن سیل فروردین ماه امسال از بین رفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: از سوی دیگر از اردیبهشت تا تیرماه بارندگیها در مناطق سردسیر کشور کاهش و دمای هوا افزایش یافت و این موضوع باعث کاهش تولید گندم در این مناطق شد.
سیف افزود: قیمت گذاری صنف و صنعت در سال جاری به گونهای بود که برای خیلی از کارخانجات آرد این انگیزه ایجاد شد که خود اقدام به خرید گندم کنند لذا میزان فروش گندم به کارخانهها از ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن در سال گذشته به ۴۰ هزار تن در سال جاری کاهش یافت.
او به دیگر اقدامات دولت در کیفی سازی تولید نان اشاره کرد تصریح کرد: برای تقویت زنجیره گندم، از سال ۱۳۹۵ سامانه خرید گندم از کشاورزان به گونهای راهاندازی شد که کیفیت گندم خریداری شده از کشاورز قابل رصد باشد.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: راهاندازی این سامانه و افزایش گردش اطلاعات مربوط به گندم کاران در وزارت جهاد کشاورزی و ارائه آموزش به کشاورزان باعث کاهش سن زدگی گندم از ۳۰۰ هزار تن به ۵۶ هزار تن در سال جاری شد.
سیف افزود: برای کاهش حلقههای واسط بین خرید گندم تا کارخانه آرد، اولویت خرید گندم به مراکز دائم داده شد و براین اساس کرایه حمل به کشاورزان پرداخت شد به طوری که امسال ۶۵۰ میلیارد ریال در حوزه کرایه حمل به کشاورزان برای تحویل گندم به مراکز خرید دائم داده شد.
او ادامه داد: حذف مراکز موقت خرید گندم و کاهش حلقههای واسط باعث صرفه جویی دو هزار و ۴۰۰ میلیارد ریالی دولت و درآمدزایی برای کشاورز شد.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: با اقدامات دولت، میزان سن زدگی در گندم تولیدی کشور از بیش از دو درصد به یک صدم درصد کاهش یافته است.
سیف افزود: برای ارتقای کیفیت زنجیره تولید نان در کارخانههای آرد، تلاش کردیم این واحدها در تولید آرد با مشکلی مواجه نشوند و طلبکار دولت نگردند از این رو مطالبات کارخانهها از دولت به صورت اقساط در حال پرداخت است.
او ادامه داد: از سال آینده سامانه حمل و نقل هوشمند آرد نیز فعال میشود که از طریق این سامانه خود نانواییها میتوانند حمل و نقل آرد را انتخاب کنند.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: دادن این اختیار به نانوا که خود آرد مورد نیازش را از کارخانهها خریداری کند باعث ایجاد رقابت بین کارخانههای آرد شده است و سامانه خرید گندم نیز به نانوا این اجازه را میدهد که آرد را از کارخانهها به اختیار خود بخرد.
انتهای پیام//ف.ش
ارزش کل تولید زنجیره گندم، آرد و نان کشور ۶۰۰ هزار میلیارد ریال است