او افزود: آفلاتوکسین مانند دی اکسید کربن موجود در هوا، در شیر وجود دارد، اما حد آن مجاز است.
دکتر زینالی اضافه کرد: در تمام دنیا آفلاتوکسین در شیر وجود دارد و آن هم به خاطر توکسینهای موجود در غذای دامهاست.
مدیرکل دامپزشکی گفت: در برخی از غذاهای مصرفی این توکسینها هم وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی، حد مجاز آفلاتوکسین در استانداردهای اروپا و آمریکا را ۵۰۰ پی پی تی بیان کرد و گفت: این میزان در شیرهای پاستوریزه استان قزوین در بازرسیهای انجام شده ۱۳۰ پی پی تی یعنی یک چهارم استانداردهای دنیاست.
دکتر زینالی با بیان اینکه شیر تولیدی استان قزوین در پاکت دو برند معرف جهانی در استان است گفت: شرکتهای لبنی به علت کیفیت بالای خواهان شیرهای تولیدی استان قزوین هستند.
او تاکید کرد: همین شیرهای تولیدی استان به کشور روسیه با داشتن استانداردهای بالا صادر میشود.
مدیرکل دامپزشکی با بیان اینکه ردیابی و کنترل آفلاتوکسین در شیرهای فلهای به اندازه شیرهای پاستوریزه نیست افزود: برای تولید کنندگان شیر فلهای برنامههای آموزشی مانند نحوه نگه داری خوراک و معدوم سازی خوراکهای کپک زده برگزار شده است و این آموزشها نشان میدهد که موثر بوده است و آفلاتوکسین موجود در آنها نگران کننده نیست.
انتهای پیام/ک