مصرف مُسکنها در بازه زمانی کوتاه مدت و در موارد معدود مصرف مشکلی ندارد و با تسکین موقت درد مفید هم هست، اما متاسفانه برخی افراد این مُسکنها را با نُقل و نبات اشتباه گرفتهاند و راه و بیراه و با کوچکترین احساس درد این داروها را مصرف میکنند، این درحالی است که مصرف طولانی مدت و بسیار این داروها نه تنها دردزُدا نیست، بلکه میتواند زمینه ساز بیماریها و دردهای جدید در بدن افراد شود.
دکتر وریا رحیمی رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، با هشدار نسبت به خطرات مصرف طولانی مدت مُسکنها، گفت: مسکنها تسکین دهنده درد هستند و مصرف آنها بصورت موقت و در موارد درد شدید موثر است و توصیه هم میشود، اما باید دقت داشت که مصرف طولانی مدت این داروها میتواند خطرناک باشد.
وی افزود: درد یک علامت هشداردهنده است و وقتی در بدن درد احساس میکنیم، یعنی یک قسمت از بدن دچار مشکل شده که باید برای رفع آن اقدام شود.
رحیمی تصریح کرد: وقتی افراد مسکن مصرف میکنند، درد بصورت موقت از بین میرود و افراد دیگر توجهی به رفع ریشهای و سرمنشاء درد ندارند که این امر میتواند خطرساز شود.
وی افزود: متاسفانه با تکرار درد بازهم افراد به جای مراجعه به پزشک و رفع مشکل، مجددا اقدام به مصرف مسکنها میکنند و این چرخه مدام تکرار میشود.
این مسئول با بیان اینکه مصرف مسکنها در طولانی مدت با خطرات بسیاری همراه است، گفت: دستهای از مسکنها که با نام "ضد التهابهای غیراستروییدی" شناخته میشوند برای موارد ضد درد و التهاب و تب استفاده میشوند که مشهورترین آنها "بروفن" و نوع ژلهای آن "ژلوفن" است. مصرف این دسته از مسکنها در موارد معدود و موقت بلامانع است و تنها برای افراد با مشکلات گوارشی و افرادی که به این دسته داروها حساسیت دارند منع مصرف دارد، اما چنانچه مصرف این داروها بصورت مستمر تکرار شود، در طولانی مدت میتواند مشکلات شدید گوارشی ایجاد کرده و فرد را مبتلا به فشار خون و بیماریهای کلیوی کند.
وی افزود: همچنین مصرف این داروها در طولانی مدت میتوند موجب پوکی استخوان و بروز بیماریهای قلبی شود.
رحیمی تصریح کرد: این مشکلات برای مصرف طولانی مدت استامینوفن هم وجود دارد و مصرف این مسکن در طولانی مدت میتواند استخوانهای فرد را پوک و توخالی کند.
رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه برخی افراد برای رفع سریعتر درد اقدام به مصرف داروهای مسکن با دز بالا میکنند، گفت: تمام مشکلات ذکر شده با مصرف دز بالای این داروها تشدید میشود، بنابراین افراد به جای استفاده زیاد و طولانی مدت از مسکن بهتر است به پزشک مربوطه مراجعه کرده و درد خود را بصورت ریشهای رفع کنند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/