سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوراکی هایی که دشمن استرس هستند

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مواد غذایی نقش بسزایی در کنترل استرس و اضطراب افراد دارند.

محسن پویان، محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مواد غذایی نقش بسزایی در کنترل استرس و اضطراب افراد دارند و افراد می‌توانند با مصرف آن‌ها باعث افزایش سلامت روحی و جسمی خود شوند.

او ادامه داد: اگر به دنبال راهی آسان برای کنترل اضطراب خود هستید، می‌توانید با مصرف زیاد آب اضطراب خود را کنترل کنید. همه اندام‌های بدن از جمله مغز برای عملکرد درست خود نیازمند آب کافی است. یافته‌ها نشان داده است کمبود آب حتی به صورت خفیف بی‌قراری و استرس را افزایش می‌دهد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: لیمو، لیموترش، پرتغال، روغن گریپ‌فورت، ترنج، نارنگی و نارنج در رژیم‌های ضد استرس به علت خاصیت بالا بردن سطح خلق‌وخو استفاده می‌شود؛ همچنین ثابت شده که مرکبات تأثیرات قابل توجهی بر افسردگی و اضطراب در موش‌ها و میمون‌ها داشته است بنابراین می‌توان همین نتایج را برای انسان‌ها پیش‌بینی کرد.


بیشتر بخوانید: تاثیر استرس مادران شیرده بر نوزادان


پویان گفت: عسل با داشتن ۲۰۰ فاکتور مغذی مهم مانند فروکتوز، گلوکز، آمینواسید‌های مختلف، ویتامین‌ها و مواد معدنی نقش مهمی در تغییر خلق‌وخوی افراد دارد. کرایسین که یک فلاونوئید است، به عنوان یکی آنتی اکسیدان مهم و همچنین ضد اضطراب در عسل وجود دارد.

کاهش استرس با دارو‌های گیاهی

او بیان کرد: افراد می‌توانند با مصرف گیاهانی مانند بادرنجوبه، چای سبز( به دلیل آلتینین موجود در چای) و ریشه سنبل الطیب از استرس خود بکاهند. فراد به یاد داشته باشید قبل از مصرف این گیاهان حتما با پزشک خود در خصوص استفاده هر یک از این‌ها و مقدار آن‌ها مشورت کنید.

پویان گفت: طبق تحقیقات، افرادی که ویتامین B۱ مصرف می‌کنند از احساس آرامش و اعتماد به نفس بهتری برخوردار هستند. ویتامین B۱ در غلات سبوس‌دار، حبوبات، گوشت و ماهی وجود دارد.

او تصریح کرد: پیریدوکسین در صد‌ها واکنش متابولیکی مهم بدن دخیل است که از جمله این واکنش‌ها می‌توان به واکنش‌های مربوط به ساخت انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و گابا اشاره کرد. اگرچه ویتامین B۶ بر اضطراب تأثیرگذار است، اما بیش از اضطراب تأثیر خود را بر مشکلات ثانویه‌ای مانند خستگی و افسردگی، که در نتیجه اضطراب به وجود می‌آید.

او ادامه داد: در مطالعات مشخص شده افرادی با سطح افسردگی و اضطراب بالا با کمبود ویتامین D مواجه هستند برای اینکه بدن دچار کمبود ویتامین D نشود پیشنهاد می‌شود پوست دست و پای خود را روزانه به مدت ۳۰ دقیقه در مقابل آفتاب، بی واسطه (از پشت شیشه تأثیر نمی‌گذارد) قرار دهید.

پویان افزود: مشاهده شده رژیمی که در آن لیزین (یکی از بیست اسید آمینه‌ی اصلی یاخته‌های زنده) اندک است، می‌تواند سطح استرس را بالا ببرد. طبق تحقیقات افرادی که گندم غنی شده با لیزین را جزو اصلی رژیم غذایی خود قرار داده‌اند؛ استرس کمتری دارند. برای تأمین لیزین مورد نیاز بدن باید به مقدار کافی لبنیات و غذا‌های دریایی مصرف شود.


بیشتر بخوانید: غذاهایی که در روزهای سرد سال باید به کودکان بدهید + اینفوگرافی


این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: افراد با اضطراب بالا بهتر است روز خود را با منابع غنی تریپتوفان مانند تخم‌مرغ، بوقلمون، توفو، ماهی غزل‌آلا، حبوبات، آجیل، دانه‌ها، شیر و پنیر شروع کنند. تریپتوفان، سروتونین خون را که یک هورمون شادی‌بخش است، افزایش می‌دهد و سطح اضطراب را پایین می‌آورد.

پویان  در پایان گفت: مصرف حداقل سه وعده از ماهی‌های روغنی (سالمون، غزل‌آلا، تن، ساردین) در هفته اسید چرب مورد نیاز بدن را برطرف می‌کند. اسید چرب برای سلامت مغز لازم است و باعث کاهش اضطراب و استرس در افراد می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.