سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کینوا گیاهی سرشار از فیبر

یک پژوهشگر طب سنتی گفت: دانه کینوا بسیار کم‌حجم و خوش‌هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، منیزیم، فیبر، فسفر و ویتامین‌های گروه B است.

محسن پویان، محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ارزش غذایی کینوا به وسیله‌ سازمان خوار و بار جهانی با شیر خشک مقایسه شده است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: میزان فیبر در گیاه کینوا بسیار قابل توجه است و در سلامت روده تاثیر زیادی می‌گذارد. زیرا فیبر دارای ظرفیت بالایی در نگهداری آب است و همین امر باعث جذب اسید‌های صفراوی و ترکیبات سمی می‌شود.

پویان گفت: با توجه به میزان فیبربالای کینوا که مورد تائید کارشناسان تغذیه کشور‌ی نیز است این گیاه می‌تواند؛ باعث کاهش کلسترول و شاخص قند خون شود و برای سالمندان هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی‌کند.


بیشتر بخوانید: سیرتاپیاز کینوا؛ یک خاویار گیاهی


او تصریح کرد: کینوا دارای مقادیر زیادی پروتئین است که فرد را دچار سیری زودرس می‌کند و مانع از پرخوری می‌شود. همین خاصیت باعث شده است؛ افرادی که به دنبال لاغری هستند این گیاه را در رژیم غذایی خود جای دهند؛ زیرا علاوه برعلاوه بر تامین بسیاری از نیاز‌های بدن افراد، در کاهش وزن بدون هیچگونه عوارضی یاری می‌نماید.

کینوا در رژیم غذایی بیماران ام.اس

او افزود: گیاه کینوا برای بیماران ام.اس بسیار مفید است؛ ومهمترین دلیلی که کینوا در رژیم غذایی بیماران ام.اس مناسب است؛ عدم گلوتن در این گیاه است. همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد که برای ثبات قند‌ی مناسب است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: گیاه کینوا با دیابت نوع ۲ مقابله می‌کند، جاز کم خونی جلوگیری می‌کند، همیار لاغری و کلسترول است، درد‌های میگرنی را تسکین می‌دهد، مشکلات گوارشی را بهبود می‌بخشد، از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند، سطح قند خون را ثابت نگه می‌دارد و به دلیل تعادل میزان پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی لازم برای بدن یک ماده غذایی کامل به شمار می‌رود.


بیشتر بخوانید: این موادغذایی را بخورید تا هرگز سرطان ریه نگیرید + اینفوگرافی


پویان گفت: سالاد رژیمی کینوا یکی از محبوب‌ترین سالاد‌ها در بین افراد با رژیم سخت است که طرز تهیه آن هم به این صورت است که ابتدا باید کینوآ را با آب سبزیجات یا آب با حرارت متوسط بپزند تا تمام آب بخار شود. سپس در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد؛ بگذارید خنک شود؛ سپس روغن زیتون، آب‌لیمو، زیره، یک قاشق مرباخوری نمک، فلفل و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید؛ درمرحله بعد یک ظرف، کینوآ، لوبیای آبکشی شده، گوجه‌های خرد شده و پیازچه‌های خرد شده را با هم مخلوط کنید. سس روغن زیتون را به آن اضافه کنید. کرفس خرد شده را نیز در افزوده و مدتی درون یخچال بگذارید و سپس میل کنید.


این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: با گیاه کینوا می‌شود قرمه سبزی نیز درست کرد و روش پخت آن هم به این صورت است، ابتدا لوبیا را پاک کنید و بشویید سپس لوبیا را به همراه ۵ لیوان آب در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا لوبیا به خوبی پخته شود. سبزی قورمه خرد شده را به همراه ۱ فنجان روغن به خوبی سرخ کنید و به همراه سبزی و پیاز سرخ شده به لوبیا اضافه کنید. لیمو عمانی‌ها را با کمک چنگال سوراخ کنید و همراه گرد لیمو به خورش بیفزایید و در آخر کینوا و پنیر توفو سرخ شده را به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا خورش قورمه سبزی به مدت ۲ ساعت دیگر بپزد تا به خوبی جا بیفتد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.